SözlükEr-Risale Nedir, Ne Anlama Gelir? Er-Risale Kime Aittir?

Er-Risale Nedir, Ne Anlama Gelir? Er-Risale Kime Aittir?

30.06.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

Kitaplara ilgi duyan kişiler bu kitapların kimler tarafından yazıldığını ve neler anlattığını da detaylı bir şekilde araştırmaktadır. Er-risale imam Şafii eserlerinden biri olarak aktarılmaktadır. Risale olan bu kitap pek çok kısa hikaye de anlatmaktadır. Yazarı İmam Şafii Bastalı Alim Ebu Osman el-Betti'dir. Pek çok farklı konuyu ele alan bu eser okuyucuyu bilgilendirme adına manevi konular içermektedir. Anlamı kısa hikayeler olarak bilinen bu kitap geçmişten günümüze okunmaya devam etmektedir. Er-Risale nedir, ne anlama gelir ve kime aittir sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Er-Risale Nedir, Ne Anlama Gelir Er-Risale Kime Aittir

Er-Risale İmam Şafii eserlerinden biridir. Hazırlanan 5 eser arasına giren bu eser farklı konular üzerinde anlatım gerçekleştirmektedir. Özellikle Mürcie mezhebi sıklıkla geçirilerek bu mezhepten olduğunu reddetmektedir. Kendi hakkında ortaya atılan iftiralara yanıt oluşturacak şekilde tasarlanan bu kitap mezhebin daha doğru bir şekilde anlaşılmasını sağlamaktadır. 

Haberin Devamı

 Er-Risale Nedir ve Ne Anlama Gelir?

 Er-Risale eseri İmam Şafii tarafından ele alınmıştır. Kendisinin mürcie mezhebinden olduğu iddialarına yanıt getirecek şekilde kaleme alınan bu kitap kendisi hakkında da pek çok konuya açıklık getirmiştir. İmam Şafii Basralı alim Ebu Osman el-Betti tarafından yazılan er-risale geçmişten günümüze kadar uzanan eserlerden biridir.

 Er-Risale Kime Aittir?

 Er-risale kitabı İmam Şafii Basralı alim Ebu Osman el-Betti tarafından yazılmıştır. Mezhepler hakkında bilgi verici konuları ele alan İmam Şafii aynı zamanda kendisi hakkında da ortaya atılan iddiaları yalanlamaktadır.