EğitimKernel Nedir, Ne İşe Yarar? Kernel Türleri Nelerdir?

Kernel Nedir, Ne İşe Yarar? Kernel Türleri Nelerdir?

16.02.2022 - 01:33 | Son Güncellenme:

Bilgisayar ve diğer elektronik cihazlarda olan işletim sistemlerinden biri kerneldir. Kernel en kapsamlı çalışma sistemine sahip olan yazılımlardan biridir. Farklı türleri bulunan bu yazılım geniş olacak şekilde çalışma göstermektedir. Kernek özellikle Android ve Windows işletim sistemleri üzerinde kullanılmaktadır. Bilgisayar içerisinde bulunan tüm ürünler kernel yazılımından geçmektedir. Kernel nedir, ne işe yarar ve türleri nelerdir detayları ile derledik.

Kernel Nedir, Ne İşe Yarar Kernel Türleri Nelerdir

Kernek türleri işletim sistemlerine uygun olacak şekilde geliştirilmektedir. Her işletim sisteminde ayrı bir kernel yazılım bulunmaktadır. Her durumu ve sistem akışını takip eden yazılım olarak bilinmektedir. Bir bakıma bilgisayarın patronu olarak da adlandırılmaktadır. Çekirdek programı sayesinde bilgisayar hareketleri sistematik şekilde ilerlemektedir.

Haberin Devamı

 Kernel Nedir ve Ne İşe Yarar?

 Kernel bilgisayar içerisinde kontrol merkezi olarak bilinmektedir. Yazılımların tamamı bu çekirdek tarafından kontrol edilmektedir. Hafıza, kaynak ve cihaz yönetimi kernel tarafından yapılmaktadır. Kernel adı verilen bu çekirdek program tüm elektronik cihazlarda bulunmaktadır. Bilgisayar içerisindeki tüm durumları kontrol eden mekanizma olarak bilinmektedir.

 Kernel Türleri Nelerdir?

 Kernel türleri arasında ekzoçekirdek, hibrit çekirdek, rump kernel, monolitik, vkernel, unikernel ve mikro kernel yer almaktadır. Bu kernellerin her biri bilgisayar içerisinde farklı görevler üstlenmektedir. Aynı zamanda bilgisayarın düzgün ve sistematik şekilde durumları incelemesine de yardımcı olur. Her bilgisayar ve işletim sistemine uygun şekilde kernel türü bulunmaktadır. Bu kerneller düzgün bir şekilde çalışarak bilgisayarı korumaktadır.