01.08.2024 - 14:55 | Son Güncellenme:
Antioksidan bakımından zengin olan hünnap flavonoidler, polisakkaritler ve triterpenik asitler gibi bileşiklerin zengin bir kaynağıdır. Bu bileşiklerden bazılarının antioksidan özellikleri vardır.
Antioksidanlar, serbest radikaller adı verilen kimyasalların neden olduğu hasarlar da dahil olmak üzere hücre hasarı türlerini önleyebilen veya geciktirebilen maddelerdir.
Hava kirliliği, sigara dumanı ve güneş ışığından kaynaklanan serbest radikallere maruz kalırsınız. Vücudunuz ayrıca normal metabolik süreçler sırasında serbest radikaller üretir.
Uykuyu iyileştirebilir. Hünnap geleneksel tıpta uykuyu desteklemeye yardımcı olmak için kullanılır. İlk araştırmalar bunun meyvelerin antioksidan özelliklerinden kaynaklanabileceğini öne sürüyor.
Sindirim ve kabızlığa yardımcı olabilir. Yüksek lif içeriğine sahiptir. 100 gram kurutulmuş porsiyonunda 6 gram diyet lifi bulunur. Günde 25 ila 35 gram lif hedeflemelisiniz.
Yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığı önler. Daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar, bu da kilo vermenize yardımcı olabilir.
Kan şekeri seviyenizi iyileştirmeye yardımcı olur. Kolorektal kanser gibi hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır. Kolesterolünüzü düşürür, bu da kalp hastalığı riskinizi azaltır.
Hünnap kabızlığı gidermeye de yardımcı olabilir. Küçük bir çalışma, hünnap suyu alanların, plasebo alanlara kıyasla kabızlık semptomlarında iyileşme olduğunu buldu.
Bağışıklığınızı güçlendirebilir. C vitamini açısından zengin olan hünnap bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.
Meyvenin büyüklüğüne bağlı olarak bir ila üç adet yemek, erkekler için günlük 90 miligram, kadınlar için ise 75 miligram C vitamini önerisini karşılayacaktır.