Siyaset‘2 yıl içinde göndereceğiz’

‘2 yıl içinde göndereceğiz’

24.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Suriyeli kardeşlerimizi 2 yıl içinde göndereceğiz” başlıklı bildiri hazırladı.

‘2 yıl içinde göndereceğiz’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - 250 bin bildiri “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” tarafından Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Ankara, Kayseri, İstanbul, Nevşehir’de dağıtılacak. Bildiride, Kılıçdaroğlu’nun şu sözleri yer aldı:

Haberin Devamı

GÖNDERMEYE KARARLIYIZ: Resmi verilere göre yaşamlarını ülkemizde sürdüren Suriyeli sayısı yaklaşık 4 milyon. Başta Afganistan ve diğer ülkelerden gelenlerle birlikte toplam göçmen sayımız 6 milyona dayanmış durumda... Irkçılık, ayrımcılık yapmadan ve kimseye düşmanlık beslemeden tüm göçmenleri, sığınmacıları Suriyelilerden başlayarak kendi ülkelerine geri göndermeye kararlıyız.

ANCAK BİZ ÇÖZERİZ: İktidarımızın ilk gününden itibaren çalışmalara başlayacak ve Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde ülkelerine geri göndereceğim. Şunu çok iyi bilmeliyiz, sorunu yaratanlar, Suriyeli sorununu çözemez. Bu sorunu ancak biz, barışçıl bir dil ve uygulamayla çözebiliriz.

SURİYE İLE MASAYA OTURULACAK: Sorunun çözümü için de dört aşamalı planımız hazır: Suriye yönetimiyle masaya oturacağız.

Haberin Devamı

KENTLER YENİDEN İNŞA EDİLECEK: Oluşacak barış iklimiyle birlikte Suriye’nin yeniden inşasına sıra gelecek. Okulları, hastaneleri, kreşleri, konutları, ibadethaneleri, çarşıları, sosyal donatı alanlarıyla birlikte yaşanabilir kentler oluşturacağız. Bunu AB fonlarıyla bizim müteahhitler yapacak.