Sokak arası lezzetlerin peşindeYemek yazarları ve şeflerin rehberliğinde İstanbul, Ankara ve İzmir’deki mahalle mekanlarının peşinde bir tura çıkıyoruz.
Günün iftar menüsü: 9. günGünün iftar menüsünü sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. 9. gün iftar menüsünde mantarın eşsiz tadıyla kremalı mantar çorbası, özleyenler için zeytinyağlı enginar, ana yemek olarak ise garnitürlü çanak köfte bulunuyor. İftarda hafif tatlı tercih edenler için ise fincan tatlısını paylaştık. İşte 9. gün iftar menüsü...
En iyi glutensiz 5 yemek tarifiSon yıllarda bağırsakları daha az yorduğu için diğer insanlar da (çölyak hastası olmayan) glutensiz yiyecekleri tercih ediyor. Eğer çölyak hastasıysanız ya da gluten intoleransınız varsa evinizde kolayca yapabileceğiniz en iyi glutensiz 5 yemek tarifine yer verdik. Ancak glutenle ilgili herhangi bir probleminiz yoksa da bu lezzetleri deneyebilirsiniz.
Pirinç Köftesi nasıl yapılır? Pirinç Köftesi malzemeleri neler?Pirinç Köftesi bugün Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler tarafından yapılacak. Günün yemeği olan Pirinç Köftesini yapacak olan gelin adayları arasından en güzel yemeği yapan gelin çeyrek altının sahibi olacak. Peki Pirinç Köftesi nasıl yapılır? Hangi malzemeler gerekli?
Günün iftar menüsü: 16. günİftar menüsünün 16. gününde çok beğeneceğiniz tarifleri sizinle paylaştık. Özellikle yemeğe başlangıç çorbası olarak, ekşili köfte çorbası tarifini paylaştık. Menünün devamı için haberimizi okumaya devam edin.
Günün iftar menüsü: 5. günGünün iftar menüsünü sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. 5.gün iftar menüsünde; yalan paça çorbası, ara sıcak olarak paçanga böreği, ana yemek olarak ise çanak köfte tarifini sizin için paylaştık. İşte 5. gün iftar menüsü...
Çocukların bayılacağı somonlu tariflerNorveç’in soğuk ve temiz sularında yetişen Norveç somonu, okul çağındaki çocuklara kemik gelişiminden beyin sağlığına kadar sayısız fayda sağlıyor. Her yaş grubunun haftada en az 2 porsiyon Norveç somonu tüketmesini öneren Norveç Deniz Ürünleri Konseyi, çocukların çok seveceği tarifler hazırladı.
Sağlıklı ve lezzetli köfte nasıl hazırlanır?Türk insanın en sevdiği yemeklerden biri olan, onlarca çeşidiyle gönlümüzü çelen köftenin en önemli malzemeleri iyi bir kıyma ve iyi bir harç Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu iyi bir köfte yapmak için gereken malzemeleri ve neden piyasada satılan harç malzemelerine fazla güvenmememiz gerektiğini anlattı.
Sağlıklı ve lezzetli köfte nasıl hazırlanır?Türk insanın en sevdiği yemeklerden biri olan, onlarca çeşidiyle gönlümüzü çelen köftenin en önemli malzemeleri iyi bir kıyma ve iyi bir harç Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu iyi bir köfte yapmak için gereken malzemeleri ve neden piyasada satılan harç malzemelerine fazla güvenmememiz gerektiğini anlattı.
Sağlıklı ve lezzetli köfte nasıl hazırlanır?Türk insanın en sevdiği yemeklerden biri olan, onlarca çeşidiyle gönlümüzü çelen köftenin en önemli malzemeleri iyi bir kıyma ve iyi bir harç Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu iyi bir köfte yapmak için gereken malzemeleri ve neden piyasada satılan harç malzemelerine fazla güvenmememiz gerektiğini anlattı.
Lokum kıvamında bir patates yemeği tarifiPatates; bol bir nişasta oranına sahip, B ve C vitamin deposu olan, Türk mutfağında çok sık kullanımı olan bir sebzedir. Patates Türkiye’de çokça yetiştirilen ve çok çeşitleri bulunan bir sebzedir.
Pratik yemekler (Pratik yemek tarifleri)Özellikle çalışan kadınların en büyük sorunu yemek yapmaktır. Bu nedenle pratik yemekler ilk tercihtir. Pratik yemekler zamandan tasarruf ettirdiği gibi tüm damak tatlarına da hitap ediyor. İşte sizin için hazırladığımız pratik yemek tarifleri…
21 Aralık günün menüsü (Sebze yemekleri)21 Aralık günün menüsü ile sebze severlere bir ziyafet yaşatıyoruz. Sağlık için çok faydalı olan sebze yemekleri lezzetli değildir algısını yıkarak 21 Aralık günün menüsü ile birbirinden nefis yemekler sunuyoruz. İşte 21 Aralık günün menüsü…
Lezzet tutkunlarının Yeşilköy'deki buluşma noktası2 yıldır Yeşilköy Çarşı içinde hizmet veren Hikmet Steak House, özenle hazırlanan lezzetleri ve sımsıcak atmosferiyle Yeşilköy'ün buluşma adresi haline geldi.
15 Kasım günün menüsü (Altın günü tarifleri)15 Kasım günün menüsü, kadınların vazgeçilmezi olan ‘altın günü’ lezzetlerini konu edindi. Malum ‘altın günlerinde’ sofralar en lezzetli yemeklerle dolup taşar. 15 Kasım günün menüsü ise evinde ‘altın günü’ lezzetlerini en kolay tarifini veriyor. İşte 15 Kasım günün menüsü…
Bir şölendir Antep mutfağıEataly yerel lezzetleri tanıtmak amacıyla geçen hafta Gaziantep mutfağını ağırladı. Etkinliğin Gaziantep ayağını yazar Ahmet Ümit ve Sahan restoranlar zinciri sahibi Tahir Tekin Öztan üstlenirken, Eataly ayağında Yönetim Kurulu üyesi Zülfikar Bekar vardı. Etkinliğe katılan arkadaşımız Ercan Arslan, Ümit’in evine gitti, yaptığı yöresel yemeklerden tattı. Ümit daha sonra doğduğu kentin yemeklerini de yazdı
Doktorlar da bu hastalıktan korkuyorTürk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) AİDS Çalışma Grubu Dr. Taner Yıldırmak, AİDS vakalarında titiz olmaları gerektiğini belirterek, “Cerrahi branşlardaki hekimler halen hastalığın kendilerine bulaşmasından çekinmektedir” dedi.