Son dakika internet bağımlılığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan internet bağımlılığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan internet bağımlılığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 427 internet bağımlılığı haberi bulunmuştur.
TikTok’a 353 milyon lira cezaVenezuela Yüksek Mahkemesi, üç çocuğun ölümüne neden olan viral videoları kaldırmadığı için TikTok’a ihmal suçlamasıyla 10 milyon dolar (353.6 milyon TL) ceza verdi
Gençler ‘fomo’ ve ‘sanal otizm’ pençesindeMeclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları alt komisyonunda yapılan sunumlar, çocukların ve gençlerin dijital bağımlılık nedeniyle “fomo” (gelişmeleri kaçırma korkusu) ve “sosyal otizm”le karşı karşıya olduğunu gösterdi.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, randevu sistemiyle ilgili konuştu: Yeni bir çalışma içindeyizSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Randevu konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Malum bazı branşlarda halen daha sıkıntılarımız var. İki üç ay içinde bunlarla ilgili de hem randevuyu rahatlatacak hem de sistemimizi daha işler hale getirecek bir çalışma içindeyiz. İnşallah bunu da kamuoyuyla paylaşır, randevu sorunlarını minimize ederiz" dedi.
Kızı için yardım istemişti! Umut Akyürek: Hastane de yatıyor ama çözüm değilTürk Sanat Müziği sanatçısı Umut Akyürek, sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile kızından korktuğunu, bu sebeple kendisini odaya kilitlediğini açıklamıştı. Akyürek ile Oktay Ertuğrul'un madde bağımlısı ve psikolojik sorunlar yaşadığı kızları Melek Bal, hastaneye yatırıldı.
“Bağımlılık bir üst bilim dalı kabul edilmeli”Klinik psikolog Melike Şimşek ile “Uzmanlar İçin Bağımlılığa Pratik Yaklaşım” kitabına imza atan Prof. Dr. Kültegin Ögel, “Bağımlılık alanında çalışan uzmanlar sürekli yer değiştiriyorlar. Bunun sonucu kişi tam bağımlılığı öğreniyor, başka bir yerde görevlendiriliyor. Bu nedenle bağımlılığın bir üst bilim dalı olarak kabul edilmesi gerekli,” diyor
İstanbul İl Sağlık Müdürü: Muayeneye gelme oranı yüzde 8 arttıSağlık gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “İstanbul’da beklenilmeyen veya çok değişik bir varyant türüne rastlanmadı, insanlarımız tedirgin olmasınlar, tedbirli olsunlar. Yüzde 8 oranında muayeneye gelme oranımız arttı. Yüzde 80-84 bandına geldik, yüzde yüz olmasını bekliyoruz. Üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla karşılaştık ama sağlık sistemimizin alt yapısı, insan gücüyle üstesinden gelemeyeceğimiz bir yığılma veya hastalık yükü yok, yönetilebilir halde” dedi.
Öğrencilerden sınırsız ve hızlı internet talebiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KYK borçlarının sadece ana parasının alınacağı açıklamasına sevinen öğrenciler, bu kez hızlı ve sınırsız internete kavuşmak için harekete geçti. Öğrenciler TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak, yurtlarında internet hız ve kotalarının yetersiz olduğu şikayetinde bulunup, arttırılmasını talep ettiler.
'İnternet bağımlılığı hızlı ödülün sonucu'Prof. Dr. Kültegin Ögel, “Bağımlılıkta şöyle bir kural vardır: Bir ödül ne kadar hızlıysa, o kadar çabuk bağımlılık yapar. İnternette ödül çok hızlı geliyor” diyor.
İstismarın yeni türü: UşaklaştırmaBakanlık raporunda Instagram ve Youtube’da çocuk ve annelik üzerinden içerik üreten, bu şekilde para kazanan fenomen kullanıcılar olduğu belirtilerek “Sosyal medyada annelik meslek hâline gelmekte” denildi. Raporda ayrıca çocuk istismarının yeni türü “uşaklaştırma” yani kendini çocuk olarak tanıtan yetişkinlerin sanal ortamda tanıştığı çocukların güvenini kazanarak istismar eyleminde bulunmasına da dikkat çekildi.
MEB ve RTÜK arasında 'Medya Okuryazarlığı Protokolü'Milli Eğitim Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) arasında, tüm eğitim kademelerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik medya okuryazarlığı bilincini geliştirmek amacıyla 'Medya Okuryazarlığı İş Birliği Protokolü' imzalandı.
“Empati kuramayanlar sorun yaşıyor”Müzakereci Arabulucular Derneği Başkanı Feridun Balcı, “Çocuğunuz ders çalışmıyor diye mahkemeye mi vereceksiniz ya da eşinizle her tartışmada boşanacak mısınız? İşte bu durumlarda müzakere etmek gerekiyor” diyor.
Her 4 çocuktan 1'i dijital bağımlıKovid-19 salgınıyla 18 yaşın altındaki çocukların ekran ve dijital platformlarda geçirdikleri sürelerde ciddi artış yaşandığını belirten uzmanlar, bunu "bağımlılık riski" olarak tanımlamaya başladı.
Koronavirüs sonrası çarpıcı veri! '7 saat 57 dakika'Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, "We Are Social, 2021 yılının ilk çeyreğinde yayınladığı küresel internet kullanımı raporunda bağlılığımızı ortaya koymakta. Ülkemizde internette geçirilen günlük süre 7 saat 57 dakika. Günlük uyku ihtiyacımızın 8 saat olduğu düşünülürse, günlük uyuduğumuz süre kadar internette vakit geçiriyoruz" dedi.
Uzmanlardan Youtube uyarısı! Hedef kolay para ama...Günümüzde birçok çocuk ve genç, 'Youtuber' olmak için can atıyor! Peki çocukların bu isteğinin arkasında ne yatıyor? Çok küçük yaşlarda Youtuber olma yolunda ilerleyen çocukları gelecekte neler bekliyor? "12 yaşına kadar sosyal medya platformları kullanılmamalı" diyen uzmanlar, küçük yaşta Youtube gibi mecralara girmenin çocukların ruh sağlığına etkileri hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Son dakika: TikTok can aldı! Gençler bağımlılıktan nasıl korunabilir?Son dakika haberlere göre, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde Kübra Doğan isimli genç bir kadın akrabasıyla birlikte TikTok videosu çekerken 50 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti. Türkiye'de ilk kez TikTok kaynaklı yaşanan bu ölümü ve sosyal medyanın günümüzdeki etkisinin sosyolojik, psikolojik ve bağımlılık boyutlarını uzmanlara sorduk. Kübra Doğan neden can verdi? Başta TikTok olmak üzere sosyal mecralardaki cesaret gösterisinin altında neler yatıyor? Aileler çocuklarını sosyal medyaya kurban vermemek için neler yapmalı? Cevabı haberimizde...
‘Anı’ kaçırma hissimiz arttıPandemi döneminde insanların gündemi kaçırmamaya çalışırken ‘anı’ ve ‘andan’ keyif almayı kaçırdığına dikkat çeken uzmanlar, “Toplumun yüzde 80’i bu hissi yaşıyor” açıklamasında bulundu.
İkinci YEDAM yoldaYeşilay’ın bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık, rehabilitasyon desteği verdiği Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) İzmir’deki faaliyetlerinin 1’inci yılını geride bıraktı.
Bağımlılık Nedir, Kaça Ayrılır? Bağımlılık Çeşitleri Nelerdir?Bağımlılık birçok toplumda görülen ve genellikle kitleler halinde ilerleyen bir hastalık türü olmaktadır. Bu nedenle bağımlılık konusunda tedirgin olan bireylerin akıllarında sorular oluşmaktadır. Bu soruların başında Bağımlılık nedir, kaça ayrılır? Bağımlılık çeşitleri nelerdir? Soruları gelmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
İnternet kullanımında üzücü sonuçlar çıktı...Ege, Diyarbakır Dicle üniversiteleri ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Park Hastanesi işbirliğiyle salgın sürecinde ‘İnternet Bağımlılığı ve Eş tanılı Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğunun (DEHB) İnternet Kullanım Özellikleri ve Sosyal Biliş Açısından İncelenmesi’ başlıklı bilimsel araştırma gerçekleştirildi.
İnternet Bağımlılığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.