Geri Dön

Günün iftar menüsü: 5. gün

Günün iftar menüsünü sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. 5.gün iftar menüsünde; yalan paça çorbası, ara sıcak olarak paçanga böreği, ana yemek olarak ise çanak köfte tarifini sizin için paylaştık. İşte 5. gün iftar menüsü...

Günün iftar menüsü: 5. gün

Günün iftar menüsünün 5. gününde kolay sindirebileceğiniz ve doyurucu tarifleri bir araya getirdik. Çorba olarak yalancı paça çorbası, ara sıcak olarak paçanga böreği, ana yemek olarak ise çanak köfte tariflerini sizinle paylaştık. Bunların dışında yoğurtlu enginar salatası sofranızın serinletici besinlerinden biri olacak. Tatlıda ise; Ramazan ayının vazgeçilmezi güllaç tarifini size sunduk. İşte 5. gün iftar menüsü...

Çorba: Yalancı paça çorbası

Günün iftar menüsü: 5. gün

Malzemeler:

-5 su bardağı et suyu
-1 su bardağı su
-1 su bardağı haşlanıp didiklenmiş et
-1 su bardağı tepeleme yoğurt
-2 çorba kaşığı un
-1 yumurta sarısı
-2 diş sarımsak (ince rende veya dövülmüş)
-Yarım çay bardağı sirke
-Yarım limonun suyu
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Et suyu, su ve etleri tencerede kaynamaya bırakın.
-Yoğurt, un, yumurta ve sarımsağı pürüzsüz halde çırpın.
-Et suyundan 2 kepçe alın, yoğurt karışımını sulandırın.
-Kaynayan etsuyuna yavaş yavaş dökerek bir yandan karıştırın.
-5 dk. kaynattıktan sonra tuz, tereyağ, sirke ve limonu ekleyerek ocağı kapatın.
-Arzunuza göre, üzerine kırmızıbiberli yağ kızdırıp koyabilir, yanına ayreten sirke ve ezilmiş sarımsak ile servis edebilirsiniz.

Ara sıcak: Paçanga böreği

Günün iftar menüsü: 5. gün

Malzemeler:

-3 adet yufka
-150 gram pastırma
-Kaşar peyniri
-2 adet domates

Kızartmak için:

-Sıvı yağ
-Galeta unu
-1 adet yumurta

Nasıl yapılır?

-Yufkaları üst üste koyup 8 eşit parçaya bölün.
-Pastırmaları ve kaşar peynirini dilimleyin.
-Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
-Her bir yufkanın geniş parçasının içine dilimlenmiş pastırma, kaşar peyniri ve doğranmış domatesleri ekleyin ve sigara böreği gibi sarın.
-Yufkaları kızgın yağda arkalı önlü kızartarak servis yapın.

Ana yemek: Çanak köfte

Günün iftar menüsü: 5. gün

Malzemeler:

Köftesi için;

-500 gram dana kıyma
-1 küçük yumurta
-Yarım çay bardağı galeta unu
-1 adet kuru soğan – ince küçük doğranmış
-1-2 diş sarımsak – rendelenmiş
-Kırmızı toz biber, karabiber, pul biber ve tuz

İçi İçin;

-2 büyük haşlanmış patates
-1 su bardağı dolu bezelye ve havuç

Sosu İçin;

-3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
-2 yemek kaşığı salça
-3 çay bardağı soğuk su

Üzeri İçin ;

-Rendelenmiş kaşar peyniri

Nasıl yapılır?

-Küp küp doğranmış patatesler ve diğer garnitürler de haşlanır ve kenarda bekletilir.
-Köftesi için yoğurma kabına bütün malzemeler eklenir ve güzelce bir kaç dakika yoğrulur.
-7 eşit parçaya bölünür ve her biri tepsinin için çanak gibi yapılır.
-İçine garnitür malzemeler paylaştırılır.
-Küçük bir tencereye sıvı yağ ve salça konup kavrulur. Çok az bir tuz ilave edilir ve suyu eklenir.
-Bir iki dakika kaynatılır ve köftelerin aralarına dökülür.
-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirilir ve daha sonra üzerlerine kaşar peynir rendesi konup tekrar fırına sürülür.
-Bir 5-10 dakika daha pişirilir. Sıcak servis edilir.

Salata: Yoğurtlu enginar salatası

Günün iftar menüsü: 5. gün

Malzemeler:

-4 adet enginar
-Su
-Yarım limon
-Bir tutam dereotu
-1 kase yoğurt
-1 diş sarımsak
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Enginarları tencereye alalım üzerlerini geçecek kadar su koyun.
-Limonu sıkıp orta ateş de arada kontrol ederek yumuşayıncaya kadar pişirip çıkartın.
-Soğuyunca enginarları küçük ve küp küp doğrayın.
-Çukur kabın içine kıyılmış dereotunu enginarları yoğurdu alın.
-Üzerine sarımsağı rendeleyip tuzunu da ekledikten sonra karıştırın.
-Servis tabağına alarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Tatlı: Güllaç tarifi

Günün iftar menüsü: 5. gün

Malzemeler:

-10 yaprak güllaç
-1,5 litre süt
-2 su bardağı şeker
-Çekilmiş ceviz

Üzeri için:

-File Fıstık
-Ceviz
-Nar tanesi

Nasıl yapılır?

-Süt, şeker tencereye alarak ısıtın, şekerler tamamen erisin.
-Süt oda sıcaklığında ılınmaya bırakılır.
-Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.
-Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyun.
-Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt dökün.
-Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpin ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serin.
-Kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alın.
-Tatlıyı buz dolabında muhafaza edin.
-En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber