Son dakika Ege mutfağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ege mutfağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ege mutfağı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 386 ege mutfağı haberi bulunmuştur.
Urla’da eşsiz Ege mutfağı hikayesiTürk mutfağının özünü koruma misyonunu üstlenen Filiz, yeni kampanyası #BuYemekSenin-Hikayen kapsamında Urla’da gastronomik bir deneyim yaşattı.
Emine Erdoğan: Anadolu mutfağı, bir miras, bir yaşam biçimidirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye olarak, tarih boyunca etkilediği birçok ülkenin insanı ile birlikte toplumumuzdaki her grubu bir sofra etrafında birleştiren köklü bir mutfak kültürüne sahip olmanın kıymetini biliyoruz ve temiz, sağlıklı, yerel ve özgün gıdaya erişimin tüm insanlığın hakkı olduğuna inanıyoruz" dedi.
Dijital dünyanın gurmesi!Gurme İzmir hesabında yaptığı tavsiyelerle lezzet keşfine çıkaran Selin Ece Özgen, “Samimiyet doğruluk ve doğallık benim ilkem. Sadece lezzetinden emin olduğum yerleri paylaşıyorum” dedi.
Lezzetten duman altı!Uluslararası Adana Lezzet Festivali, “Coğrafya Lezzettir” temasıyla bu yıl 5. kez kapılarını açtı. Gastronomi konferanslarıyla başlayan festivalde, birbirinden ünlü şeflerin lezzet sahnesindeki şovları da yoğun ilgi gördü
Atatürk'ü gören Klara Devai'den Türkiye'yi öğrendi! Şimdi Türk yemeklerini Macaristan'da tanıtıyorTürkiye ile Macaristan arasındaki yakın ilişkiler binlerce yıllık ortak tarihin eseri. Orta Asya'dan Avrupa coğrafyasına kadar uzanan bu birliktelik, hayatın farklı alanlarında yansımalara sahip. Gastronomi de bunlar arasında yer alıyor. Özellikle Osmanlıların Macaristan'a götürdükleri lezzetler, günümüzde Macar mutfağının önemli unsurları. Türkiye'ye karşı merakı, Atatürk'ü gören hayattaki son isimlerden Klara Devai ile başlayan Agnes Toth, Türk-Macar kültürel ilişkilerinin gastronomi kısmında önemli çalışmalara imza atıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün "şekerim parlak" diye seslendiği ve şu anda 91 yaşında olan Adana doğumlu Macar Klara Devai'den, Türkiye hakkında çok şey öğrenen Agnes Toth ile gastronomi ve tarih üzerine konuştuk.
Bodrum’un yerli lezzetleriEylülde Bodrum bir başkadır. Bu mevsimde Ege’nin yerel ürünlerinin tadını çıkarabileceğiniz lezzet durakları sizleri bekliyor. Son keşfim Sade Bir Ege mutfağı kıyı Ege yemekleri konseptiyle kurgulanmış
Travel Turkey İzmir Dijital turizmde değişimi başlatacakTurizm sektörünün Türkiye’deki ilk sanal fuarı olacak 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı, 25-27 Şubat tarihleri arasında sektör profesyonellerini buluşturmaya hazırlanıyor.
Turizmdeki sıkıntı kabul edilemez!İzmir’de bir dizi temasta bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile bir araya gelen Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, yüksek potansiyeline rağmen kentin turizm pastasından hak ettiği payı alamadığını dile getirdi...
Bir başka BodrumDeniz, kum, güneş ve eğlence hayatının ötesinde, gastronomik değerleriyle de gündeme gelen Bodrum, ülke çapında ün yapan yerel markalarıyla dikkatleri çekiyor
Bir sevdadır EgeEge her yönüyle bir başkadır; güneşi, denizi, kumu, hele mutfağı! Zeytinyağı Ege mutfağının belirleyicisidir; zeytininin yeri de çok özeldir
İzmir’in parlayan yüzü gastronomiEge Bölgesi’nde yemek kültürünün önemli bir turizm potansiyeli taşıdığını vurgulayan Hasan Küçükkurt “Üniversiteler de önemli...
İki yaka tek mutfakKarşıyaka Belediyesi, Türk-Yunan dostluğunu güçlendirmek ve ortak Ege mutfağının tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, bu yıl ilk kez ‘Karşıyaka ve Kuzey Ege Adaları Festivali’ düzenleyecek
Kültür sanat hayatı etkileyicikuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik için ilçeye gelen yazar ve şair Sunay Akın, programın ardından yaptığı gezide, bölgenin kültürel zenginliklerinden çok etkilendiğini dile getirdi.
Ramazan Bayramı tatilinizi değerlendirebileceğiniz yerlerHaziran ayının ilk günlerine denk gelen Ramazan Bayramı’nda 1,5 gün izin alarak 9 günlük bir tatil, tüm yorgunluğunuzu alıp götürecek. Enuygun, bu 9 günlük tatil boyunca bol bol keşif yaparken dinleneceğiniz tatil rotalarını paylaştı.
Kentin lezzetleri gün yüzüne çıkıyorİzmir’in zengin mutfağı Konak’ta bugün başlayacak ve üç gün sürecek ‘Mutfak Konak: İzmir Lezzetleri Festivali’yle gün yüzüne çıkıyor...
Ege Mutfağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.