Son dakika Bulgur haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bulgur gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bulgur haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.916 bulgur haberi bulunmuştur.
Bakliyatlar çok çabuk mu böcekleniyor? Kabına 2-3 adet atın, böceklenme derdinden kurtulunBakliyatlar, mutfakta sıkça kullanılan ve uzun süre saklanabilen temel gıdalardan biridir. Ancak, yanlış saklama koşulları nedeniyle mercimek, pirinç, bulgur gibi ürünler kısa sürede böceklenebilir. Bu durum hem sağlık açısından risk oluşturur hem de gıdaların israfına yol açar. Peki, bakliyatları böceklenmeden uzun süre nasıl koruyabilirsiniz? İşte doğal ve pratik çözümler!
Ekrem İmamoğlu tek kişilik koğuşta!İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının gerekçeleri ortaya çıktı. Hakim, yolsuzlukla suçlanan İmamoğlu için, "Kaçma veya saklanma ihtimali yüksek!" dedi. Dün geceyi Marmara Cezaevi'nde geçiren İmamoğlu, tek kişilik koğuşta kalıyor.
Tutuklu belediye başkanlarını ziyaret ettilerCHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Ekrem İmamoğlu ile partisinin diğer ilçe belediye başkanlarını Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti.
Milliyet'ten iftar sofrası hesabı... İşte Ramazan ekonomisiRamazan ayı yaklaşırken bu yıl en küçük erzak paketinin fiyatı 370 liradan başlıyor. Market alışverişlerinde ise temel 10 ürünün fiyatı en düşük 475 TL. Oteller de iftar menülerini oluşturmaya başladı. Bazı oteller, fiyatlarını geçen seneye göre sabit tutarken Çırağan Sarayı’nda iftar fiyatı 6 bin liraya çıktı.
İçli köftenin sırrı 30 dakikadaymış! Yağlı kağıtla dondurun, azıcık limon tuzu şartTürk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan içli köfte, ince bulgur, kıyma, soğan ve baharatların mükemmel uyumuyla hazırlanan iç harcıyla yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bu yemek, haşlanarak ya da kızartılarak hazırlanabiliyor. Peki, haşlaması ve kızartması ile büyüleyen bu enfes yemek nasıl yapılır ve nasıl saklanır?
Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı bu baharattaymış! İçine 1 kaşık ekleyince lezzetine lezzet katıyorBulgur pilavı, sofraların en sevilen ve en sağlıklı lezzetlerinden biridir. Özellikle lokantalarda yapılan bulgur pilavının lezzeti herkesin damak zevkine hitap eder ve evde yapılan pilavlardan daha farklı bir tat sunar. Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı ise kullanılan malzemelerde ve özellikle içine eklenen bir kaşık baharatta saklıdır. Bu küçük dokunuşla pilavınıza hem aroma hem de zengin bir lezzet katabilirsiniz. İşte lokanta usulü bulgur pilavının detayları ve sırrı!
Bulgur pilavına bir kaşık mutlaka atın! Lezzetini ikiye katlıyorBulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak bilinir. Sağlıklı ve doyurucu yapısıyla sofralarda sıkça yer alır. Ancak, lezzetini artırmak için küçük ama etkili dokunuşlar yapmak mümkün. İşte bu noktada, bulgur pilavına ekleyeceğiniz tek bir kaşık malzeme, yemeğinizin hem tadını hem de besin değerini ikiye katlayabilir!
Tane tane bulgur pilavı yapmak çok basit! Sıcak su üzerini azıcık geçince yetiyorBulgur pilavı hazırlamak çok kolay gibi görünebilir ama doğru lezzeti tutturmak, işte o pek kolay olmayabiliyor. Birçok kişi bulgur pilavını pişirirken, bulgurların birbirine yapışması, lapa kıvamında olması gibi sorunlarla karşılaşabiliyor. Bulgurların taneleri arasında yapışma olmadan, her bir tanenin ayrı ayrı pişmesi ve lezzetinin tam anlamıyla ortaya çıkması için ise doğru adımların atılması, bazı önemli püf noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Evde tane tane bulgur pilavı hazırlamanın sırrı nedir?
Bulgur pilavının olmazsa olmazı! Lezzetini ikiye katlıyorBulgur pilavı, hem besleyici hem de lezzetli bir yemek olarak sofralarımızda sıkça yer alır. Ancak bu klasik lezzeti bir adım öteye taşımak için bazı küçük dokunuşlar yapmak mümkün. Pilavınıza ekleyeceğiniz birkaç özel malzeme ve doğru tekniklerle lezzetini ikiye katlayabilirsiniz. İşte bulgur pilavının vazgeçilmez püf noktaları ve lezzet artırıcı yöntemler!
Masterchef'te ilk ceket sahibini buldu! Ömür Akkor duyurdu: Gastronomi tarihi yeniden yazılıyorMasterchef Türkiye'de heyecan artık iyice doruklara ulaştı. Müthiş tabakların hazırlandığı yarışmada ilk ceket sahibini buldu. İki aşamalı oyunda yarışmacılar şeflere tabaklarını beğendirmeye çalıştı ve günün sonunda bir isim ceketi kazandı. Ünlü şef Ömür Akkor gastronomi tarihi ile ilgili müthiş bilgiler verdi. İşte Masterchef'te merak edilen detaylar...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye halkına mektup: Zulme ve zalime asla boyun eğmedinizKültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Suriye'de ihtiyaç sahibi 300 bin aileye ulaştırılacak, içlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mektubu da bulunan 75 bin yardım kolisinin ilk bölümü Ankara'dan TIR'larla gönderildi. Erdoğan mektubunda, "Komşunuz ve kardeşiniz olarak hürriyet ve adalet mücadelenizde nasıl sizi yalnız bırakmadıysak, inşallah kalkınma mücadelenizde de tüm imkanlarımızla sizi destekleyeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye halkına mektup: Zulme ve zalime asla boyun eğmedinizKültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Suriye'de ihtiyaç sahibi 300 bin aileye ulaştırılacak, içlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mektubu da bulunan 75 bin yardım kolisinin ilk bölümü Ankara'dan TIR'larla gönderildi. Erdoğan mektubunda, "Komşunuz ve kardeşiniz olarak hürriyet ve adalet mücadelenizde nasıl sizi yalnız bırakmadıysak, inşallah kalkınma mücadelenizde de tüm imkanlarımızla sizi destekleyeceğiz" dedi.
Hayatından 21 yıl çalınan adam köyünde özgürlüğünü yaşıyorSuriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından 21 yıldır tutuklu bulunduğu Şam'daki Adra Cezaevi'nden çıkan Mehmet Ertürk (53), Kilis'te gittiği köyünde özgürlüğünü yaşıyor. Ertürk, ailesi, yakınları ve dostlarıyla zaman geçiriyor.
Hayatından 21 yıl çalınan adam köyünde özgürlüğünü yaşıyorSuriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından 21 yıldır tutuklu bulunduğu Şam'daki Adra Cezaevi'nden çıkan Mehmet Ertürk (53), Kilis'te gittiği köyünde özgürlüğünü yaşıyor. Ertürk, ailesi, yakınları ve dostlarıyla zaman geçiriyor.
‘Haksızlığı’ anlatmaya bir fotoğraf yeter“Magnum İstanbul’da: İnsan Hakları-Olanlar Olmayanlar” sergisi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde Bulgur Palas’ta açıldı.
Bulgur pilavına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı eklemek yetiyorBulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sağlıklı ve besleyici olmasıyla bilinen bu geleneksel yemek, doğru baharatlarla buluştuğunda lezzetini katlar. Ancak, bulgur pilavına ekleyeceğiniz tek bir baharatla yemeğinizin tadını bambaşka bir seviyeye taşıyabilirsiniz. İşte, bulgur pilavına sadece 1 çay kaşığı ekleyerek muhteşem bir tat kazandıracak o özel baharat ve diğer püf noktaları.
Engin Arslan yaşadığı işkenceyi anlattı: Bin erkek, 250 kadın vardıGazze'ye savaşmaya gitmek için çıktığı yolda Suriye'de tutuklanan ve 14 ay cezaevinde kalan Manisalı Engin Arslan ailesine kavuştu. 14 aydır çeşitli işkencelere maruz kaldığını anlatan Arslan; " 45 kişilik koğuşta 95 kişi vardı. 3 kez işkence gördüm" dedi.
Yemekteyiz Hande kimdir? Yemekteyiz Hande Demir kaç yaşında, nerelidir?TV8’de yayınlanan Zuhal Topal’la Yemekteyiz izleyiciler tarafından ilgi ile takip ediliyor. Programın yarışmacıları da merakla araştırılıyor. Bu haftanın yarışmacılarından olan ve günün menüsünü hazırlayan Hande Demir'in hayatı da aratılmaya başlandı. Peki, Yemekteyiz Hande kimdir? Yemekteyiz Hande Demir kaç yaşında, nerelidir?
Bulgur ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.