SözlükVale Ne Demek? Vale Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Vale Ne Demek? Vale Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

13.08.2021 - 06:23 | Son Güncellenme:

Vale kelimesi Fransızca'dan Türkçe'ye geçmiş bir kelime olup manası kullanımına göre değişiklik gösteren bir kelimedir. Vale kelimesi yabancı kökenli bir kelime olmasının yanında günlük hayatta sıklıkla kullanılmaktadır. Vale ne demek ve vale kelimesi nerelerde kullanılır ile Türk Dil kurumuna göre vale kelimesinin sözlük anlamı nedir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Vale Ne Demek Vale Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Vale kelimesi yabancı kelime olarak kullanılmasının yanında özellikle turizm bölgelerinden başlayarak gündelik hayata yerleşmiş bir kelime olmaktadır.

Vale Ne Demektir?

Vale kelimesi günlük hayatta en çok oteller ve konaklama faaliyeti gösteren işletmelerde bir meslek grubu olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Aynı zamanda vale kelimesi iskambil oyununda kullanılan bir kağıt olarak da bilinmektedir.

Türk Dil Kurumuna Göre Vale Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil kurumuna göre vale kelimesi sözlük anlamı olarak otellerde ve konaklama yerlerinde görevli çalışan ve genç çalışan olarak kabul edilmektedir. Diğer bir sözlük anlamı ise iskambil oyununda bir kağıt adı olarak bilinmektedir. Vale kelimesinin iskambil oyununda diğer bir kullanımı ise bacak olarak kullanılması yaygın olmaktadır.