Son dakika besin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan besin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan besin haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 10.108 besin haberi bulunmuştur.
Harvard'lı uzmanlar noktayı koydu! Beynin süper gücü bu tohumda saklıymışKuruyemişlerin beyin fonksiyonlarını iyileştirdiği ve demans riskini azalttığı araştırmalar ile kanıtlanmış durumda. İçerdikleri doğal yağlar ve besin maddeleri beyin sağlığı için çok önemli. Harvard Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırmaya göre kuruyemişlerin bilinmeyen etkileri ortaya çıktı. İşte araştırma sonuçları.
Ekmek yiyerek kilo vermek mümkünmüş! Yağları cayır cayır yakıyor, sofradan eksik etmeyinKilo verme sürecine başlayan birçok kişi, sağlıklı ve dengeli bir diyet programına sadık kalmak yerine bazı besin gruplarının tüketimini sınırlıyor. Karbonhidrat tüketimi de onlardan biri. Kilo verme sürecinin düşmanı olarak görülen karbonhidrat, sanıldığı gibi bir zayıflamaya yol açmıyor. İşte karbonhidrat zengini ekmeği tüketerek kilo vermenin yolları.
Evdeki balık kokusunu vakum gibi çeken yöntem! Cezvede bu malzemeleri kaynatınBalık, sağlıklı ve lezzetli bir besin olsa da pişirme sonrası evde bıraktığı koku çoğu kişi için rahatsız edici olabilir. Neyse ki evdeki balık kokusunu yok etmek sandığınızdan çok daha kolay! Doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz basit karışımlarla balık kokusunu vakum gibi çekip evinizi ferahlatabilirsiniz. İşte bu etkili yöntemler!
Demans riskini ortadan kaldırıyormuş! Her gün bir avuç yiyin, hafızayı güçlendiriyorBeyin sağlığı, genel yaşam kalitemizi doğrudan etkileyen kritik bir faktördür. Son yıllarda yapılan araştırmalar ise beslenme alışkanlıklarımızın beyin fonksiyonları üzerinde önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Özellikle kuruyemişler, içerdiği doğal yağlar ve besin öğeleriyle beyin sağlığını destekleyen mükemmel bir kaynak olarak öne çıkıyor. Peki ne kadar kuruyemiş yemeliyiz?
Kaşıntıyı anında hafifleten besin! Seçerken dikkat edin, ılık suyla karıştırınGünlük yaşamda pek çok kişi ciltte kaşıntı, kızarıklık ve tahriş gibi problemlerle karşı karşıya kalıyor. Hassas ciltlerde daha sık görülen bu durumlar, doğru bakım ve dikkatli ürün seçimleriyle kontrol altına alınabilir. İşte uzman önerileri ve dikkat edilmesi gereken noktalar.
C vitamini dendiğinde aklınıza sadece portakal, mandalina gelmesin! Bu besinler C vitamini depolarını dolduruyorC vitamini, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücut sağlığı için büyük öneme sahip bir besin maddesidir. Genellikle portakal ve mandalina gibi meyvelerle ilişkilendirilse de, C vitamini almak için başka pek çok farklı besin de bulunmaktadır. C vitamini, yalnızca soğuk algınlığını önlemekle kalmaz, aynı zamanda cilt sağlığını iyileştirir, antioksidan özellikleriyle hücreleri korur ve demir emilimini artırır. Peki, portakal ve mandalinadan daha fazla C vitamini sağlayan diğer besinler nelerdir? İşte, C vitamini depolarınızı dolduracak alternatif besinler!
Kışın hastalıklara karşı zırh gibi koruyor! Beslenme rutininizden asla eksik etmeyinKış aylarında bağışıklık sisteminin güçsüzleşmesi, soğuk algınlığı ve diğer hastalıkların daha kolay yayılmasına neden olabilir. Ancak, doğru besinlerle desteklenen bir sağlıklı beslenme rutini, kışın sizi hastalıklara karşı koruyacak güçlü bir zırh görevi görebilir. Bazı besinler, vücudun savunma mekanizmalarını güçlendirirken, diğerleri de hastalıklarla mücadeleye yardımcı olur. Kış aylarında sağlığınızı koruyabilmek için, bu besinleri beslenme rutininizden asla eksik etmemeniz gerektiğini unutmayın. İşte, kışın hastalıklara karşı koruyan mucizevi besinler ve faydaları...
Uzak Şehir'in 'Demir'i Ferit Kaya en zorlandığı sahneyi anlattıKanal D’nin reyting rekorları kıran dizisi Uzak Şehir'de rol alan Ferit Kaya, ‘Demir’ rolündeki performansıyla beğeni topluyor. Pazartesi günleri ilgiyle takip edilen Uzak Şehir'in Demir'i Ferit Kaya, en zorlandığı sahneyi anlattı.
Neolitiğin 12 bin yıllık ‘anahtarı’: ÇayönüDiyarbakır’ın kuzeyinde, Dicle Nehri’nin kenarında bulunan ve tarihi M.Ö. 10.000 yılına uzanan Çayönü, 1963’te yüzey araştırmaları sırasında keşfedildi. İlk kazılar, Dr. Halet Çambel ve Prof. Dr. Robert J. Braidwood tarafından 1964’te başlatıldı.
Pelin Akil: 'İkizlerimizi emanet edecek dadı bulamadık'Dizi seyircileri Pelin Akil’i dört sezon oynadığı “Arka Sıradakiler”le tanıdı. Oyuncu, 2016 yılında evlendiği meslektaşı Anıl Altan’la da o dizinin setinde tanıştı. Akil, sonrasında birçok dizi, film, televizyon reklamı ve tiyatro oyunuyla çıktı seyircinin karşısına…
Tam bir lif deposu! Kabızlık ve ishali bitiriyor, sindirim sistemini düzenliyorSindirim sağlığınız, genel sağlık üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Kabızlık, ishal gibi sindirim sorunları, hayat kalitesini olumsuz etkileyebilir. Neyse ki, bu sorunları hafifletmek ve sindirim sistemini dengelemek için doğal ve etkili bir çözüm var. Bu besin, sindirim sistemi üzerinde düzenleyici bir etki yapıyor ve kabızlık ile ishal gibi rahatsızlıkları önlüyor. İşte lif deposu o besin...
Ayva için bir parça gazete kağıdı yeter! Aylarca taptaze kalacak, asla çürümüyorAyva, lif, vitamin ve mineral açısından zengin bir meyve olarak hem taze hem de pişmiş şekilde tüketilebilir. Özellikle soğuk havaların vazgeçilmezi ayva tatlısına kim hayır diyebilir ki. Ancak ayvanın hem lezzetini hem de besin değerlerini uzun süre koruyabilmesi, doğru saklama yöntemlerinin uygulanmasına bağlıdır. Aksi durumda, ayvanın hızla bozulabilir veya tadının değişebilir. Bu sebeple, ayvayı saklanma süreci, meyvenin dokusunu, tadını ve besin değerini korumak için büyük önem taşır. Peki, ayvanın saklama ömrünü nasıl uzatabiliriz? Ayvayı en iyi şekilde nasıl saklayabiliriz?
Pörsüdü diye sakın çöpe atmayın! Tazeliğini yitirip pörsüyen sebzeleri 1 saat içinde canlandırıyorSebzeler, ne kadar taze alınsa da zamanla pörsüyebilir ve ilk günkü canlılıklarını kaybedebilirler. Ancak, bu tür sebzeleri hemen çöpe atmak yerine, bazı basit yöntemlerle eski tazeliklerine kavuşturmak mümkündür. Taze sebzelerin besin değerinin yüksek olduğu, lezzetinin en iyi olduğu zamanlar en yeni halleridir. Peki, tazeliğini kaybetmiş, pörsümüş sebzeler nasıl eski haline getirilebilir? İşte, sebzelerinizi canlandırmak için kullanabileceğiniz etkili yöntemler!
Kışın yağ yakmak çok daha kolaySoğuk kış geceleri ile birlikte televizyon karşısında atıştırmalar başladı. Üstelik kışın vücut yağ depolama eğiliminde olduğu için iştahlar da açıldı. Kilo verme süreci önemli bir sorun haline geldi. Hatta diyetler askıya alınmaya başlandı.
Düzenli kullanınca fark inanılmaz oluyor! Taze cilt görüntüsü için ideal besinCilt kırışıklıkları, yaşlanmanın doğal bir sonucu olsa da sağlıklı alışkanlıklar ve doğal yöntemlerle bu süreci yavaşlatmak mümkün. Kimyasal ürünler kullanmak istemeyenler için mutfağınızda bulunan malzemelerle yapabileceğiniz tarifler, cildinizi hem besler hem de kırışıklıkların görünümünü azaltır. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz doğal yöntemler.
Mışıl mışıl uyutan kadim gelenek! Yastığın altına koyun, nemli olmaması şartmışÇörek otu, yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen bir mucize bitkidir. Osmanlı’dan günümüze, hatta İslam kültüründen Anadolu geleneklerine kadar gelen bu besin, sağlıkla ilişkilendirilir. Son zamanlarda çörek otunun yalnızca yemeklerde kullanılmadığı, farklı gelenekleri olduğunu da duyduk. Yatağın altına koyunca bakın ne işe yarıyormuş.
Bebeklere ne zaman balık verilmeli? Pişirirken bunlara dikkat edinAnne karnına düştüğü andan itibaren gelişimi başlayan bebekler için ön plana çıkan bazı maddeler vardır. Omega-3 de etkin rol oynayan yağ asitlerinden biridir. Bebeklere bu faydayı sağlamak için faydalanabileceğiniz en zengin yağ asitleri barındıran yiyecek balıktır. İlk dönemden sonra anne sütünden kesilmeye yakın bebekler yetişkin yemeklerine alıştırılır. İşte bu evrede, bebeklerin anne sütünden sağladığı besin takviyeleri azalmaya başlar. Bebekler için balık nasıl verilmeli?
Tam bir kahraman! Çekirdeklerini temizlemeyin, salatalığın asıl şifası buradaymışSalatalık tohumlarının kalsiyum emilimini artıran ve böylece kemik sağlığını iyileştiren besinler ve peptitler açısından zengin olduğu keşfedildi. Özellikle menopoz sonrası kadınlar için faydalı olan tohumlar, osteoporoz ve osteoartrit gibi kemik hastalıklarını önlemenin doğal bir yolunu sunuyor. Ek olarak, kabızlığı ve susuzluğu önlemeye yardımcı olan tohumların, vücut için gizli bir süper besin olmasının nedeni ne?
Yaşam boyu 1.500 ton maden kullanıyoruzHayatımızın önemli parçası haline gelen telefon, bilgisayar gibi birçok ürünü madencilik sayesinde kullanıyoruz. Yaşam alanlarında kullandığımız mineral türü 1.000’i buluyor.
Besin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.