Son dakika besin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan besin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan besin haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 10.177 besin haberi bulunmuştur.
Sağlıklı denizler ve sağlıklı nesiller için “Mavi Gelecek Projesi”Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD), Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Arnavutköy Belediyesi ve Orzaks İlaç iş birliğiyle, denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek ve sürdürülebilir bir deniz ekosistemi oluşturmak için Karaburun Sahili'nde kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında toplam 107 kilogram atık toplandığı açıklandı.
Patates filizleniyorsa çözümü çok basit! 1-2 adet bu meyveyi aralarına koyunPatates, mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Ancak uygun koşullarda saklanmadığında kısa sürede filizlenerek hem görüntüsünü kaybeder hem de besin değerini yitirebilir. Filizlenen patatesler zamanla yeşillenerek sağlığa zararlı maddeler üretebilir. Peki, patateslerin uzun süre taze kalmasını nasıl sağlarsınız? İşte doğal ve pratik bir yöntem!
Verdiğiniz paraya değer! Listede yumurta da var, vitamini hiç kaybolmuyorSağlıklı beslenmek sağlıklı bir bedenin de en büyük yatırımcısıdır. Daha zinde bir yaşam için en doğru yiyecek ve içecekleri seçmek için var gücünüzle çalışırken karşınıza sağlıksız olduğu iddia edilen birçok besin çıkabilir. Uzmanlar, bugüne dek sağlığa zararlı olduğu söylenmesine rağmen aslında oldukça yararlı olan yiyecek ve içecekleri listeledi. Bu listeyi görünce çok şaşıracaksınız!
Bebeklere kilo aldıran tarifler! Hem sağlıklı hem besleyiciBirçok ebeveyn, ideal kiloya ulaşamayan bebeklerine kilo aldırmanın yollarını arıyor. Sağlıklı yiyecekleri birleştirerek farklı alternatifler hazırlıyor. Bebeklerinizin kilo almasını istiyorsanız, evde pratik bir şekilde hazırlanan mama tariflerine göz atabilirsiniz. İşte tüm aşamalarıyla nefis tarifler.
Sahurun vazgeçilmezi! Sütle karışan hurma açlığa meydan okur, çaresi sıcak sudaRamazan ayında özellikle sahurda enerjinizi yükseltecek, tok tutan besleyici bir besin arıyorsanız hurmalı süt tarifi tam olarak size göre! Doğal şeker kaynağı olan hurmaların vücudunuza yardımcı olması için bu tarifi hemen hazırlayabilirsiniz.
Her yemeğe gider deyip koyuyoruz! İlikli kemik suyu hatası: Böbrekte birikiyorİlikli kemik suyu, yüksek besin değeri ve sağlık yararları nedeniyle mutfaklarda sıkça kullanılan geleneksel bir lezzet olarak öne çıkar. Çorbalar, pilavlar, soslar ve birçok yemekte lezzet artırıcı olarak kullanılan kemik suyu, aşırı tüketilirse bazı sağlık problemlerine neden olabilir. Peki ilikli kemik suyu hangi yemeklerde nasıl kullanılmalı?
Çok yönlü bir besin! Sahurda bir kaşık tüketmek mideyi koruyorRamazan ayında tahin tüketiminin uzun süren açlık sürecinde tokluk hissini artırarak kan şekerini dengelemeye yardımcı olabileceğini dile getiren Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, tahinin mide ve sindirim sağlığına etkilerinden ve Ramazan ayında sağlayabileceği faydalardan bahsetti.
Denizlerin sürdürülebilir temizliği için güçlü iş birliğiDenizlerin temizliği yalnızca ekosistem için değil, Omega-3 açısından zengin besin kaynakları için de kritik öneme sahip. 3 Mart Dünya Omega-3 Günü kapsamında Mavi Gelecek Projesi için bir kıyı temizliği etkinliği düzenlendi.
İstanbul'da endişelendiren görüntüMarmara Denizi'nin farklı bölgelerinde, 'deniz salyası' olarak bilinen müsilaj belirtilerinin görülmesi çevredekileri endişelendirdi.
Çanakkale'de çiftçi kaydetti: Hayatımda böyle dehşet bir yılan görmedimÇanakkale'nin Bayramiç ilçesinde tarlasına gübre attıktan sonra ilçeye dönüş yapan Günay Kılıç ve yeğeni Savaş Kılıç Bozyörük' olarak bilinen Hazer cinsi yılanı görünce şok oldu. Meşe ağacına tırmanan yılan cep telefonu ile görüntülendi.
Dünyanın en tehlikeli besini çıktı! Listede simit de var, çekirdekten yayılıyorYemek yerken tek tehlikenin yediğimiz şeyin bize kilo alıp aldırmayacağı olur. Ancak tükettiğimiz besinlerle ilgili gözden kaçırdığımız şe,y kalorili olmalarının dışında aslında bazılarının ölümcül tehlike taşıdığıdır. Her gün tükettiğimiz, hemen hemen hepimizin evlerinde olan bazı besinlerin sağlığımız için ne kadar tehlikeli olduğunu biliyor musunuz? İşte sofralarımızdaki o tehlike!
Toprağa bir iyilik yapın, çöp yerine bahçeye atın! Kabukları adeta coşturacakMutfak artıkları çok fazla atık oluşturur ancak birçok yiyeceği çöp yerine bahçenizdeki toprağa atabilirsiniz. Yiyecek atıkları iklim değişikliğine muazzam bir katkıda bulunur. Kompost yaptığınızda, gezegene de bir iyilik yapmış olursunuz çünkü kompostla azot ve karbon gibi önemli besinleri doğrudan toprağa geri vermiş olursunuz. Peki, hangi besin gıda atıkları toprağa iyi gelir?
Longevity’ye yaklaşan adımlarSağlıklı bir yaşam sadece genetik mirasa mı bağlı, yoksa bilinçli tercihlerle mümkün mü? Bilim dünyası, beslenmeden biyoteknolojiye kadar uzun yaşamın formülünü araştırıyor. Longevity, sadece uzun yaşamak değil, yaşamın her anını sağlıklı, aktif ve kaliteli geçirmeyi hedefliyor
Japonya kabinesi kentsel alanlardaki ayıların vurulmasına onay verdiJaponya'nın kabinesi, vahşi ayılarla insan karşılaşmalarının rekor seviyeye ulaşmasının ardından, avcıların yerleşim alanlarında ayıları kendi takdirlerine bağlı olarak vurmasına izin veren bir yasa tasarısını onayladı. Hayvan hakları aktivistleri yasaya karşı çıkıyor.
Yalanı koklayarak anlıyor! İhya edecek teklifi elleriyle itti, ilk formülden parfüm yaptıBir insanın yalan söylediğini sadece koklayarak anlayabilir misiniz? Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül, her duygunun kendine has bir kokusu olduğunu söylüyor: Korku, öfke, aşk ve hatta yalan bile kokuyor! Peki ama nasıl? Kokular sadece hafızamızı mı harekete geçiriyor yoksa insan doğasına dair çok daha büyük sırlar mı saklıyor? İşte cevabı.
Tunceli'de valilik kararı! Sokak hayvanları toplatılacakTunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, sokak köpeklerinin toplatılmasının kararlaştırıldığını belirterek, “Her ne kadar Tunceli’nin sokak hayvanları uysal görünse de geçen sene sağlık birimlerimize intikal eden 600’ün üzerinde ısırma vakası var. Bunların 334 tanesi köpek ısırma vakası. Her gün vatandaşımızın bir tanesi sokakta hayvanlar tarafından ısırılıyor. Aldığımız en önemli kararlardan bir tanesi sokak hayvanlarının özellikle köpeklerin kendi doğal yaşam alanlarını aratmayacak bir şekilde tesisleşme sürecine gideceğiz. Şu an proje çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Donmuş kıymayı dakikalar içinde çözüyor! Buzluktan çıkan kıymayı çözdürmenin en kolay yoluymuşMutfağın en pratik yardımcılarından biri olan kıyma, pek çok yemeğin ana malzemesi olarak kullanılıyor. Ancak derin dondurucudan çıkarılan donmuş kıymayı hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözdürmek, çoğu zaman zorlayıcı olabiliyor. Yanlış yöntemlerle çözdürülen kıyma, hem besin değerini kaybedebiliyor hem de bakteri üremesine neden olabiliyor. Peki, donmuş kıymayı dakikalar içinde çözdüren ve lezzetini koruyan yöntem nedir? İşte en pratik ve doğal çözdürme yöntemi!
Kuruluğa, pullanmaya karşı cevizli kalkan! Zeytinyağıyla karıştıran yaşadıCeviz, içeriğinde bulunan vitaminler, mineraller ve sağlıklı yağlar sayesinde cilt sağlığına pek çok fayda sunan besinlerden biridir. Hem tüketildiğinde hem de cilt bakımında doğal bir ürün olarak kullanıldığında cildi besler, nemlendirir ve yaşlanma belirtilerini geciktirir.
Ek gıdaya geçerken dikkat! Besin alerjisi, nezle ve grip ile karışabiliyorİlk 6 ay sadece anne sütünün yeterli olduğunu ancak anne sütü ile beslenen çocuklarda 6. aya girilmesiyle birlikte ek gıdaya başlanabileceğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Büşra Nükhet Pehlivanoğlu, ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gereken 6 önemli noktayı anlattı.
Laktozsuz süt nasıl elde ediliyor, vitamini kayboluyor mu?Süt ve süt ürünleri beslenmemizde geniş bir yer tutuyor. Ancak sütte bulunan laktoz şekeri, bazı kişilerde sindirim sorunlarına, karın ağrısına neden olabiliyor. Laktozsuz süt de böyle kişiler için özel olarak üretilen bir süt çeşididir. Peki laktozsuz süt nasıl elde edilir?
Fizikçi kafayı taktı, müzedeki çömlekten çıkardı! 4 bin 500 yıl sonra ilk: 'Tadı harika'Sofralarımızı süsleyen birbirinden farklı çeşit ekmek, insanlık var olduğu günden bugüne dek temel besin kaynağı olarak görüldü. Yıllar geçtikçe değişimine uğrayan ekmek yapım teknikleri de eskiye olan merakın yok olmasına engel olmadı. Bu konuya kafayı takan bir fizikçi, Antik Mısır'da ekmeğin nasıl yapıldığını merak edip müzenin yolunu tuttu ve bakın neler oldu.
Besin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.