Son dakika vegan haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan vegan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan vegan haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 674 vegan haberi bulunmuştur.
Bitkisel beslenme oranı yükselişteYaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dr. Öğretim Görevlisi Gizem Kurt, Türkiye’de vegan beslenme pazarının hızla büyüdüğünü ve 2030’a kadar 152 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini belirtti.
‘En yeşil’ konseri Massive Attack verdiMassive Attack’ın geçen ağustos ayında Bristol’da gerçekleştirdiği “Act 1.5” festivali, müzik endüstrisinde sürdürülebilirlik adına tarihi bir dönüm noktası olarak kayıtlara geçti. Beş yıl aradan sonra memleketlerinde sahne alan efsanevi grup, 32 bin kişilik katılımla büyük bir coşku yaratmıştı.
Uluslararası lüks perakende ve lojistik markaları Türkiye'yi seçtiGeçen yıl lüks perakende ve lojistikte uluslararası yatırımcılar için cazibe merkezi olan Türkiye'ye çok sayıda moda markası ilk kez girerken bazı küresel lojistik şirketleri yeni yatırımlar planladıklarını açıkladı.
Marketlerde yeni dönem! Alışveriş yapacaklar dikkat: Bu etiketler değişiyorMarket ve restoranlardaki ürünlerde etiket ve ibarelere düzenleme geldi. Buna göre tüketiciyi yanıltıcı ibareler artık kullanılmayacak. Vejetaryen ve vegan seçenekleri açıkça belirtilecek. Peki marketler ve restoranlarda yeni dönem nasıl işleyecek? Hangi ürünlerin etiketleri değişiyor? Uzman isim merak edilenleri tek tek milliyet.com.tr’ye anlattı. İşte detaylar...
Menülerde vejetaryen ve vegan ürünler açıkça belirtilecekGıda işletmelerinin uyması gereken kurallara yönelik kılavuz güncellenirken, kılavuzda gıda etiketi, tanıtımı ve sunumunda "vejetaryen/vegan" kavramlarının kullanımına ilişkin düzenlemeler dikkati çekti.
Gıda etiketlerine ‘veganvejetaryen’ ayarıTarım ve Orman Bakanlığı, “vegan-vejetaryen” ifadelerinin kullanımına standart getirdi. Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu’nda yapılan güncellemeye göre, vejetaryen, vegan beslenme biçimi “yetişkin bireylerin hür iradesiyle karar vermesi gereken bir husus olduğu için” bu gıdaların reklamı, sunumu, tanıtımı ve piyasaya arzı, hayvansal kökenli gıdaların ikamesi algısı yaratılarak özendirici şekilde olmayacak.
'Yurt dışında satışa sunulan yeni ürünlerimiz yakında Türkiye’de'Dünyanın en popüler gıdalarından biri olan makarnanın üretiminde inovatif çeşitleriyle farkını hissettiren, AR-GE çalışmalarıyla lezzete yenilik katıp makarnayı sofraların baş tacı yapan PASTAVILLA’nın özel ürünlerini bir araya topladığı “Serie Speciale” çok sevildi.
Şarkıcı Zeynep Casalini açıkladı! 'İntihardan Sezen Aksu kurtardı'Bodrum'da yaşamını sürdüren ünlü şarkıcı Zeynep Casalini, İstanbul'da basın mensuplarınca alışveriş yaparken görüntülendi. Muhabirlerle ayaküstü sohbet eden şarkıcı samimi açıklamalarda bulundu. Casalini'nin duayen sanatçı Sezen Aksu'nun hayatındaki önemini anlatırken anlattıkları dikkat çekti.
Glütensiz pizza tabanıyla inovasyon ödülü aldıPınar, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından 285 bin profesyonelin 400 binden fazla ürün ve yeniliği sergilediği SIAL Paris 2024’ten ödülle döndü.
Giremediği tarif yok! Adeta nohuttan gelen mucize, zayıflamak isteyenler denesinNohut, protein, lif ve vitamin açısından zengin yapısıyla hem lezzetli hem de oldukça besleyici bir gıda olarak Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Özellikle son yıllarda, farklı tariflerde de kullanımı giderek artan nohut, vegan ve vejetaryen beslenmede de önemli bir protein kaynağı olarak öne çıkmaya başladı. Nohut cipsiler, nohut burgerler hatta nohut içeren tatlılar.
Bebeği için mutfağa giren kimyager! 10 paketle başladı, gelirini yüzde 1400 katladıHer şey oğlunun ek gıdaya geçişiyle başladı. Market raflarında heyecanla gezdi, bebek gıda ürünlerini tek tek inceledi. Ancak bebeklere zararlı olan şekerli ve katkılı içerikleri görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. İşte bebeğine yedireceği gıdaları kendi yapmak için çalıştığı iş yerinden ayrılıp mutfağa girmeye karar veren ve çıktığı bu yolda işe ayda 10 paket kargo çıkışı yaparak başlayan kimyager Çiğdem Ardıç'ın yaşadıkları.
Dilan Çıtak ve ağabeyi Ahmet Tatlıses buluştu! 'Adres veriyorum'Son dönemlerde babası İbrahim Tatlıses ile yaşadığı sıkıntıların yanında geçtiğimiz günlerde de uçakta çıkan kavga ile gündem olan Dilan Çıtak, abisi Ahmet Tatlıses ile buluştu. Ünlü şarkıcı, bu anları sosyal medya hesabından paylaştı.
Bütün sorunların kaynağı insanlarMehmet Mollaosmanoğlu, yeni romanında son yıllarda giderek yaygınlaşan “Veganlık” tercihine eğiliyor. Yazara göre dünyadaki bütün sorunların temeli insanın kendisi
Gastroantep'in açılış programı yapıldıGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nin açılış programında yaptığı konuşmada Gazi şehrin bölgenin kaldıracı ve destinasyonu olduğunu vurgulayarak, bölgedeki tüm şehirlerle beraber bölgesel kalkınmanın önemini aktardı.
Pınar, Balkanlar ve Uzakdoğu’daki ihracat ağını genişletiyorBu yıl 32’ncisi düzenlenen WorldFood İstanbul: Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na katılan Pınar, mevcut ve potansiyel iş ortaklarıyla bir araya gelirken ihracatını geliştirecek adımlar attı.
'Fasulye, mercimek ve nohuttan peynir mi olur' demeyin! Süte gerek kalmıyor, çok pratikBirçok kişi baklagillerle hazırlanan sağlıklı tariflere yönelmiş durumda. Tadı süt peynirinden daha güzel olduğu söylenen bitkisel peynirin hazırlanışı da çok basit. Özellikle vegan ve laktoz intoleransı olan kişilerin gönül rahatlığıyla tüketebileceği alternatif kaynak.
Çiğdemin gücü adına hedef dünya markası“Sektörümüze kattığımız en büyük farklılık kendi tarihimizde çokça kullanılmış ama unutulmuş güzellik çiçeği çiğdemi günümüz kullanıcıları ile buluşturmak oldu. Stratejimizin arkasında ise bir dünya markası yaratma tutkumuz yatıyor”
Botokslu değil sebzeli gençlikYeni bir araştırmada, sadece iki ay boyunca sebze, meyve ve bakliyatla beslenmenin biyolojik yaşı düşürerek gençleşmeyi ve kilo vermeyi sağladığı ortaya çıktı.
Davette buluştularOsmanlı’nın güzellik sırrı olan, harem kadınlarının parlak ve pürüzsüz bir cilt elde etmek için kullandıkları Çiğdem çiçeği ile formüle edilmiş dermokozmetik vegan markası COSMED Cosmeceuticals’ın Caja By Maxx Royal’de düzenlediği brunch’a cemiyet, sanat ve magazin dünyasından isimler katıldı.
Farklı lezzetler ve yeni teknolojiler buluştuTürkiye'nin en kapsamlı gıda endüstrisi fuarı olan F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı, katılımcı firmaları dünya genelinden gelen binlerce uluslararası alıcıyla buluşturmaya devam ediyo-r.
Vegan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.