30.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:
YAŞAR Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç, çok sayıdaki bitki türü ve 2 bin 600 yıllık zeytinyağı kullanımı geçmişi ile İzmir’in, Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Kentin Akdeniz tipi beslenme kültürünün önemli bir temsilcisi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Genç, “Ancak üniversite öğrencileri arasında yaptığımız anket araştırmasına göre, Akdeniz diyetini hakkıyla yapan gençler, popülasyonun sadece yüzde 13’ünü oluşturuyor” dedi.
İzmir ve Ege mutfağının gastronomi turizmine önemli ölçüde katkı sağlaması nedeniyle de korunması gerektiğini sözlerine ekleyen Doç. Dr. Genç, “Sözlü iletişim ile yaşlılardan gençlere aktarılan bu reçete ve yöntemlerin korunması için öncelikle bir envanterin oluşturulması ve yazılı hale getirilmesi gerekiyor. Gastronomi eğitimi veren okullarda da Ege mutfağı daha fazla araştırılmalı” diye konuştu. - İZMİR DHA