Etilerde eğlence tam gazSde çocuk mönüsü, Beykoz Hasır, Pizzeria Rose, Gümüşsuyunda bir efsane; Pucci, Polo 13de Cenkli geceler, Keops, Cilveli, Jaca, Nispet...
Etiler’de eğlence tam gazS’de çocuk mönüsü, Beykoz Hasır, Pizzeria Rose, Gümüşsuyu’nda bir efsane; Pucci, Polo 13’de Cenk’li geceler, Keops, Cilveli, Jaca, Nispet...
Et ve Süt Kurumu açıkladı: Et fiyatlarına yüzde 25 indirim!Et ve Süt Kurumu, kuzu eti satışlarında indirim kampanyası başlattı. Et ve Süt Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, fiyatlarda yapılan indirimle kuzu etinin daha fazla tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor. Peki hangi etin fiyatı kaç paraya düştü? İşte detaylar...
'Bizim hedefimiz 84 milyona hizmet'CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bizim hiçbirimizin bireysel beklentisi yok. Beklentimiz vatandaşın huzur içinde yaşamasıdır. 84 milyona hizmet etmek... Altı liderin de ortaya koyduğu hedef bu” diye konuştu.
Sıfır atık ve kompost mucizesiSıfır atık sadece mutfak sorunu olarak algılansa da derinliği çok daha ötelere, pazaryerlerine kadar uzanır. Oysa israfın bir çözümü var; o da biyobozunur atık!
Günün iftar menüsü: 6. günGünün iftar menüsü, birbirinden lezzetli seçeneklerden oluşuyor. 6. gün iftar menüsünde çorba olarak yöresel düğün çorbası tarifini sizlerle buluşturduk. Ana yemekte etli nohut, tatlı menümüzde ise ramazan sofralarının vazgeçilmezi revani tatlısı bulunuyor. İşte 6. gün iftar menüsü için malzemeler ve yapım aşamaları...
Etin profesörü Cüneyt Asan’dan et hakkında her şeyKurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban etlerinin tüketimi ve saklanması gibi temel konuları ünü sınırları aşan bir uzman, etin ordinaryüs profesörü Cüneyt Asan’ la konuştuk. Bu yazının sonunda et hakkında her şeyi öğrenmiş olacağınız konusunda hiç tereddütüm yok
Uzmanından "kurban kesimi" uyarılarıTürkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, Kurban Bayramı'nda kurbanlık olarak küçükbaş hayvanın tercih edilmesini önemsediklerini belirterek, "Büyükbaş hayvanın kesimi ve sonrasında muhafazası zordur. Kurban Bayramı'nın ilk günü üretilen 200 bin ton etin yüzde 10'luk bölümünü bile kullanamaz hale getirirsek bu Ankara'nın bir aylık et ihtiyacına karşılık gelir." dedi.
Et ve Süt Kurumu önünde ucuz et kuyruğuErzurum’da Ramazan ayı öncesinde Et ve Süt Kurumu (ESK) satış ofisinin önünde kasaplara göre daha ucuza satılan kıyma ve etten almak isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.
Et ve Süt Kurumu önünde ucuz et kuyruğuErzurum’da Ramazan ayı öncesinde Et ve Süt Kurumu (ESK) satış ofisinin önünde kasaplara göre daha ucuza satılan kıyma ve etten almak isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.
Et ve Süt Kurumu önünde ucuz et kuyruğuErzurum’da Ramazan ayı öncesinde Et ve Süt Kurumu (ESK) satış ofisinin önünde kasaplara göre daha ucuza satılan kıyma ve etten almak isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Kasapta kilosu ortalama 38,75 liradan satılan kıyma ve 41,00 liradan satılan dana kuşbaşını, 10 lira aşağı fiyata alabilmek için Kombina Caddesi üzerinde bulunan ESK satış ofisi önünde vatandaşlar kuyruk oluşturuyor. Sabah 09. 00’da açılan satış ofisi önünde daha önceden gelerek sıraya giren vatandaşlar, “Sabah erken saatten itibaren buradayız. Kasapla bura arasında 10 lira fark var. O farktan dolayı da millet burada uzunca kuyruk oluşturuyor. Bizim isteğimiz daha fazla şube açılsın. Bu millet sabah namazından beri burada sırada.” dediler.Öte yandan Ramazan ayı öncesinde Et ve Süt Kurumunda satış fiyat listesi şöyle açıklandı: “Dana kıyma 28,75 TL, dana kuşbaşı 31,00 TL, dana pirzola 50,00 TL, dana biftek 36,00 TL, dana rosto 36,00 TL, dana kontfile 50,00 TL, dana bonfile 65,00 TL, dana biftek stragonof 38,00 TL, dana biftek sote 38,00 TL, dana gulaş 38,00 TL, dana şiş 38,00 TL, gövde koyun 21,50 TL, koyun but 23,25 TL, koyun kol 22,00 TL, koyun gerdan 19,50 TL, koyun pirzola 28,50 TL, koyun kaburga 18,00 TL, koyun but şiş 26,74 TL, koyun but fırın 25,00 TL, koyun but külbastı 26,74 TL, kuzu kol 31,40 TL, kuzu gerdan 29,00 TL, kuzu güveç 27,00 TL, kuzu pirzola 50,00 TL, kuzu but fırın 36,92 TL, kuzu kol kuşbaşı kemiksiz 40,82 TL, kuzu beyti kıyma 43,13 TL, kuzu but külbastı 43,13 TL, kuzu but şiş 43,13 TL, kuzu çorbalık kemik 4,50 TL, toklu but 26,50 TL, toklu kol 24,00 TL, toklu pirzola 50,00 TL, toklu gerdan 21,00 TL, toklu kaburga 20,50 TL, toklu but şiş 33,40 TL, toklu but fırın 28,70 TL, toklu but külbastı 33,40 TL, kuyruk yağı 15,00 TL, tavuk eti 6,70 TL, tavuk kanatsız göğüs 7,55 TL, tavuk muz göğüs 7,45 TL, tavuk but 6,75 TL, tavuk special but 8,55 TL, tavuk baget 8,57 TL, tavuk fleto (Derili) 10,45 TL, tavuk fleto (Derisiz) 12,55 TL, tavuk pirzola 9,75 TL, tavuk k
Açık havadaki lezzet üsleriÜnlü şeflerin ve işletmecilerin açtığı yazlık mekanlar bu yaz adeta lezzet yarışındalar. İşte damağımda ve dimağımda iz bırakan yazlık favori mekanlarım
Kuzu eti yüzde 25 zamlandıKuzu eti fiyatları ortalama yüzde 25 oranında zamlandı. Kuzu pirzolanın kilosu 40 liraya, kuşbaşının kilosu 38 liraya, kemikli budun kilosu ise 30 liraya çıktı.
YÖRESEL LEZZETLERİN EN İYİ ADRESİKünefe için Hatay’a, mıhlama için Karadeniz’e, mantı için Kayseri’ye gitmenize gerek yok. Yöresel mutfakların en seçme lezzetlerini yiyebileceğiniz adreslerin hepsi İstanbul’da da mevcut.
“Bizim koyunlarımız dünyanın en lezzetlisi”Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Melek Us: “Ortadoğu ülkeleri daha pahalı olmasına rağmen bizden kuyruklu koyun almak istiyor. Yeni Zelanda’dan ithal ediyorlar ama lezzeti bizimkini tutmuyor”
Et alırken nelere dikkat etmek gerekir?Tencere yemeklerinden güvece, Adana kebabından külbastıya, kaburga dolmasından tandır kebabına kadar yapılacak tüm yemeklerin ağız tadıyla tüketilebilmesi için kullanılacak etin seçimi de özen istiyor...