Masterchef'te gergin anlar! Hakaretler havada uçuştuMasterChef takım oyunları sürüyor. Haftanın son dokunulmazlığı da kıran kırana bir rekabetle geçti. Dört eleme adayı ardından cuma akşamı MasterChef'te takımlar, elemeden önce son kez karşı karşıya geldi. Darülaceze'de düzenlenen dış oyun sonunda kaybeden takımdan son iki eleme adayı çıkarıldı. Öte yandan dinlenme odasında Fatma Nur ve Barış arasında gerginlik yaşandı.
Haftanın mekanları...SERCAN KISMET / Lezzet ve müzik bir aradaBeyoğlu’ndaki Citycenter Hotel’in terasında 360 derece İstanbul manzarasına sahip Haydigel Teras, haftanın yedi günü hizmet veriyor...
The Marmara Taksim’de Palamut GünleriThe Marmara Taksim Tuti Restaurant, en lezzetli mevsiminde“Palamut Günleri” düzenliyor. Özel soslar, garnitür ve salatalar ile zenginleştirilmiş palamut menüsü,sezon boyunca lezzet avcılarını bekliyor.
Sezonun ilk balık tarifleriBalık mevsimi palamut ile açıldı. Palamut sadece tava ve pilaki olarak değil, çok değişik şekillerde de sofralarda yerini alabiliyor artık
Masterchef'te ödül oyununda ilk yaşandı! Somer şef kötü haberi açıkladı: Kimse kazanamadı'Masterchef Türkiye 2024'ün yeni bölümü yayınladı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada Mavi Takım ve Kırmızı takım yarışmacıları ödül oyunu için mücadele etti. Şefler ikinci turda bekledikleri tabağın çıkmadığını belirterek ödülü bir sonraki haftaya devretti. İşte detaylar...
Ekim ayında sofranızda olması gereken o balıklar! Tam bir şifa deposuEkim ayı, denizlerin bolluğu ve zenginliği ile sofralarımızı süsleyen lezzetli balık çeşitlerinin tadına varabileceğimiz bir dönemdir. Bu ayda, denizlerdeki mevsimsel hareketler ve balıkların avlanma dönemleri, balık severlere harika seçenekler sunar. Peki ekim ayından hangi balıklar tüketilir? İşte detaylar…
Boğaz lüferine hasret kalmayalımYıllardır ihmal edilmesinin yanı sıra endüstriyel balıkçılık nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşıya kalan lüfer, şu anda balık tezgâhlarında ateş pahası
Bir İstanbul klasiği: AdalarDeniz insanı acıktırır derler. Acıkacaksınız ve balığın en tazesini yiyeceksiniz. Rum, Ermeni, Türk ve Yahudi mutfaklarının özellikleri ile şekillenen Adalar’da taptaze, daha o gün tutulmuş mevsim balığını yemeyeceksiniz de, nerede yiyeceksiniz!
Uzmanından balık yeme rehberiİstanbul’da yüzlerce yıllık balık kültürünü yaşatmak için her İstanbullunun Boğaz balıklarını tanıması gerektiğine dikkat çeken deniz ürünleri gurmesi Süleyman Dilsiz, “Boğaz’ın balıklarını; mevsimlerini, pişirilmesini ve boyunu posunu bilmek İstanbullu olmanın koşulu olmalı” diyor...
Palamut ve kuş otu lezzetleri Lacivert'teEşsiz manzarası ve lezzetleriyle misafirlerine her zaman “en iyiyi” sunan Lacivert, Eylül ayı boyunca tadına doyum olmayan Palamut ve Kuş otu’nu özel pişirme teknikleriyle sunuyor.
10 Nisan günün menüsü (Balık yemekleri)10 Nisan günün menüsü ile tadına doyum olmayan balık yemekleri tarifleri veriyoruz. Uzmanların haftada en az bir kez yemeyi önerdiği balık tariflerini bulabileceğiniz 10 Nisan günün menüsü hem sağlıklı hem lezzetli. İşte 10 Nisan günün menüsü…
19 Aralık günün menüsü (Balık sofrası)19 Aralık günün menüsü tariflerinde bugün balık sofrası kuruyoruz. Balığın en lezzetli hali ve yanında ona yakışan en güzel yemekleri 19 Aralık günün menüsü ile veriyoruz. İşte karşınızda 19 Aralık günün menüsü…
31 Ekim günü menüsü ( Bugün ne pişirsem? )Ekim ayının son günü 31 Ekim günün menüsünde ne pişirsem diyenler ve et yemeklerini sevenler için şahane bir menü hazırladık. "Bugün ne pişirsem?" menüsünün en pratik lezzetleri 31 Ekim günün menüsünde...
Balıklar oltaya gelecekBoğaz’daki balıkların en bol ve bereketli olduğu günler başlıyor. Yıllardır amatör balıkçılık yapan ve bu konuda bir kitap da yazan Doğan Temel, İstanbul’daki amatör balıkçıların “balık pazarına uğramadan” eve dönmeleri için bilmeleri gerekenleri anlattı
Denizden gelen en lezzetli tariflerEylül geldi, avlanma yasağı bitti, balık bollaştı. Klasik balık tariflerinden sıkılanlar için hem göze hem damağa hitap edecek üç lezzetli tarif...
Rüzgâr kuzeyden esti, ağlar boş kaldı‘Vira Bismillah’ diyerek tekneleriyle denize açılan balıkçılar av sezonunun ilk gününde beklediklerini bulamadı. Kuzeyden esen rüzgârlar etkili olunca ağlar beklendiği gibi palamut ve istavritle dolmadı. İlk gün fiyatlar da bu nedenle beklenenin üstünde oldu