R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta 18 Eylül'de Balık burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Ay tutulmaları duygusal açıdan kritik değerlendirme ve muhasebe zamanlarıdır. Böyle bir dönemde fedakarlık gösterdiğimiz konular, hassasiyetler daha fazla gündeme gelecektir. Günlük hayatımızı ve psikolojik durumumuzu etkileyen koşullar içindeyiz. Bu hafta karşılıklı konular ve iletişim içeren pek çok alanda daha gerçekçi düşünmeye ihtiyacımız olacak. Hafta sonuna doğru güven aradığımız karşılıklı işlerde biraz daha sağduyulu olmaya ihtiyacımız olabilir.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

15 Eylül Pazar Arkadaşlıklar, gruplar ve sosyal konular açısından kendimizi daha çok geliştirebileceğimiz bir gündeyiz.

16 Eylül Pazartesi Günün ilk yarısında tam olarak emin olamadığımız koşullar olabilir. Öğleden sonra sezgilerimizden daha çok yararlanabiliriz.

17 Eylül Salı Ay tutulmasının etkisi altında bizi duygusal açıdan bağlayan, fedakar kılan hassasiyet yaratan koşullar var.

18 Eylül Çarşamba Tutulma temaları gündemde. Günün ilk yarısında bazı sıkışıklıklar, bitiş ve sonlanmalar yaşayabiliriz. Öğleden sonra ise yeni bir yön çizmek isteyeceğiz.

19 Eylül Perşembe Tek başına hareket etmek istesek bile bizi bağlayan durumlar ve ilişkiler söz konusu.

20 Eylül Cuma Ay Koç’ta ilerlerken karşılıklı konularda dengeleri daha sakin bir şekilde yönetmeye çalışmalıyız.

21 Eylül Cumartesi Düşüncelerimizi daha fazla kişiyle paylaşmak ve pratik hale getirmek için uygun fırsatlar var.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu hafta gerçekleşen Ay tutulması sizi fedakarlık, kabullenme ve hassasiyet içeren konularda muhasebe yapmaya yöneltiyor. Bu dönemde çalışma hayatınız, işle ilgili konular düzen ve organizasyon içeren gelişmeler oldukça önemli sayılır. 18 Eylül’deki dolunay ve ay tutulması işte ve sağlık gibi düzen gerektiren konularda önemli sonuçlar ve değerlendirmeler getirebilir. 21 Eylül civarında ise imkanlarınızı ve yeteneklerinizi kullanarak kendinizi daha iyi ifade etme ve yeni şeyler paylaşma imkanı bulabilirsiniz. 

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Tutulma mevsimindeyiz. Bu hafta gerçekleşecek olan Ay tutulması sizi arkadaşlar, gruplar ve sosyal konularda bazı sonuçlara ve değerlendirmelere yöneltebilir. Bu dönemde yaratıcı olduğunuz konular kadar başkalarına da yardımcı olabileceğiniz hatta fedakârlık edebileceğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kişisel yeteneklerinizi ortaya koymak sizi

tatmin edebilir. 21 Eylül civarında kişisel adımlar atmak ve kendinizi daha fazla ifade etmek yönünde fırsatlar elde edebilirsiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu hafta Balık burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması hem iş hem de ailevi konular açısından kritik değerlendirmeler ve hassasiyetler getiriyor. Bu dönemde ev hayatınız ve işe yönelik konular, sorumluluklar arasında çabalayabilirsiniz. 18 Eylül'deki Ay tutulması işinize yönelik bir konuyu zorunlu olarak muhasebe etmenizi ve sonuçlandırmanızı gerektirebilir. 21 Eylül civarında ise abartılı durumlara dikkat etmekte fayda var. Kimi zaman kontrol düşüğü olan olaylar yüzünden yanlış kararlara yönelebilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu hafta Balık burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması sizi hayatı anlama, uzaklarla ve yabancılarla ilgili konulara yönelik bir muhasebeden geçirebilir. İnançlarınızla ilgili konular, akademik uğraşlar ya da medyayla ilgili konularda belirli sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Bu dönemde detaylara dikkat etmek gerekiyor. Zihniniz oldukça hareketli. 21 Eylül civarında gelecek hedefleriniz yönünde daha fazla düşünmeye ve planlarınızda bazı değişikliklere gitmeye ihtiyacınız olabilir.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu hafta Balık burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması sizi ortaklı konular içinde daha hassas kılıyor. Bu dönemde bir yandan kendi işinizi ve gelirlerinizi yönetirken, borçlar ya da miras gibi paylaşımlı konular üzerinde de bir karar vermek durumunda kalabilirsiniz. Finansal konular kimi zaman endişe kaynağı olabilecek durumlar yüzünden hassas davranabilirsiniz. 21 Eylül civarında ise çabalarınız ve hedefleriniz yönünde daha kararlı bir tutum izlemek durumundasınız. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu dönemde Güneş ve Merkür burcunuzda ilerlerken sizi yetenekleriniz konusunda daha girişken kılıyor. Bu hafta 18’inde gerçekleşecek olan Ay tutulması ise özellikle evlilik ve karşılıklı konularda, ilişkilerde önemli bazı hassasiyetleri gündeme getiriyor. Eşinizle ya da ortağınızla ilgili konularda hassasiyet yaratan sonuçlar söz konusu olabilir. İlişkilerinizi yeniden gözden geçirebilirsiniz. 21 Eylül civarında ise uzaklarla ya da kendinizi ifade etme isteğiyle ilgili bir konuda daha fazla şey paylaşabilir ve planlarınızı da gözden geçirebilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu dönemde gündeminizde düzen, çalışma ortamınızda ilgili konular ve sağlığınızı ilgilendirecek koşullar daha fazla dikkat çekiyor. Özellikle bu hafta 10 sekizinde meydana gelecek olan ay tutulması hizmet ve çalışmaya yönelik konular, fedakarlıklar, sağlık ya da uğraştırıcı nedenler açısından hassasiyet yaratabilir. Bu konularda bir sonuç gündeme gelebilir. Kendinizi endişelerden uzak tutmaya özen göstermelisiniz. 21 Eylül civarında ise ortaklı bir konu ya da eşinizin parasal konularıyla daha fazla ilgilenmek durumunda olabilirsiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde gelecek yönünde yeni planlar ve istekler dikkat çekiyor. Arkadaşlar ve gruplar hayatınızı daha fazla hareketlendirmekte. Bu hafta 18 Eylül'de gerçekleşecek olan Ay tutulması ise duygusal konulara, aşk hayatınıza daha fazla bakmanıza ve hassasiyetlere

neden olabilir. Sevdiklerinizle ilgili bir konuda bir muhasebe gündeme gelebilir. Çocuklarla ilgili konular da önemli olabilir olabilir. 21 Eylül civarında ise eşinizle ilgili konular ve karşılıklı işlerde bazı hedefleri değiştirmek isteyebilirsiniz. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde işinizde ve sizi öne çıkaran konularda daha fazla şey yapma ihtiyacı içindesiniz. İş hayatında dikkat çekebilirsiniz. Ancak 18 Eylül'de gerçekleşecek olan Ay tutulması ailenize ve özel hayatınıza ait konulara da vurgu yapmakta. Eve ve ailenize yönelik gelişmeler bu dönemde sizin için duygusal açıdan daha hassas olabilir. Yerleşime ait bir konuyla da ilgilenebilirsiniz. 21 Eylül civarında ise çabalarınızı daha somut hale getirebileceğiniz bir kararlılık içinde olabilirsiniz. Olaylara daha pratik yaklaşmaya çalışmalısınız.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde düşüncelerinizi daha fazla insanla paylaşabileceğiniz konular, yolculuklar ve yeteneklerinizi açığa çıkarabileceğiniz imkanlar dikkat çekiyor. Yeni şeyler öğrenmeye çok açıksınız. Aynı zamanda bu hafta 18 Eylül'de bir Ay tutulması gerçekleşecek. Bu tutulma özellikle yakın çevrenizde ve düşüncelerinizle ilgili konularda, iletişimde sizi daha hassas kılabilecek bir konuyu öne çıkarabilir. Yolculuklarda ve görüşmelerde detaylara daha fazla önem vermelisiniz. 21 Eylül civarında hayatın güzel yönlerine daha açık olabileceğiniz imkanlar bulabilirsiniz.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde düzen, çalışma hayatınız ve sağlık gibi konular gündeminizi daha fazla meşgul etmekte. İşe yönelik çabalar, detaylar yüzünden bazı endişeler de gündeme gelmekte. Bu hafta 18 Eylül'de meydana gelecek olan ay tutulması parasal bir konuda ve kaynaklarınız hakkında bir muhasebe ve değerlendirme yapabileceğinizi gösteriyor. Parasal konular üzerinde duracaksınız. 21 Eylül civarında ise evinize ve yakın çevrenize yönelik konularla toprakla ilgili işlerle daha fazla ilgilenebilirsiniz. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde Güneş burcunuzun karşısında ilerlerken önemli işler, sonuçlar ve değerlendirmeler gündeme geliyor. İlişkilerden çok şey öğrenebilirsiniz. Ancak bazı sonuçlar ve muhasebeler de önem kazanmakta. 18 Eylül'de burcunuzda gerçekleşecek olan Ay tutulması kendinize, sağlığınıza, ailenize ve duygusal ihtiyaçlarınıza daha fazla odaklanacağınızı göstermekte. Bu dönemde ilişkilerinizi dengede tutmaya çalışmalısınız. 21 Eylül civarında daha pratik ve verimli, yaratıcı bir şekilde davranabilirsiniz.