EğitimPreoperatif Hazırlık Ve Preoperatif Bakım Nedir, Neden Önemlidir?

Preoperatif Hazırlık Ve Preoperatif Bakım Nedir, Neden Önemlidir?

29.06.2022 - 17:14 | Son Güncellenme:

Preoperatif hazırlık bir kişinin olması gereken ameliyat için operasyon başlamadan önce gereken hazırlıkların yapılması olarak ifade edilmektedir. Preoperatif Hazırlık hastanın ameliyatının başarı geçmesi ve operasyon sonrası kolay toparlanması açısından oldukça önemli bir aşamadır. Preoperatif hazırlık aşamasında hastanın tüm hayati fonksiyonları kontrol edilir ve ameliyat esnasında olası komplikasyonların önlemesi için gereklidir. İşte, merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Preoperatif Hazırlık Ve Preoperatif Bakım Nedir, Neden Önemlidir

Preoperatif Hazırlık, aşamasında öncelikle hastanın genel durumu, şikayetleri kısaca hastalığı oluşturan şikayetlerin durumu ile başlanmaktadır. Ardından anestezi ve ameliyat aşaması için gereken tahlil ve tetkikleri oluşturmaktadır.

Preoperatif Hazırlık ve Preoperatif Bakım Nedir?

Ameliyat türü fark etmeksizin hastanın ameliyata hazırlık süreci olarak bilinen Preoperatif Hazırlık süreci içerisinde hastanın geçmiş tarihte yaşamış olduğu hastalıkları tıbbi geçmişi hangi ilaçları kullandığını veya hali hazırda kullanmakta olduğunu ameliyat için kullanılan ilaçların uygulanma prosedürlerini öğrenmek, kan ve diğer görüntüleme testlerinin yapılması, hastanın yaşı durumuna göre ek testlerin istenmesi ve sonuçlarının değerlendirilmesi hastanın ameliyat sürecine hazır olup olmadığının değerlendirmesidir.

Preoperatif Hazırlık ve Preoperatif Bakım Neden Önemlidir?

Preoperatif hazırlık ve bakım süreci ile Anestoloji bölümü ilgilenmektedir. Anestezi uzmanlarının hastanın ameliyat esnasında bir olumsuzluk yaşamaması ve ameliyatın rahat, güvenli geçmesi sebebiyle Preoperatif hazırlık ve bakımı önem arz etmektedir. Örnek vermek gerekirse hastanın kalbi ile bir sorunu var ve bu durum araştırılmadan ameliyata alınması halinde operasyon esnasında kalp ile ilgili hayati bir sorun söz konusu olabilir ve hasta hayatını kaybedebilir.