R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta parasal konular, harcamalar ve istikrar yönünde daha fazla çaba ve hassasiyet dikkat çekiyor. Haftanın ilk günlerinde düşüncelerimizi yapıcı ve pratik yönde ortaya koyma imkanına sahibiz. Yeteneklerimizi motive olduğumuz konulara odaklayabiliriz. Aynı zamanda duygusal olgunluk ve uzun vadede istikrar aradığımız konulara yapıcı bir şekilde yaklaşabiliriz. 11 Temmuz sonrasında aşkta ve sevdiklerimizle ilgili konularda daha tutkulu, güçlü bir tavır sergiliyoruz. Ancak karşılıklı konular bazı yüzleşmeleri de beraberinde getirebilir.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

7 Temmuz Pazar Bugün yenilik isteğiyle farklı düşüncelere ve görüşmelere açığız. Düşüncelerimizde kararlı davranabiliriz.

8 Temmuz Pazartesi Kişilik çatışmalarına girmemek için sözlerimizde daha esnek ve sakin olmaya çalışalım.

9 Temmuz Salı Günün ilk yarısında işler çok hızlı İlerlemeyebilir. Ancak öğleden sonra daha pratik olabiliriz.

10 Temmuz Çarşamba Zekamızı ve yeteneklerimizi daha iyi değerlendirebileceğimiz bir gündeyiz. Anlaşmalar fırsatlar getirebilir.

11 Temmuz Perşembe Özellikle günün ilk yarısında daha sabırlı olalım. Bazı şanssızlıklar olabilir. Sağlık ve düzen konularına dikkat edelim.

12 Temmuz Cuma Aşkta ve sosyal konularda oldukça hareketli bir gündeyiz. Duygularımızı daha fazla ifade edebiliriz.

13 Temmuz Cumartesi Karşılıklı konularda denge kurmalıyız. Duygusal açıdan bizde hassas kılan konular olabilir.

Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde eve ve ailenize yönelik çabalar ve aynı zamanda maddi açıdan külfet oluşturan durumlar dikkat çekebilir. Kaynaklarınızı daha iyi kullanmaya çalışın. Düşüncelerinizi yaratıcı alanda daha rahat ifade edebilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde eğitim ve iletişim içeren konularda olumlu adımlar var. 9 Temmuz civarında özellikle iş ortamında daha verimli ve çalışkan olabilirsiniz. 11 temmuz'dan sonra aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda daha cömert ve pozitif bir tavır içindesiniz. Bazı yüzleşmeler de gündeme gelebilir. 

Haberin Devamı

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde yakın çevrenizde ve ailenizi ilgilendiren konularda daha aktif davranabilirsiniz. Konuşmalar, görüşmeler ve kafaca sizi meşgul eden konular içindesiniz. Ancak işle ilgili konularda ve maddi hedefler yönünde daha sakin düşünmek faydalı olacak. Haftanın ilk günlerinde yolculuklar ve eğitsel konular olumlu sonuçlar getirebilir. 9 Temmuz civarında

özellikle iş ve para konularında yeteneklerinizi daha gayretli bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. 11 Temmuz’dan itibaren evde ve ailenizle ilgili konularda cömert bir atmosfer söz konusu. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bugünlerde maddi konulara, kaynaklarınıza ve harcamalarınıza daha fazla zaman ayırmak ve düşünmek ihtiyacı hissedebilirsiniz. Hesapta olmayan masraflar söz konusu olabilir. Kimi zaman gizli kalan şeylere de dikkat etmek gerekiyor. Haftanın ilk günlerinde sözlerinizle daha etkili olabilirsiniz. 9 Temmuz civarında eve ya da ailenize yönelik bir çaba içinde olabilirsiniz. 11 Temmuz'dan sonra ziyaretler, yolculuklar ve kendinizi ifade edebileceğiniz olumlu koşullar dikkat çekiyor. Arkadaşlıklar da hareketlenebilir.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu dönemde size güven veren ve aynı zamanda kendinizi daha fazla ortaya koyabileceğiniz fırsatlar var. Kişisel konularda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Aynı zamanda gruplar ve arkadaşlıklar içinde de etkin davranabilirsiniz. Ancak kendinizi güvende hissetme konusunda bazı soru işaretleri olabilir. 9 Temmuz civarında konuşmalar, ziyaretler ve işle ilgili detaylar sizi oldukça hareketli kılıyor. 11 Temmuz'dan sonra güzel olan şeylere yönelik harcamalar artabilir. Maddi açıdan yeni kaynaklar da aramak isteyebilirsiniz.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bugünlerde çok net olmayan yada hazırlık aşamasında olan konular dikkat çekebilir. Aynı zamanda hassasiyet yaratan durumlar da var. Yine de bu dönemde yeteneklerinizi kullanma yönünde oldukça kararlısınız. 9 Temmuz civarında iş ve parasal konularda yeteneklerinizi kullanmanız zor olmayacak. 11 Temmuz'dan sonra özellikle aşkta ve sizi mutlu etmesini istediğiniz konularda çok daha şanslı olabilirsiniz. Bu dönemde aşkta ve karşılıklı konularda bazı yüzleşmeler ve önemli etkilenmeler de söz konusu olabilir. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde iletişim ve hareket açısından size değişik fırsatlar sunan günler var. Kimi zaman uzaklarla ilgili konular ya da eğitim, medyayla ilgili gelişmeler dikkat çekebilir. Aile çevresinden de destekler bulabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde önemli adımlar ve çabalar dikkat çekiyor. 9 Temmuz civarında ailevi açıdan önemli başlangıçlar ve kararlar dikkat çekebilir. Ancak 11 Temmuz sonrasında aşkta ve parasal konularda daha gerçekçi ve uyanık kalmaya çalışın. Bazı uğraştırıcı nedenlerle karşılaşabilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde gerek ailenizi gerekse işle ilgili konuları öne çıkaran ve dikkat çekmenizi sağlayan fırsatlar var. Kendinizi daha fazla ortaya koyma imkanına sahipsiniz. Ancak ortaklı para konuları ya da eşten gelebilecek maddi durumunuzu etkileyen olaylar bazı huzursuzluklara işaret edebilir. Haftanın ilk günlerinde özellikle 9 Temmuz civarında detayları ihmal etmemelisiniz. 11 temmuz'dan sonra özellikle arkadaşlıklar içinde ve sosyal alanda kendinizi daha kararlı ve olumlu hissedebilirsiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bugünlerde karşılıklı konulara, ilişkilere ve evlilikle ilgili konulara daha fazla odaklanma ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde kişisel açıdan kendinizi geliştirebileceğiniz ve pek çok şey öğrenebileceğiniz fırsatlar da var. 9 Temmuz civarında iş ve gruplarla ilgili konularda etkin davranabilirsiniz. Böylece gelecek yönünde planlar gündeme gelebilir. 11 Temmuz sonrasında ise özellikle iş hayatında ilişkiler ve sizi daha fazla destekleyen konular gündeme geliyor. Böylece kendinizi gösterme imkanı da bulabileceksiniz. 

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bugünlerde destekleyici ve diğer yandan karmaşa getiren bazı gelişmeler var. Başkalarından kaynaklanan konular, finansal açıdan hassasiyet yaratan durumlar ya da ailevi konulardan kaynaklanan değişiklikler uğraştırıcı olabilir. Ancak düşüncelerinizi ortaya koyma konusunda oldukça şanslı sayılırsınız. Haftanın ilk günlerinde özellikle iş hayatında göstereceğiniz çaba sayesinde daha hızlı ilerleyebilirsiniz. 11 Temmuz sonrasında aşkta ve sevdiklerinizle ilgili konularda da olumlu gelişmeler dikkat çekiyor.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bugünlerde pek çok konuda sonuçlar ve değerlendirmeler söz konusu. Karşılıklı konular ve başkalarından beklediğiniz sonuçlar şimdi öne çıkıyor. Bu değişikliklere daha fazla uyum sağlayabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde daha gerçekçi düşünmelisiniz.9 Temmuz civarında eğitim, uzaklarla ilgili işler ya da içinde medyanın olduğu konularda yaratıcı bir çaba içinde olabilirsiniz. Ancak 11 Temmuz'dan sonra aşkta ve arkadaşlıklarda bazı kritik durumlar ve sizi güvensiz kılan durumlar söz konusu olabilir.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu dönemde çok fazla kontrol edemediğiniz ve başkalarından kaynaklanan konular sizi daha fazla meşgul edebilir. İşe yönelik hedeflerinizi ve planlarınızı gözden geçirmeye çalışın. Aynı zamanda ev ve toprakla ilgili konularla da uğraşmak durumunda olabilirsiniz. Haftanın ilk günlerinde özellikle 9 Temmuz civarında sizi endişelendiren bir konuda daha fazla çaba göstereceksiniz. 11 Temmuz'dan sonra ise aşkta ve ilişkilerinizde daha güçlü rüzgarlar esebilir. Böylece güçlü olduğunuz yönleri vurgulayabilirsiniz. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde Yengeç burcundaki gezegenler size yaratıcılık, hayatın güzel yönlerini açılma ve gevşeme imkanı getiriyor. Aşkta ve sevdiklerinizle bir arada olumlu tecrübelere açıksınız. Aynı zamanda yaratıcı düşüncelerinizi de somutlaştırabilirsiniz. 9 Temmuz civarında eşinizle ya da karşılıklı konular içinde daha gerçekçi bir tavır içinde olmaya çalışın. 11 Temmuz’dan sonra çalışma ortamınızda kadınlarla ilgili konular ya da sanatsal uğraşlar, ilişkiler daha fazla öne çıkabilir. Bu dönemde iş konularına da zaman ayıracaksınız.