Son dakika uyku sağlığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uyku sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uyku sağlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.048 uyku sağlığı haberi bulunmuştur.
Yeterince uyumamanın sonu hüsran! Çalışma ortaya koydu: 'Cildiniz ve ağzınız sarkacak'Gece uykusu vücudu ertesi güne hazırlayan ve tamamen dinlendiren önemli bir bölümdür. Ancak uyku düzeniniz yoksa ve yeterince uyumuyorsanız vücudunuz günden güne çöker. Uykusuzluğun ne derece tehlikeli bir durum olduğunu vücutta yarattığı değişimleri biliyor musunuz?
Az uyuyanlar dikkat! Gecede altı saat uyku kabusunuz olabilirUzmanlar dijital bir model geliştirdi.O model üzerinden yeterince uyunmadığı takdirde 2050 yılında insanların neye benzeyeceğine ilişkin veriler elde etti. Uykusuz geçen yıllar sonrası insanları bekleyen durum Şişmiş gözler, incelmiş saçlar ve kronik sırt ağrısı…
Denemeyen kalmadı! Yatmadan önce yapılıyor, kivi hilesiyle uykuya doyacaksınızKaliteli bir uykunun önemi saymakla bitmiyor. Dinlenmiş bir şekilde uyanmak istiyorsanız son günlerde TikTok'ta trend olan 'sleepmaxxing uyku hilesi'ni denemeye ne dersiniz? TikTok'ta hızla popülerlik kazanan ve bir diğer adıyla 'uyku maksimizasyonu' olarak bilinen bu trend, diğer uyku tüyolarını rafa mı kaldırıyor?
Derdi tasayı unutturan babaanne yorganı! Çöpe atmayın, kalp atışını düzenliyorYün, yüzyıllardır evlerimizin vazgeçilmez bir parçası olarak hayatımızda yer buluyor. Dayanıklılığı, doğallığı ve sağladığı konforla sadece bir eşya olmaktan çok öteye geçiyor. Özellikle eski yün yorganlar, geleneksel el işçiliği ve saf doğallıkla üretilmiş, her bir ilmeği geçmişin izini barındıran özel parçalardır. Peki, büyüklerimizin sakince üzerimize örttüğü bu yorganlar, aslında sandığımızdan çok daha fazlasını mı sunuyor? Anksiyeteye iyi gelen yün yorganları atmamanız için nedenler…
Uykusuz gecelerin suçlusu belli! Bir kere yiyen yatakta dönüp duruyorGünümüzde yaşanan yoğun iş hayatı, stres, dijital ekranlar vb. etmenler derken genellikle verimli bir uykuya ihtiyaç duyuyoruz. Gün içerisinde yaptığımız bazı eylemler veya tükettiğimiz bazı besinler verimli uykunun önünde engel olabiliyor. Bunlardan bazıları var ki gece yatmadan tüketmek uykuyu yok edebiliyor. İşte, sağlıklı uykunun önüne geçen o 8 besin.
Magnezyum depolarını fullüyor! Günde 10 tane yiyin, yorgunluk tarihe karışacakVücudumuz için çok önemli olan minerallerden biri de magnezyumdur. Magnezyum eksikliği günümüzde geçmeyen yorgunluk, halsizlik ve enerji düşüklüğünün en büyük nedenlerinden biridir. İşte kaliteli bir uyku ve enerjik bir vücut için tüketmeniz gereken o besin.
Pijamasız uyumak kilo verdiriyor! Hem serin tutan hem yağ yakan o yöntemBedeni dinlendirmenin en güzel yanı şüphesiz iyi alınmış bir gece uykusudur. Kat kat giyinerek ve çorapla uyumanın oldukça zararlı olduğunu duyduk. Peki kıyafetsiz olmanın yararlarını biliyor muyuz? Pijama giymeyi rafa kaldırdığınızda bedeninizde meydana gelecek 3 değişimle sağlıklı bir uykuya sahip olabilirsiniz. İşte o detaylar...
Çorapla uyuyanlar bir kez daha düşünsün! Yatağı tuvaletten daha beter hale getiriyorHemen herkesin farklı bir uyku alışkanlığı var. Kimisi yorgansız, kimisi çorapsız kimisi de herhangi bir şeyle uyuyamıyor. Ancak bazı uyku alışkanlıkları hamam böceklerinde ve onların dışkılarında bulunan bakterilerin aynısını yatağa sokmanıza sebep olabilir! İşte detaylar.
Ünlüler de bu hastalıktan muzdarip! Aralarında Obama ve Margaret Thatcher da varUyku insan sağlığı açısından en önemli eylemlerden birisidir. Günlük olarak bir insanın 7-8 saat uyuması gerekir. Ancak bu durum bazı insanlarda böyle değil. Araştırmacılar genetik faktörlerin neden olduğu kısa uyku sendromuna sahip olabilecek insanların var olduğunu açıkladı. Az uyuyan kişiler arasında Barack Obama ve Margaret Thatcher gibi isimler de var.
Çocukların daha iyi uyumaları için nelere dikkat edilmelidir?Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek Karataş, çocukların daha iyi uyumaları için önerilerini tüm detaylarıyla sizler için anlattı.Çocukların dağınık bir odada olmaları dikkatlerini dağıtacağı gibi, akıllarına yapacak yeni şeyler getirir ve uyku havasına girmekte zorlanırlar. Bu nedenle çocuklara, oyun sonrasında sonra odalarını toplaması için yönerge verin, bu sorumluluk duygularına da katkı sağlar. Uyku kıyafeti, nevresim seçimleri pamuklu yapıda olmalıdır ve oda sıcaklığı 20 derece olarak ayarlanmalıdır. Çocuklar gece lambasını sevse de karanlıkta uyumaları melatonin salgısı ve uyku sağlığı için önemlidir. Elektronik cihazları yaydığı mavi ışık uyku dengesini bozmaktadır. Televizyon saatlerinizi çocukların uykuda olduğu saatlerde seçmelisiniz. Çocuğunuzu sakinleştirmeniz uykuya geçişte çok işe yarayacaktır. Hareketli bir günün ardından uyku saatine doğru evin hızını düşürün, ışıkları ve ses azaltın. Asla “sen çok yaramazlık yaptın doğru yatağa” diyerek uyku saatini ceza olarak kullanmayın. Hikaye okuyarak veya kısık bir klasik müzik dinleterek uykuya geçmesini sağlayabilirsiniz.
Bekar erkeklerin neredeyse yarısı çarşaflarını 4 ayda bir yıkıyorYeni bir araştırmaya göre, Birleşik Krallık'taki bekar erkeklerin neredeyse yarısı çarşaflarını 4 aya kadar değiştirmiyor. Buna kıyasla, bekar kadınların yüzde 62'si çarşaflarını iki haftada bir yıkarken bekar erkeklerin yüzde 25'i çarşaflarını aynı sıklıkta yıkıyor.
Böyle uyuyunca zirveye çıktılar! İşte N1 evresinin sırrı...Sağlıklı bir uyku evrelerden oluşuyor. Bu evrelerin doğru bir şekilde işlemesi ise çok önemli. Salvador Dali, Thomas Edison ve Albert Einstein'ın yaratıcılığını artırmak için kullandığı uykunun N1 evresi için uzmanlar, "Sadece bir deney" diyerek bu gizemli durumu açıkladı.
Işıklı bir ortamda uyumanın vücudumuza verdiği zararlarYeteri kadar uyku almanın sağlığımız üzerindeki etkisi oldukça büyük. Üstelik kaç saat uyuduğunuz kadar nasıl uyuduğunuz da önemli. İşte ışıklı bir ortamda uyumanın vücudumuza verdiği zararlar...
Bu belirtiler varsa aslında uyumuyorsunuzYaşam süresinin üçte birini oluşturan uykunun yeterli ve düzenli olmaması birçok sağlık sorununa zemin hazırlayabiliyor. Horlama ile başlayan ve uykuda solunumun durması olarak ifade edilen uyku apnesi ise obezite, hipertansiyon, diyabet, kalp krizi veya inme gibi çeşitli ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Doç. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu, uyku apnesi ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
En sağlıklı uyku süresi nedir?Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, kalitesiz uykunun kalp krizi ve felç gibi durumları tetikleyebildiğine dikkati çekerek, "Günde 6 saat ve daha az uyuyorsanız sağlığınızı bozmaya yetecek kritik düzeyi aşarsınız. Süre işi basit 7 saat sağlıklı en az uykudur" dedi.
Uyku Düzeni Nasıl Oluşturulur? Uyku Düzeni Sağlamak İçin Neler Yapılmalıdır?Uyku düzeni oluşumunda gece uykusunun maksimum derecede alınması gerekmektedir. Günlük bir insan için gerekli olan uyku en az olarak 8 saat olmalıdır. İnsanın vücudunun alışkın olduğu saat aralığı içinde 8 saatlik uykusunu alması en verimli olanı olacaktır. Uyku düzeni oluşumunda neler etkilidir? Uyku düzeni oluşturmak nasıl olur? İşte, merak edilen tüm detaylar...
Gece yeterli uyku yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyorTrakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, yeterli ve sağlıklı uykunun vücut ve ruh sağlığının korunmasında önemli rol oynadığını belirtti. İşte detaylar...
Kalp Ritim Bozukluğuna Ne İyi Gelir? Kalp Çarpıntısı (Aritmi) Nasıl Önlenebilir?Kalp ritim bozukluğuna aritmi denir. Kalbin normalden daha hızlı atması ise taşikardi olarak adlandırılır. Aritmi hastalığı 65 yaş ve üstündeki kişilerde çok daha sık görülür. Bununla birlikte kalp damar tıkanıklığı, obezite ve kalp yetmezliği de aritminin temel nedenleri arasında yer alır. Kalp ritim bozukluğuna ne iyi gelir ve aritmi nasıl önlenebilir? İşte, tüm detaylar...
Uyku apnesi nasıl geçer, ne iyi gelir? Uyku apnesine doğal tedavi yöntemleriUyku apnesi sendromu, horlama ve nefes darlığı belirtileriyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Erkeklerde görülme riski kadınlara oranla daha fazladır. En yaygın görülen çeşidi basit horlama adıyla bilinir. Horlama esnasında nefes almakta güçlük çeken hastalar gece boyu birçok kez uyanır. Uyku apnesi ne iyi gelir ve nasıl geçer? Uyku apnesinde doğal tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, tüm detaylar...
Uyku Sağlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.