Ekonomi Ek zam gelecek mi? Bakan Işıkhan'dan emekli ve asgari ücret açıklaması

Ek zam gelecek mi? Bakan Işıkhan'dan emekli ve asgari ücret açıklaması

26.06.2024 - 12:15 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette artışın olmayacağını açıkladı. Peki emekliye refah payı artışı yapılacak mı? İşte detaylar...

Son günlerde siyaset ve ekonomi kamuoyunun en önemli gündem maddelerinden biri olan asgari ücret için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi.

Haberin Devamı

Işıkhan, AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularına verdiği yanıtta asgari ücrette artış olmayacağını belirtti.

Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtladı. Bir gazetecininin "Asgari ücrette ara zam olacak mı?" sorusu üzerine Işıkhan, "Asgari ücrette herhangi bir artış olamayacak. Geçen aralık ayında da biz bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz." yanıtını verdi.

Amaçlarının geçici refahı sağlamak olmadığını vurgulayan Işıkhan, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Işıkhan, bunun neticelerini yıl sonuna doğru enflasyon düşüşüyle birlikte göreceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Bir gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusu üzerine Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok." diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GÜNDEMİ

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcıısı Hamza Dağ, 'asgari ücrete ara zam' sorusuna yanıt vermişti. Asgari ücrete ara zam konusunda konuşan Dağ, "Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Haziran'dan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim." dedi.