CumartesiÇocuklar bayılacak

Çocuklar bayılacak

07.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu hafta size hem çocuklarınızın damak zevkine uygun hem de sağlıklı iki tarif veriyorum

Çocuklar bayılacak

Günümüzün fast food alışkanlıkları maalesef çocukların sağlıklı beslenmelerinin önünde büyük bir engel. Çocukların çok sevdiği hamburgerler, kızartmalar onların beslenme tarzında sağlıklı sebze yemeklerinin yerini tutuyor. İçinde birçok katkı maddesi olan bu ürünler çocukların biyolojik gelişimlerini de olumsuz yönde etkiliyor.

Haberin Devamı


Birçok ülke bu durumdan muzdarip. Çocukların bayıldığı hamburger, makarna ve hamur işi gibi yemekleri sağlıklı hale getirmek ise ebeveynlere düşüyor.


Şimdi küçüklerin damak zevkine uygun iki lezzetli tarifi sizinle paylaşıyorum. Birinde ıspanağı makarnayla birleştirdik ve yanında limonata yaptık. Diğerinde birçok sebzeyi köfte haline getirerek hamburger hazırladık. Sağlık hep çocuklarımızla olsun!

BİR TABAK

Sebzeli burger

Hazırlanışı
İnce doğranmış mantarları teflon tavada yağsız olarak, suyunu çekene kadar, yaklaşık 8-10 dakika kavurun. Mutfak robotunda soğan, kabak, havuç ve fıstıkları iyice karışana kadar çekin. Karışıma mantar, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, maya,
tuz ve karabiber ekleyin. Ellerinizi unlayarak dört adet burger köftesi yapıp soğutun.

Köfteleri çok az yağla teflon tavada veya sıcak fırın ızgarasında 8-10 dakika, kızarana kadar pişirin. Hamburger ekmeğine yeşillikleri yerleştirin. Üzerine hazırlanan köfteyi, dilimlenmiş domatesleri koyun ve servis edin.
Milliyet

MALZEMELER
(4 kişilik)

-7-8 mantar

-1 küçük soğan

-1 küçük kabak

-1 havuç

-2 yemek kaşığı
kaju fıstığı

-2 su bardağı taze ekmek içi

-2 yemek kaşığı maydanoz

-1 tatlı kaşığı maya

-Zeytinyağı

-Tuz ve karabiber

-4 yaprak yeşillik

-1 domates

-Şekil vermek için yulaf unu veya un

-Hamburger ekmeği

Ispanaklı erişte ve limonata

Hazırlanışı

-Tuz ve ayçiçek yağı konmuş kaynar suda erişteyi 8-10 dakika haşlayın. Domatesi kabuğunu soyduktan sonra çok ufak doğrayın.

-Tereyağını bir tavada eritin, doğranmış sarımsak ve soğanı ekleyip kavurun. Ardından domatesi, haşlanmış erişteyi ve ince kıyılmış ıspanak yapraklarını ilave edip tuzla tatlandırın.

-Servis tabağının ortasına süzme yoğurdu yuvarlak şekilde koyun ve üzerine siyah zeytinden göz, domatesten burun,
ince kıyılmış maydanozdan ağız yapıp etrafına makarnayı koyun.

-Limonata için limonun dış kabuğunu (beyaz zarına inmeden) rendenin ince tarafıyla bir karıştırma kabında rendeleyin, limonun suyunu da aynı kaba sıkın. Taze nane yapraklarını içine atıp ovarak tüm malzemenin birbiriyle özdeşleşmesini sağlayın. Toz şekeri ve suyu ekleyerek karıştırıp servis bardağına doldurduktan sonra nane yapraklarıyla süsleyin ve makarnayla birlikte servis edin.

MALZEMELER (1 kişilik)

-1 kase erişte -7-8 yaprak ıspanak -1 küçük soğan -1/2 diş sarımsak -1 tatlı kaşığı tereyağı
-1 domates -1 çay kaşığı ayçiçek yağı -Süzme yoğurt -1 siyah zeytin -1-2 dal maydanoz - Tuz

Naneli limonata için

-1 limon -2 yemek kaşığı toz şeker -6-7 yaprak taze nane -1.5 bardak su -Süslemek için taze nane yaprakları

BİR BARDAK

Sidecar

Etkisi uzun süren, damakta kalıcı bir kokteyl. Özellikle akşam yemeklerinde içmek için çok uygundur

Hazırlanışı
Bardağınıza şekerle rim yapıp (bardağın ağzına halka şeklinde şeker sürün) hazır hale getirin. Tüm malzemeyi şeykırda çalkalayıp bardağa süzün.

MALZEMELER

-4 cl Martell V.S. Cognac

-2 cl Cointreau

-2 cl taze limon suyu

Yanında ne yemeli?
Benim tercihim bu kokteylin yanında vanilyalı dondurmalı bademli kek.