Geri Dön

Pratik yemekler (Pratik yemek tarifleri)

Özellikle çalışan kadınların en büyük sorunu yemek yapmaktır. Bu nedenle pratik yemekler ilk tercihtir. Pratik yemekler zamandan tasarruf ettirdiği gibi tüm damak tatlarına da hitap ediyor. İşte sizin için hazırladığımız pratik yemek tarifleri

Pratik yemekler (Pratik yemek tarifleri)

Sabahın ilk ışıklarıyla çıktığınız evden akşam hava karardıktan sonra geliyorsunuz. Tüm günün yorgunluğu bir yana eve geldikten sonra sizi en çok düşündüren şey ise yemek. Geniş zamanlarda mutfakta harikalar yaratsanız bile akşam eve geldiğinizde kısa bir sürede karnınızı doyuracak lezzetli bir şeyler hazırlamak büyük bir zahmet gibi gelir. İşte bunun için pratik yemekler tam da sizin için devreye girer.

Pratik yemekler deyince aklına atıştırmalık gelenler özellikle sizin için olayın öyle olmadığını göstermek için birbirinden lezzetli 2 pratik yemek tarifi veriyoruz.
____________________________________________________________

Pratik yemekler (Pratik yemek tarifleri)

Sebzeli tavuk sarma
Tavuğu haşlamak ya da kızartmak yerine hem farklı hem de pratik bir şekilde pişirmek ister misiniz? Cevabınız evet ise hemen başlayalım.


Sebzeli tavuk sarma malzemeleri
*Kemiksiz tavuk (pirzola)
*Havuç
*Kırmızı biber
*Kuru domates
*Sivri biber
*Soğan
* Sarımsak
* Zeytinyağı
*Tereyağı
*Tuz
*Baharat

Sebzeli tavuk sarma yapılışı
Soğanlarınızı yemeklik şekilde ince ince doğrayın. Tavada ısıttığınız sıvı yapın üzerine dökün. 2-3 dakika kadar çevirin.

Biberleri de jülyen şekilde doğrayıp sarımsakla birlikte yağın üzerine ekleyin.
Havuçları rendeleyin. Tavanın içine tuz, baharlar ve kuru domatesle birlikte tavaya ekleyin. Biraz daha kavurun. Sebzelerin çok ölmemesine dikkat edin. Kavurma işlemi bitince bir kabın içine alıp soğumaya bırakın.

Daha sonra tavuğunuzun üzerine tuz ve karabiber ilave edip her yerini alacak şekilde dağıtın. Tavuğu kesme tahtasının üzerine serin ve hazırladığınız harçtan biraz üzerine koyun ve sarın. Fırın ipiyle bağladığınız tavuk sarmasını tavada iyice kızdırdığınız tereyağının üzerine koyup orta ateşte kızartın.
Her tarafı kızardıktan sonra fırın tepsisine dizin. Üzerini yalpı kağıt ve folyo ile kapatın. 200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.

Sıcak servis edin.


____________________________________________________________

Pratik yemekler (Pratik yemek tarifleri)

Nohutlu tavuk köftesi
Köftenin her türlüsünü seviyoruz ama nohutlu tavuk köftesi bir başka…

Nohutlu tavuk köftesi malzemeler:
*300 gr tavuk eti
*1 bardak nohut
*sarımsak
*2tane yumurta
*Maydanoz
*6 kaşık galeta unu
*1 kaşığı Kimyon
* Sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber

Nohutlu tavuk köftesi hazırlanışı:
1 kâse nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp haşlayın ve haşlandıktan sonra kabuklarını soyun. Maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın.

Tavuk etini haşlayıp süzün ve küçük küçük doğrayın.
Haşladığınız nohut, tavuk eti ve sarımsağı robotta püre haline getirin. Derin bir kaba alın. Yumurta, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonla yoğurun.

Daha sonra elinizde bir parça koparıp köfte halne getirin ve galeta ununa batırıp kızartın.
Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber