Eğitim Gambit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Satrançta Gambit Neden Yapılır?

Gambit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Satrançta Gambit Neden Yapılır?

03.06.2021 - 02:17 | Son Güncellenme:

Gambit kelimesi fazla duyulmamış kelimeler arasında bulunmaktadır. Ancak satranç severlerin bu kelimeyi bilmesi muhakkaktır. Çünkü gambit bir satranç stratejisi olarak bilinmektedir. Peki, gambit ne demektir? Sadece oyun içerisinde kullanılmakta olan bir ifade midir? Normal hayatta gambit ifadesi ile karşılaşılır mı? Türk Dil Kurumu gambit kelimesi hakkında bir açıklama yapmış mıdır? İşte, gambit kelimesi ve içerdiği anlamlar.

Gambit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Satrançta Gambit Neden Yapılır


Gambit kelimesi bir satranç oyunu stratejisidir. Daha iyi bir oyun olabilmesi için bazı durumlardan vazgeçilme anlamlarını çağrıştırmaktadır.

Gambit Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Satranç oyununda güzel bir oyun yakalama adına ve daha iyi bir pozisyon alabilmek için bazı taşların feda edilmesi olayı gambit olarak adlandırılır. Normal hayat içerisinde ise hesaplanmış ve düşünülmüş bir hareket tarzı olarak adlandırılır. Türk Dil Kurumu gambit kelimesinin anlamına dair herhangi bir açıklama yapmamıştır.

Satrançta Gambit Neden Yapılır?

Gambit satrançta iyi bir oyun yakalamak için önden bir değerli taşın feda edilmesi anlamına gelmektedir. Böylece zararda gibi görülen durum aksine ön plana çıkmak için planlanmış bir hareket olacaktır.