Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin her şeyini kötülemeyi ve eleştirmeyi meslek edinenleri üzecek bir haber bu... Üstelik haberin kaynağı bizden biri değil Amerika’lı...

Amerikalı dijital içerik üreticisi Bryn Elise’in ülkesinde en az 10 bin dolara mal olacak check-up hizmetini Türkiye’de 810 dolara yaptırdığına dair videosu sosyal medyada gündem oldu.

Geçen mayıs ayında Türkiye’ye gelip, manikür ve saç yaptıran Bryn Elise, bu kez check-up için İstanbul’a uçtu.

Türkiye’ye gelişi ve Memorial Bahçelievler Hastanesi’nde yaptırdığı işlemleri klip gibi yayınlayan Elise, “Hayatımın en kapsamlı check-up’ını yaptırmak için Türkiye’ye uçtum. ABD’de olsa 10 bin dolar harcamam ve aylarca sıra beklemem gerekirdi. Türkiye’de bu işi 810 dolara yaptırdım ve 700 dolar harcayarak da ülkeyi gezdim” dedi.

Haberin Devamı

200 bine yakın beğeni alan videosunda Türkiye’deki tatil görüntülerini de yayınlayan Bryn Elise, gelen soruların üzerine de şunları yazdı:

“Ayrıca üç gün süren kapsamlı paketler var. Bir dahaki sefere denemek için kesinlikle geleceğim. Türkiye’deki diğer randevularla check-up’ı birleştirdiğinizde (saç, botoks, lazer epilasyon vs.) ABD’ye oranla edeceğiniz tasarruf şaşırtıcı.”

‘Bozkurt’un ahı tuttu tokadı ‘Boğalar’ vurdu

Milli futbolcumuz Merih Demiral’ın iki gol attığı Avusturya maçında bozkurt işareti yapmasından sonra Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in yaptığı açıklamalar ve Alman basınının tavrı, ne denli Türk düşmanı olduklarını gösterdi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, UEFA’dan Merih Demiral’ı cezalandırmasını istedi. İşte Faeser’in X hesabından bu konuda yazdıkları:

“Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ırkçılık platformu olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez. UEFA’nın konuyu araştırıp, yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz. Güvenlik yetkililerimiz Almanya’daki aşırı sağcı Türkleri yakından takip ediyor. ‘Bozkurtlar’, Federal Anayasayı Koruma Dairesi’nin denetimi altında.”

Alman basını da milli futbolcumuzun iki maç ceza alması için elinden geleni yaptı. Alman basını ve İçişleri Bakanı’nın istediği oldu, UEFA, Merih Demiral’a iki maç men cezası verdi.

Haberin Devamı

Aynı günün akşamında İspanya-Almanya maçı vardı ve Türkiye’ye düşmanlık edenleri ‘ilahi adalet’ çarptı.

İspanya 2-1 yendiği Almanya’yı ev sahibi olduğu Euro 2024’ten eledi...

‘Bozkurt’un ahı tuttu, tokadı ‘Boğalar’ vurdu.

Almanya’ya oh oldu, has oldu!

30 yıllık gitarını bağışladı

Yurt dışına gitmek yerine Karaköy ve Eminönü’nde dolaşmayı tercih ettiğini açıklayan şarkıcı Teoman, bir kez daha farkını gösterdi. Teoman, 30 yıl boyunca tüm bestelerini yaptığı gitarını Türkiye’nin önemli kurumlarından birine bağışladı.

Ünlü müzisyenin gitarı Bosphorus Art Socity’nin 8 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21:21’de www.cashonthetableauction.com adresinden online olarak açık artırma ile satışa sunulacak. Satıştan elde edilen gelir Çocuk Esirgeme Kurumu’nun olacak.

Umarım Teoman’ın gitarı bu açık artırmada en yüksek fiyattan satılır ve yıllardır kimsesiz çocukları bağrına basan Çocuk Esirgeme Kurumu’na iyi bir para kalır.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ: “Vicdanınıza ters düşen hiçbir şeyi yapmayın.” (Albert Einstein)