Gayrimenkul Haberleri Makyol, 150 milyon dolarlık oteli Etiler’de açıyor

Makyol, 150 milyon dolarlık oteli Etiler’de açıyor

Son Güncellenme:

Movenpick otellerinin sahibi Makyol İnşaat, yeni 5 yıldızlı otelini yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırımla Etiler’de hayata geçiyor. Otel 260 oda ve 24 suit’ten oluşuyor

Makyol, 150 milyon dolarlık oteli Etiler’de açıyor

İstanbul Levent ve Bodrum’daki Mövenpick otellerini yapan Makyol İnşaat, Makyol - Etiler Turizm Merkezi’ni 2010 yılında açacak. Projenin tanıtımında konuşan Makyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Adnan Çebi, beş yıldızlı otelin yatırım maliyetinin 150 milyon dolar olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Çebi, ekonomik açıdan verimlilik sağlayacak her bölgede, özellikle şehir otelciliği alanında turizm yatırımlarına devam edeceklerini vurgulayarak, şunları aktardı:

“Makyol - Etiler Turizm Merkezi Türkiye’deki üçüncü projemiz olacak. Mövenpick’ten başka, otelin işletmesi için uluslararası turizm markalarıyla temaslarımız devam ediyor. Dördüncü otelimizi Galata bölgesinde butik otel olarak planlıyoruz. Beşinci otelimiz ise İstanbul ya da Bodrum’da olabilir.”

Projesi mimar Emre Arolat tarafından çizilen Etiler Turizm Merkezi, yaklaşık 65 bin metrekare brüt inşaat alanında 260 oda ve 24 suit’ten oluşuyor. Toplantı salonları ve ev-ofisleriyle de hizmet verecek otelde restoranlar, Cafe Bar Lounge, SPA merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzu da yer alıyor. Projede elektrik, ısıtma ve soğutma giderleri fosil yakıtlar ve güneş enerjisi kullanılarak, çevreci bir anlayışla giderilecek.

Haberin Devamı

TEM otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet köprüsü gişeler bölgesinin kuzey ucunda konumlanan Makyol - Etiler Turizm Merkezi, bir ucundan diğerine yaklaşık 16 metrelik kot farkı ile çeşitli seviyelerden ulaşım olanakları da veriyor.