GündemCinayet neden çözülemiyor?

Cinayet neden çözülemiyor?

15.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cinayete kurban giden Narin Güran soruşturmasında anne ve ağabey dahil 11 kişi tutuklandı. Peki cinayet neden çözülemiyor? Uzmanlar Milliyet’e anlattı.

Cinayet neden çözülemiyor

EREN KOCA/HABER MERKEZİ- Cinayete kurban giden Narin Güran soruşturmasında anne ve ağabey dahil 11 kişi tutuklandı. İfadelerin ortaya çıkmasına rağmen soruşturmada katilin kim olduğu henüz belli değil. Peki cinayet neden çözülemiyor? Uzmanlar Milliyet’e anlattı?

Haberin Devamı

‘SAVCI DURUMU ÇÖZMÜŞTÜR’

Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ruşen Gültekin: İddianameyi yazacak savcı şu anda durumu çözmüştür. Katili şudur için iddianameyi beklememiz lazım. Bu dosyada iddianame 2 ay falan içinde düzenlenmiş olur.

‘KORKUDAN SUSUYORLAR’

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer: Tutuklamalar mevcut delillere göre yapıldı,. Böyle olaylarda ‘güçlü aile’ ve hiyerarşik ilişkiler söz konusu olduğu için, insanlar susuyor. Bu susma aileye bağlılık veya korkudan olabilir.

Emekli Emniyet Müdürü Haydar Özdemir: Aslına bakarsan katil belli. Hangi anlamda belli mahkeme heyeti açısından belli. Cesedi elinde tutan kimdi Nevzat Bahtiyar. Nevzat ben buraya gömdüm diyor, ceset kimdeyse sanık odur deriz biz. 

Haberin Devamı

‘AİLE BİLİYOR’

Kıdemli Güvenlik Danışmanı Feramuz Erdin: Köy halkının sessiz olmasının nedeni almış oldukları kültürel normlar. Kendilerini susmaya itiyor. Bunun haricinde ihbarcı olmama ele veren olmama o ailenin iç sorunu olarak görmesi haliyi susmaya itiyor. Katil kim olduğunu zanlıların ifade etmeyeceği belli. Kendi içlerinde karar almışlar. O çocuğun kim öldürdüğünü ailesi de yakınları da biliyor.