DünyaBotokslu değil sebzeli gençlik

Botokslu değil sebzeli gençlik

30.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yeni bir araştırmada, sadece iki ay boyunca sebze, meyve ve bakliyatla beslenmenin biyolojik yaşı düşürerek gençleşmeyi ve kilo vermeyi sağladığı ortaya çıktı.

Botokslu değil sebzeli gençlik

Botoks uygulamasında cildin gerilmesiyle doğal olmayan geçici bir genç görünüme kavuşuluyor. Ancak yılda birkaç kez sebze, meyve, bakliyat ve kuru yemişle, diğer ifadeyle vegan beslenmeyle doğal bir gençlik elde edildiği ortaya çıktı. Bu araştırma için ABD’deki Stanford Üniversitesi’nde 39 yaşlarındaki 21 ikizin yarısı vegan, kardeşleri ise etin de dahil olduğu genel beslendi. İki ay sonraki DNA incelemesinde vegan beslenenlerin biyolojik yaşlarının küçüldüğü ve ortalama iki kilo verdikleri belirlendi. Bu grubun kalp sağlığının da iyi olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Hücreleri koruyor

Genel beslenen grupta ise bir farklılık görülmedi. Araştırma makalesinde, sadece iki ay vegan beslenmenin kişinin biyolojik yaşını küçültebileceği ve kilo vermesine yardımcı olabileceği belirtildi. Biyolojik yaşlanma, kronolojik yaş kaç olursa olsun, vücuttaki doku ve hücrelerin işlevlerindeki azalmayı ifade ediyor. Ancak vegan beslenmenin hem daimi uygulanması önerilmiyor hem de kas ve kemik kaybı yaşayan yaşlıların et ile süt ürünlerine de ihtiyaç duyduğu hatırlatılıyor.