Son dakika tavada haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tavada gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tavada haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.103 tavada haberi bulunmuştur.
İster fırında ister tavada yapın! Fındıkları 5 dakikada kabuklarından ayıracakFındık sever misiniz? Büyük olasılıkla cevabınız "Evet!" Peki, fındığı kabuklu mu yoksa kabuksuz mu tüketmeyi tercih ediyorsunuz? Bu soruya da cevabınız “Tabi ki, kabuksuz” olacaktır. Ancak işin zor kısmı bu noktada başlıyor; sert fındık kabuklarını kırıp lezzetli iç tanelere ulaşmak ve ardından o incecik kahverengi zarlarını temizlemek. İşte, doğru yöntemi bilmenin önemi de bu noktada anlaşılıyor. Biz de bu yazımızda sizlere 5 dakika da fındıkları kabuklarından arındırmanın yolunu, yollarını anlatacağız.
Lokum kıvamında sote için 'tava' yöntemi! Haşlamaya dönmesin, sırasıyla pişirinSoteleme işlemi, doğru şekilde uygulandığı zaman sebze veya etlerin hem lezzetini hem de dokusunu yani o aradığımız kıvamı en iyi şekilde ortaya çıkarır. Aslında oldukça basit görünebilir; sebzeleri, etleri veya diğer malzemeleri tavada hızlıca pişirmek gibi. Ancak doğru hazırlık süreci, doğru yağ seçimi, doğru teknik veya yöntemin uygulaması gibi ayrıntılara dikkat edilmediği takdirde yanmış malzemelerden lezzetsiz yemeklere kadar çeşitli sorunlara yol açabilir. Peki, soteleme sırasında en sık yapılan hatalar neler?
Tavada en güzel kestane böyle yapılıyormuş! Ağızda lokum gibi dağılıyor, kabukları kendiliğinden ayrılıyorKestane, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve doğru şekilde pişirildiğinde, tadı bir o kadar mükemmel olur. Kestanelerin tavada nasıl pişirileceği ve pişirme sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Bu yazımızda, kestane pişirme konusunda bilmeniz gereken ipuçları ve püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Hem pratik hem de lezzetli bir şekilde tavada kestane pişirmek için ihtiyacınız olan tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.
Balığın lezzetini sıfırlıyor! Izgara, tava, fırın fark etmez: Gözden kaçan limon detayıBalık için en ideal pişirme yöntemini mi arıyorsunuz? Hangi balığın hangi yöntemle en lezzetli şekilde pişirileceğini, limon sıkılıp sıkılmaması gerektiğini, balık seçiminin püf noktalarını ve lezzeti artıracak ipuçlarını derledik. İster ızgara, ister tava ya da fırında pişirme tercih edin, işte ağzınıza yaraşır şekilde balığı en iyi biçimde hazırlama yöntemi.
Bayat ekmeği lezzet şölenine dönüştürün! Çorbanın yanında iyi gidiyor, dışı kıtır kıtırSalatalardan çorbalara kadar pek çok tarifte karşımıza çıkan krutonlar, basit görünümlerine rağmen birçok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Yemeklere lezzet ve dokusal zenginlik katan bu küçük ekmek parçacıkları, bayat ekmekleri değerlendirmenin harika bir yolu olmakla birlikte farklı baharatlar ve yağlarla da lezzetlendirilebilirler. Genellikle küp şeklinde doğranmış ekmek parçalarının fırınlanması veya tavada kızartılmasıyla elde edilen bu küçük çıtır parçalar, başlı başına bir atıştırmalık olarak dahi tüketilebilir.
Kahvaltıya damga vuracak katmer tarifi! Kokusu evi sarıyor, tereyağı ve un kilit noktaKahvaltı sofralarınızda hem göze hem de damaklara hitap eden bir lezzet arıyorsanız, katmer tam size göre. Mis gibi kokusuyla tüm evi saran, kat kat açılan bu kahvaltılık katmer, pastane lezzetlerini aratmayacak. Üstelik yapımı oldukça kolay ve püf noktalarına dikkat edildiğinde lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Tereyağı ve sıvı yağın enfes uyumuyla hazırlanan katmer, kahvaltıların vazgeçilmezi olacak. Şimdi, bu lezzetin nasıl yapıldığını adım adım inceleyelim.
Eve lavaş almaya son! Böyle yapılırsa aylarca bayatlamıyor, muhteşem 'torba' sırrıTürk mutfağının olmazsa olmazlarından biri de lavaştır. Dışarıda yemek yerken tercih ettiğimiz lavaşı evdeki bazı yiyeceklerle de tüketebiliriz. Evinizde sağlıklı bir dürüm yapmak isterseniz, taze lavaşlara ihtiyacınız olacak. İşte bayatlamayan lavaş hazırlamanın yolları.
Masterchef'te 5. ve 6. eleme adayı belli oldu! Adana kebabına limon sıkılır mı?'Masterchef Türkiye 2024'ün yeni bölümü yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada Mavi Takım ve Kırmızı takım yarışmacıları dokunulmazlık için mücadele verdi. Beşinci ve altıncı eleme adayı belli oldu. İşte detaylar...
Ne omlet ne de tavada göz göz, bu yöntem başka! Proteini buharlaşıp uçmayacakProtein kaynağı yumurtayı pişirirken birden fazla yönteme başvurabilirsiniz. Ancak bunlardan bir tanesi var ki faydada diğer yöntemleri solda sıfır bırakıyor. Bu sayede yumurtadaki protein buharlaşıp uçmuyor! Peki, en sağlıklı pişirme yöntemi nedir?
Tavada iyice kavurup yağını çıkarın! Kıvrandıran bel ağrısına kafa tutan yöntemVücudunuzdaki hangi bölge olursa olsun eklem ağrıları gerçekten çekilmezdir. Bu ağrılar çeşitli sebeplere bağlı olarak gelişebildiği gibi yine çeşitli yöntemlerle de kontrol altına alınıp yok edilebilir. Doktorunuzun verdiği tavsiyeye ek olarak eklem ağrınıza doğal bir çözüm arıyorsanız mutfakta size göz kırpan avokadoyu kullanmanın tam zamanı olabilir.
Masterchef'te 100 bin TL'lik ödülü kazanan yarışmacı belli oldu'Masterchef Türkiye 2024'ün yeni bölümü yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada kırmızı takım ile mavi takım yarışmacıları ödül oyunu için mücadele etti. Şefler yarışmacılardan ilk turda 5 çeşit yemek istedi. İkinci turda kazanan takım yarışmacıları bireysel yarıştı. Ödülün sahibi belli oldu. İşte detaylar...
Hataylı ustalar künefenin püf noktasını verdi! Tavada çıtır çıtır en pratik ve en lezzetli künefeKünefe, özellikle Hatay mutfağının en sevilen tatlılarından biri olarak bilinir. İncecik tel kadayıfın içindeki erimiş peynirin lezzeti ve üzerine dökülen şerbetle ağızda dağılan bu tatlı, doğru yapıldığında herkesin favorisi haline gelir. Hataylı ustalar, tavada pratik şekilde yapılan çıtır çıtır künefenin sırrını paylaşıyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz en lezzetli künefenin püf noktaları!
MASTERCHEF KÜNEFE TARİFİ | İştah kabartan künefe nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te en son ekranlara gelen bölümde izleyenler ekranlara kilitlendi. MasterChef 2024 ana kadronun dokunulmazlık oyunu için haftanın ilk yarışı gerçekleşti. Yarışmacılardan geleneksel yemeklerimizden olan künefe yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "künefe nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte künefe tarifi…
Çocuklar için altın öğün “kahvaltı!”Hem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
MASTERCHEF LAHMACUN TARİFİ | Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te bu akşam ekranlara gelen kaptanlık oyunu için izleyenler ekranlara kilitlendi. MasterChef 2024 ana kadronun kaptanlık oyunu için haftanın ilk yarışı gerçekleşti. Yarışmacılardan geleneksel yemeklerimizden olan lahmacun yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "lahmacun nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte lahmacun tarifi…
MASTERCHEF İRMİK HELVASI TARİFİ: 🥞 İrmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te bu akşam ekranlara gelen düellolar için izleyenler ekranlara kilitlendi. MasterChef 2024 ana kadronun belirlenmesi için ilk düellolar başladı. Yarışmacılardan irmik helvası yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "İrmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte irmik helvası tarifi…
Wok tavada her şey pişirilmez! İçten içe yakıyor, metalin tadı yemeğe geçiyorÇin mutfağında yaygın olarak kullanılan woklar, yüksek ve eğimli kenarlara sahip kase şeklinde kızartma tavalardır. Woklar genellikle sote yapmak için kullanılsa da derin yağda kızartma, haşlama ve buharda pişirme dahil olmak üzere her türlü mutfak işinde faydalıdır. Ancak bazı yiyecekleri pişirmek için uygun değil. Açıklıyoruz!
MASTERCHEF BURSA PİDELİ KÖFTE TARİFİ | Bursa pideli köfte nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te bu akşam ekranlara gelen düellolar için izleyenler ekranlara kilitlendi. MasterChef 2024 ana kadronun belirlenmesi için ilk düellolar başladı. Yarışmacılardan geleneksel yemeğimiz olan Bursa pideli köfte yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "Bursa pideli köfte nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte Bursa pideli köfte tarifi…
Böyle düğün görülmediBilecik'te dünya evine giren Enes Uysal'a arkadaşlarının düğün öncesi ve sonrasında yaptığı şakalar 'pes' dedirtti. Düğün sonrası damada evinin önünde tavada yumurta yaptıran arkadaşları içine 1 kilo acı biber döktü. Arkadaşları, bu yumurtayı yiyen damada bir de çoraplarını yıkattı.
MASTERCHEF Çİ BÖREK TARİFİ | 🥟 Çi börek nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te bu akşam ekranlara gelen düellolar için izleyenler ekranlara kilitlendi. MasterChef 2024 ana kadronun belirlenmesi için ilk düellolar başladı. Yarışmacılardan çi börek yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "Çi börek nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte çi börek tarifi…
Canan Karatay'a göre ciğer böyle pişmeli! Ciğer kurumuyor lokum gibi oluyorTürk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan ciğer kavurma, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Ancak ciğerin kuru olmasını önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli ipuçları bulunmaktadır. Bu püf noktalarına dikkat ederek ciğer kavurmanızı daha hale getirebilirsiniz. Prof. Dr. Canan Karatay'a göre ciğer böyle pişmeliymiş...
Kurumayan sucuğun sırrı! Sucuk kızartırken tavaya mutlaka ekleyinTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sucuk, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğünde keyifle tüketilir. Ancak sucuk kızartırken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, sucuğun kurumasıdır. İşte kurumayan sucuk yapmanın sırları ve tavaya eklemeniz gereken püf noktaları...
Tavada ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.