Gündem19 gündür aranan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

19 gündür aranan Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu

08.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni bulundu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Jandarma Genel Komutanlığı’ndan gelen özel bir ekibin yaptığı arama çalışmalarında Narin’den halen bir iz yok.

Haberin Devamı

Jandarma timlerinden oluşan özel ekibin önceki gün derede hassas burun köpeklerinin de katılımıyla geç saatlere kadar yaptığı çalışmalarda Narin’e ait bir emareye ulaşılmadı.

Narin’i arama çalışmaları kapsamında, bir İnsansız Hava Aracı (İHA) yaklaşık 2 saat boyunca bölgeyi havadan görüntüledi. Mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki gölette tekrar arama yapıldı. 5 dalgıç, ellerindeki çubuklarla derenin dibinde ve dere yatağında inceleme yaptı. Ekiplere iz takip köpekleri de eşlik etti. İncelemede Narin’e ait herhangi bir ize rastlanmadı.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun.' dedi.

Haberin Devamı

DHA muhabiri Emrah Kızıl, "Köye yaklaşık 1 km metre mesafede olay yerindeyiz. 19 gündür bölgedeyiz. Diyecek söz bulamıyoruz." dedi.

Köye giriş-çıkışların kapatıldığını söyleyen Kızıl, ekiplerin bölgede çok sayıda çalışma sürdürdüğünü ifade etti.

19 gündür aranan Narin Güranın cansız bedeni bulundu

'AİLE AMCADAN ŞÜPHELENMİYOR'

Narin’in DNA örneklerine rastlanan tutuklu amca Salim Güran’a ait o araç, ilk kez görüntülenirken, amca Güran’ın avukatı Seda Toğrul Milliyet’e konuştu.

Akaryakıt istasyonu çalışanın verdiği öne sürülen ifade ile anne ve amca arasında ilişki iddialarını yalanlayan Toğrul “Salim Bey’i cezaevinde ziyaret ettim kendisi; ‘Avukat hanım ben talep ediyorum DNA’yı. Ayıp değil mi 30 yıllık yengemiz. Böyle şeyler bize yakışır mı. Bize namus üzerinden komplo kuruyorlar’ şeklinde konuştu. Tutukluluğa henüz itiraz etmediğini anlatan Toğrul şunları söyledi: “Aile amcadan şüphelenmiyor. Ailenin mal varlığı durumu iyi, varlıklı bir aile. Aile iyimser tablo olarak ‘Acaba fidye için mi kaçırdılar’ diye düşünüyor. Dosyada Salim beyi suçlayan bir ifade yok. Ama dosyada gizlilik kararı var benim görmediğim ifade olur o zaman iş değişir tabi.” (EREN KOCA - HABER MERKEZİ)