CaddeYÖRESEL LEZZETLERİN EN İYİ ADRESİ

YÖRESEL LEZZETLERİN EN İYİ ADRESİ

14.03.2012 - 20:11 | Son Güncellenme:

Künefe için Hatay’a, mıhlama için Karadeniz’e, mantı için Kayseri’ye gitmenize gerek yok. Yöresel mutfakların en seçme lezzetlerini yiyebileceğiniz adreslerin hepsi İstanbul’da da mevcut.

YÖRESEL LEZZETLERİN EN İYİ ADRESİ

İstanbul Life dergisi, şehrin en gözde lezzet duraklarını gezdi ve okuyucularıyla paylaştı. Yazının tamamını dergide bulabilirsiniz

Haberin Devamı

AKDENiZ MUTFAĞI

Alo Dürümcü: Sirkeci’nin ara sokak lezzetlerinden Alo Dürümcü, hem hesaplı hem de lezzetli çöp şiş yiyebileceğiniz adreslerden... Künefesi de ummadığınız kadar lezzetli. Siparişi masaya oturur oturmaz vermenizde fayda var. Bir de 16.30’a kadar gitmenizde. Sonra isteseniz de kalmıyor. Künefe 5 TL. Tel: 0 212 514 39 83

Akdeniz Hatay Sofrası: 1985’te Aksaray’da açılan mekan, Hatay’ın unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini bulabileceğiniz bir adres. Tuzda kuzu, cerra kebap, kömbe gibi sadece bu yöreye özgü lezzetler sunuluyor. Bunlar için gitmeden 1-2 saat önceden haber vermenizde fayda var. Künefesiyse anlatılmaz, yenir. Fiyatı 7.5 TL. Tel: 0 212 444 72 47

Suat Usta: Beyoğlu’nda gece gezmelerinin son duraklarından biridir Suat Usta... Dana tranç kullanılarak yapılan tantuni toz biber ve sumakla lezzetlendiriliyor. Minik yeşil acı biber turşusuyla servis ediliyor, turşular ve şalgam suyu Mersin’den geliyor. Dürüm 5 TL, yarım ekmek 6 TL. Tel: 0 212 292 59 77

Haberin Devamı

iÇ ANADOLU MUTFAĞI

Askana: Tatar usulü, bol etli bir mantıysa aradığınız, Ulus’taki Askana’yı keşfetmelisiniz. Küçük bohçalar halinde yapılan mantılar özel bir sosla servis ediliyor. Yoğurdu isteğe göre sarımsaklı veya sarımsaksız olarak hazırlanıyor. 12.00-22.00 arasında açık. Mantının porsiyonu 15 TL. Tel: 0 212 268 74 42

Tarihi Odabaşı Börekçisi: Şehremeni’deki mekanın adı börekçi ama mönüsündeki tek çeşit, çiğ börek... Küçük ve salaş bir mekan. Çiğ böreklerinin tadı evde yapılanları andırıyor. Sabah 08.00’de açılıyor. Akşam 21.00’e kadar çiğ börek bulabilirsiniz. Fiyatı 1.25 TL. Tel: 0 212 632 87 86

Küçük Ev: Çapa’daki Küçük Ev Çiğbörek Salonu, adı gibi küçük. Mönüsü de mekan gibi küçük. Sadece çiğ börek var. Börekler siparişi verdiğiniz anda hazırlanıyor. 09.30-20.00 arasında gidebilirsiniz. Çiğ böreğin adedi 1.5 TL.
Tel: 0 212 585 75 00

Emek Mantı: 1988’de açılan Yeniköy’deki Emek Mantı’da elde açma Kayseri mantısının yanı sıra, çeşitli yörelere ait 15 mantı çeşidi bulunuyor. Türk mutfağından ev usulü erişte, ev baklavası ve çiğ börek de bulabilirsiniz. Mantının şık bir ortamda da yenebileceğini gösterircesine zevkli bir dekorasyona sahip mekan, sabah 08.00’den gece 24.00’e kadar açık. Mantı 18 TL. Tel: 0 212 262 69 81

Haberin Devamı

KARADENiZ MUTFAĞI

Karpi: Beylerbeyi’ndeki Karpi, adını ‘Karadeniz pidesi’nin kısaltmasından alıyor. Mönüsünde Trabzon pidesi çeşitleri bulunuyor. Peynirli, yuvarlak çiğ kıymalı, kavurmalı-kaşarlı Trabzon pideleri mekanın en sevilenleri. Akçaabat köftesi ve Hamsiköy fırın sütlacı da diğer spesiyalleri. Pideler 10-15 TL arasında. Tel: 0 216 422 44 44

Fatih Karadeniz Pidecisi: 1957 yılında Fatih’te açılan Karadeniz Pidecisi’nde peynirli, kıymalı ve yağlı pide yapılıyor. Talebe göre üzerine yumurta kırılabiliyor. 10.30-19.30 arasında gidebilirsiniz. Peynirli 9.5 TL, kıymalı pideler 11 TL. Tel: 0 212 523 97 95

Kiva: Tokat yöresinin erikli sarması meşhurdur. Şehirde bu meşhur yemeği yiyebileceğiniz belki de tek adres Kiva. Galata ve Şaşkınbakkal’da Anadolu mutfağından lezzetler sunan mekanın mönüsünde Bitlis’in katık dolması, Adana’nın dulavrat çorbası, Siirt’in pırtike’si mutlaka tadılması gereken lezzetlerden. Erikli sarma ve diğer sulu yemekler 10 TL.
Tel: 0 212 292 98 98

Haberin Devamı

DOĞU-GÜNEYDOĞU MUTFAĞI

Selim Amca: 1982’de Diyarbakır’da kurulan Kaburgacı Selim Amca, bugün İstanbul’da da kaburga deyince akla gelen ilk isim. Şehirde üç şubesi var. Bumbarda kullanılan malzemeleri Diyarbakır’dan getirtiyorlar. Öğlen 12.00’den gece 22.30’a kadar açık. Yaz sıcakları haricinde haftanın yedi günü bumbar bulabilirsiniz. Porsiyon fiyatı 10 TL.
Tel: 0 212 557 80 30

Şehzade Cağ Kebabı: Erzurum yöresine has Cağ Kebabı, adını etin sarıldığı şişten alıyor. Kuzu etinin özel sosla terbiye edilmesiyle hazırlanıyor. Kokoreç misali yatık olarak odun ateşinde pişiriliyor. İnce ince kıyılarak cağ kebabına özel şişlerde servise sunuluyor. Sadece süt kuzudan yapılan cağ kebabını baharatlarla lezzetlendiriyorlar. İki şişten oluşan porsiyonu 12 TL. Tel: 0 212 520 33 61

Tavacı Recep Usta: Etiler’de Diyarbakır mutfağından eşsiz lezzetlerle sofraları ve damakları şenlendiren Tavacı Recep Usta’da fırında gerdan, kaburga dolma, saç tava gibi etin her hali var. Bumbar dolması da mutlaka tatmanız gereken yemekleri arasında. Her mevsim var. 13 TL. Tel: 0 212 632 87 86

Haberin Devamı

MARMARA MUTFAĞI

Kebapçı İskender: Kökeni 1867’ye dayanan bir Bursa Kebapçısı. İstanbul’da dört şubesi var. İskender kebap porsiyon olarak tabakta sunulabildiği gibi, isteğe göre yuvarlak pide içinde de servis edilebiliyor. Porsiyon fiyatı 22 TL. Tel: 0 212 444 18 67

Adapazarı Islama Köftecisi: Adapazarı yöresine ait ıslama köftenin özelliği, et suyu, zeytinyağı ve pul biberle hazırlanan sosta ıslatılmış ekmeklerle birlikte servis edilmesi. Köfte, adını ‘ıslama suyu’ adı verilen sostan alıyor. Kadıköy’de 1965’ten bu yana hizmet veren Adapazarı Islama Köftecisi’nde köfteler, közlenmiş domates, biber, baharatlı kemik suyuyla ıslatılarak ızgarada pişen ekmekle sunuluyor. Islama köfte, salata ve ayran 13.5 TL. Tel: 0 216 338 78 15

Hacıbey: 1950’de Bursa’da açılan Hacıbey, şehrin en ünlü İskender kebapçılarından. İskenderde kıvırcık kuzu ve dana eti karışımı kullanılıyor. Özel sosları da burayı farklı kılıyor. Her gün 11.30-22.00 arası açık. Porsiyonu 22.5 TL. Tel: 0 212 231 71 34

EGE MUTFAĞI

Maria’nın Bahçesi: Küçükyalı’daki Maria’nın Bahçesi, Ege mutfağına ait özel tatlar bulabileceğiniz bir mekan. Cibes, istifnolu balık, pabucaki, Ege hünkarbeğendi gibi tatlar mönünün spesiyalleri. Mevsiminde kabak çiçeği dolması da özellikle yenmeli. Taneyle satılıyor. Adedi 4 TL. Tel: 0 216 519 98 19

Giritli: Ahırkapı’daki Giritli Restoran, çeşit çeşit ot mezeleriyle meşhur. Mönüsü adını aldığı Girit mutfağının en özel yemeklerinden oluşuyor. Otlar, salata gibi zeytinyağıyla birlikte servis ediliyor. Yemeklerde Ayvalık zeytinyağı kullanılıyor. Mevsiminde kabak çiçeği dolması da bulunuyor. Fiks mönü olduğu için kabak çiçeği ayrıca fiyatlandırılmıyor. Tel: 0 212 292 27 71

Radika: Koşuyolu’ndaki Radika sadece mönüsüyle değil, mavi-beyaz dekorasyonuyla da sizi Ege kıyılarına götürecek. Şevketibostan, kuzu kulağı, deniz börülcesi, cevizli kabak ezmesi, sakızlı muhallebi gibi hafif lezzetlerin yanında kabak çiçeği dolması da spesiyali. Üstelik çiçekler Radika’nın bahçesinde yetişiyor. Porsiyon fiyatı 8 TL. Tel: 0 216 339 13 15