Geri Dön

Günün iftar menüsü: 16. gün

İftar menüsünün 16. gününde çok beğeneceğiniz tarifleri sizinle paylaştık. Özellikle yemeğe başlangıç çorbası olarak, ekşili köfte çorbası tarifini paylaştık. Menünün devamı için haberimizi okumaya devam edin.

Günün iftar menüsü: 16. gün

Günün iftar menüsünün 16. gününde, açılışı ekşili köfte çorbası ile yapıyoruz. Ara sıcak olarak; sucuklu paçanga böreği, ana yemek olarak ise kabak yemeği tarifini sizinle paylaştık. Saray muhallebisi olarak bilinen bu hafif tatlı ile menümüzü sonlandırdık. İşte 16. gün iftar menüsü...

Çorba: Ekşili köfte çorbası

Günün iftar menüsü: 16. gün

Malzemeler:

Köftesi için:

-300 gram dana kıyma
-1 dişsarımsak
-1 yemek kaşığ ıkuru nane
-1 çay kaşığı kuru nane
-1 adet yumurta
-1 çay kaşığı pul biber
-2 yemek kaşığı un
-1/2 çay bardağı pirinç

Suyu için:

-4 adet domates (rendelenmiş)
-2 ade tpatates (küp doğranmış)
-2 adet havuç (küp doğranmış)
-1 diş sarımsak (doğranmış)
-5 dal maydanoz (doğranmış)
-1/2 adet limonun suyu
-1 yemek kaşığ ıdomates salçası
-1 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-2 litre su

Ekşili köfte çorbası tarifi nasıl yapılır?

-Bir kapta köfte için gerekli olan malzemeleri iyice yoğurun ve köfte harcından küçük parçalar alıp yuvarlayın.
-Yuvarladığınız köftelerin dışını una bulayın.
-Köfteleri bir tepside sallayarak fazla unları üzerinden alın.
-Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte un, sarımsak, havuç ve patatesleri kavurun.
-Unun kokusu çıktıktan sonra domates rendesi ve domates salçasını ekleyip domatesleri pişirin.
-Pişen domateslerin üzerine 2 litre suyu ve limon suyunu ekleyip karıştırarak kaynatın.
-Kaynayan çorbanın içerisine köfteleri de ekleyin ve 10 dakika kadar daha yüksek ateşte pişirin.
-Köfteler yüksek ateşte piştikten sonra 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve ardından ocağın altını kapatın.
-Servis etmeden önce doğranmış maydanozları da ekleyerek servis edebilirsiniz.

Ara sıcak: Sucuklu paçanga böreği

Günün iftar menüsü: 16. gün

Malzemeler:

-1 adet yufka
-4 yemek kaşığı küp doğranmış sucuk
-4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
-Kızartmak için sıvı yağ

Nasıl yapılır?

-1 adet yufkayı üçgen olacak şekilde 8 parçaya kesin.
-Daha sonra 1 yufka parçası alıp, tezgah üzerine serin.
-Üzerini az miktar sıvı yağ ile yağlayıp, üzerine 2. yufka parçasını koyun.
-Eğer yufkanız kalın ise tek yufka parçası kullanın.
-Ardından yufkanın geniş kısma 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 yemek
kaşığı küp küp doğranmış sucuk koyun.
-Yufkayı kenarlardan içe doğru kıvırıp, çok sıkmadan rulo şeklinde sarın.
-Yufkanın uç kısmının yapışması için az miktar su ile ıslatın.
-Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi uygulayın.

Ana yemek: Kabak yemeği

Günün iftar menüsü: 16. gün

Malzemeler:

-5 adet kabak
-2 adet kuru soğan
-2 adet domates
-1 demet dereotu
-1 yemek kaşığı salça
-Yarım yemek kaşığı tuz
-Yarım çay bardağı zeytinyağı

Nasıl yapılır?

-Soğanları ince ince doğrayın ve bir tencereye koyun.
-Kabakları ise kuşbaşı olacak şekilde doğrayın ve soğana ekleyin.
-Bir tarafta doğradığınız domatesleri de karışıma ekleyin.
-Son olarak 1 kaşık salça, tuz ve zeytinyağını koyun. Karıştırmadan kısık ateşte 20 dakika pişirin.
-Piştikten sonra karıştırmak yerine, tencereyi hafifçe sallayın böylece karışmış olacak.
-Ocağı kapattıktan sonra 10 dakika kadar kapalı kapakla dinlendirin.
-Eğer isterseniz dereotuyla birlikte servis yapabilirsiniz.

Saray muhallebisi tarifi

Günün iftar menüsü: 16. gün

Malzemeler:

-100 gram tereyağı
-1 litre süt
-4 kaşık tepeleme un
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-1 su bardağı dövülmüş ceviz
-1 adet yumurta sarısı

Nasıl yapılır?

-Saray muhallebisi için sütü tencereye boşaltın, kısık ateşte ısıtın.
-Bu arada yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın.
-Bu karışımı süte ilave edip şekerin erimesini sağlayın.
-Şeker eridikten hemen sonra ocağı kapatın. Çok ısınmamalı.
-Başka bir tencerede 100 gr margarini eritip üzerine unu ilave ederek kavurun.
-Sonra kavurduğumuz una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta devamlı karıştırın.
-Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave ederek 5-10 dk devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutun.
-Daha sonra bir borcam tepsiyi ıslatıp muhallebiyi dökün.
-Üzerine dövülmüş cevizi serpiştirip saray muhallebisini buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
-Hafif ve lezzetli olan bu saray muhallebisi tarifini sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum.
-Özellikle sütlü tatlı severlerin vazgeçilmezi olacağı saray muhallebisi tarifini denemelerini tavsiye ediyorum.
-Pratik hazırlayabileceğiniz masrafsız lezzetli saray muhallebisi tarifini kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber