DünyaCamp David öncesi İsrail'de istifa

Camp David öncesi İsrail'de istifa

10.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Camp David öncesi İsrail'de istifa

Camp David öncesi İsrailde istifa


Dış Haberler Servisi


       ABD'de bugün başlayacak Camp David zirvesi öncesinde İsrail hükümeti ilk firesini verdi. Zirveye karşı çıkan koalisyon ortağı Rus göçmenleri partisinin lideri İçişleri Bakanı Natan Şaranski istifa etti.
       Natan Şaranski, daha sonra Başbakanlık binası önünde kurulan çadırda bulunan yandaşlarının arasına katıldı ve "zirve süresince hergün burada olacağını" söyledi.
       İsrail - Filistin - ABD üçlü zirvesi öncesinde, Ortadoğu'daki diplomatik temaslar da yoğunlaştı. Temasların odak noktasına da Ürdün oturdu. İsrail Başbakanı Ehud Barak, Ürdün'e giderek, Kral Abdullah ile başbaşa bir görüşme yaptı.
       Ürdün Dışişleri Bakanı Abdullah Hatib de, Gazze'ye giderek, Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat ile görüştü.
       Bu arada Filistin tarafı, ABD'de yapılacak ABD-İsrail-Filistin arasındaki üçlü barış zirvesinde, bölgeye BM barış gücü yerleştirilmesi şeklinde "uluslararası güvence" isteyeceği bildirildi.
       Zirveye katılacak Filistin heyetinde bulunan Enformasyon Bakanı Yaser Abd Rabbo, zirvede sağlanacak tüm anlaşmaların, referandum yoluyla, Filistin içinde ve dışında yaşayan Filistinlilerin onayına sunulacağını belirtti.