Son dakika püf nokta haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan püf nokta gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan püf nokta haber sayfamızda...
Nemlenen tuz ve şekerin içine bunlardan birini koyun! Kupkuru yapacakMutfaktaki tuz ve şekerin nemlenmesinin birkaç nedeni vardır. Genellikle nemli bir ortamdan dolayı suyu çeken tuz ve şeker topaklanma görüntüsüyle birlikte ıslak yapıya dönüşüyor. Böyle olmasının sebepleri arasında ise kimi zaman yemeklerden çıkan buhardan ve ortamın havalandırılmamasından kaynaklı olabiliyor. Nemlenen tuz ve şekerin içine bunlardan birini koyarak, ürünü kupkuru hale getirebilirsiniz.
En bolundan köpüklü Türk kahvesi böyle yapılır! Püf noktası kuru kaşıktaymışGün içerisinde yaygın olarak tüketilen Türk kahvesi, bol köpüklü olduğunda çok beğeniliyor. Sağlığımız için de faydalı olan Türk kahvesinin tam kıvamını tutturmak kimi zaman zor olabilir. Yapılan bazı hatalar kahvenin köpüksüz olmasına neden olabilir. İşte bol köpüklü bir kahve hazırlamanın püf noktası.
1 fısla ayakkabıları tanka çeviriyor! Bu yöntemle buzlu yolda bile kaymayacakAyakkabılar birçok nedenle kayabilir. Bunların başında kış mevsimindeki olumsuz ve yağışlı hava koşulları geliyor. Ayakkabıların kalitesiz seçilmesi ve doğru yapılmaması da ayakkabılardaki kayma problemleriyle sizi karşı karşıya getirebilir. Ancak kayan bir ayakkabıya katlanmak zorunda değilsiniz. Birkaç işlemle ayakkabınız tank gibi olabilir!
Ağrısız sızısız uyanmak için 2 püf nokta! Asıl sebep uyku pozisyonu olabilirÇoğu insan en iyi uyku pozisyonunu bulmakta zorlanıyor. Vücudumuzdaki basınç noktaları, uyku sorunları ve hazımsızlık gibi durumların huzursuz uykuya yol açması gibi sorunlar sağlıklı bir uyku çekmenize engel olur. Sabahları vücudunuzun ağrıdığını hisseder ve yorgun kalkarsınız peki sağlıklı bir uykunun sırrı ne?
Böyle temizleyince tadı acılaşmıyor! Brüksel lahanasını tazecik tutan yöntemKüçük ve katmanlı yaprakları olan brüksel lahanası, hafif acı bir sebzedir. Doğru şekilde temizlenip hazırlanmadığında acı bir tat bırakmaya müsaittir. Daha önce bildiğiniz tüm teknikleri unutun. Brüksel lahanasını pratik bir şekilde temizleyerek yemeklerinizde kullanabilirsiniz. İşte kolay taktikler.
Buzluğa bozuk para atmak yetiyor! Kimse bilmiyor, zehirlenmeleri önleyen altın tüyoElektrik kesintileri, özellikle uzun süreli olduğunda, buzdolabındaki yiyeceklerin bozulmasına yol açabilir. Peki, bu durumun yiyeceklerinizi nasıl etkilediğini hızlıca öğrenebileceğiniz bir yöntem olduğunu biliyor muydunuz? İşte bozuk para testi ile buzdolabınızdaki gıdaların güvenli olup olmadığını kontrol etmenin kolay ve etkili yolu.
Yıllardır yanlış yapıyoruz! Önce tarağa sıkın, sonra saça değdirin: 'Daha faydalıymış'Saç bakımı bazıları için başlı başına ilgilenilmesi gereken, zaman alan uygulamalardan biridir. Saçlarımızın daha parlak, sağlıklı, dolgun görünmesi veya iyileştirmek için pek çok ürün kullanabiliriz. Saç ürünlerini yanlış kullandığınızı hiç düşündünüz mü? En sık yapılan hataları ve aslında doğrusunun ne olduğunu okuyunca çok şaşıracaksınız.
Meğer şekerde bekletince altına dönüyormuş! Miktarı doğru ayarlanırsa hemen pişiyorKayısı reçeli, kendine has tadıyla birçok kişinin favorisi ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak lezzetli ve parlak renkli bir reçel elde etmek, kayısının doğal aromasını koruyarak doğru kıvamı yakalamaktan geçer. Her ne kadar basit gibi görünse de kayısı reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı ince ama önemli detaylar vardır. Doğru meyve seçimi, şeker oranı, pişirme süresi gibi birçok püf nokta, reçelin hem görünümünü hem de lezzetini doğrudan etkiler.
İçine 2 tane atınca ağızda krem gibi dağılıyor! Humustaki topaklanmayı önleyen taktikSon yıllarda pek çok kişinin sıklıkla tüketmeye başladığı lezzetlerden biri de humustur. Humus, birden çok çeşide sahip olan humusun klasik ve orijinal versiyonu tercih edilir. Aperatif yiyeceklerin yanına çok yakışan humusu evde denemek isteyenler kıvamını tutturmakta zorlanabilir. İşte humusun dokusunu krem gibi yapan püf nokta.
Dondurucudaki 'kötü kasap' kokusunu bile vakumluyor! 2 malzeme yeter de artarDerin dondurucular, gıdaların uzun süre taze şekilde, bozulmadan korunmasını sağlamak için vazgeçilmez ev eşyalarından biridir. Ancak gıdaların güvenli bir şekilde saklanabilmesi için derin dondurucuların düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Önemsiz deyip geçmeyin, düzenli temizlik hem cihazın ömrünü uzatıyor hem de korunması amaçlı koyduğunuz gıdaların kalitesi, hijyeni ve lezzeti açısından da büyük önem taşıyor. İşte tüyolar.
Artık ayvalarınız kolay kolay kararmayacak! Nemden koruma şart, aylarca taze kalıyorKış aylarının en sık tüketilen meyvelerinden biri de ayvadır. Ayva, sağlığımız için de pek çok faydası olan bir meyvedir. Birçok kişi, almış olduğu ayvaları muhafaza etmenin yollarını arıyor. Çabuk kararabilen ayva, bu saklama yöntemleri sayesinde hem taze kalacak hem de kararmayacak. İşte püf noktaları.
Somer Şef'in sır gibi sakladığı çıtır börek tarifi! Asla atlamıyor, kenarını dışta bırakınSofraları süsleyen böreklerin, özellikle Türk mutfağı için vazgeçilmez olduğunu söyleyebiliriz. Lezzetli ve çıtır çıtır bir börek elde etmek için ise dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar mevcut. Masterchef programından tanıdığımız Şef Somer Sivrioğlu'nun her börek hazırlığında uyguladığı bir püf nokta var. İşte tarifi.
Soğan ile sarımsak tahta kaşıkları mahvediyormuş! Kurutup dizin, yağlamak şartMutfakta yaygın olarak kullanılan malzemelerden biri de tahta kaşıklardır. Yemek pişirirken tercih edilebilecek en iyi araç, tahta kaşıklar olarak bilinir. Ancak ne kadar verimli olsa da yanlış kullanıldıklarında sağlık açısından zararlı etkilere yol açabilir. İşte tahta kaşık kullanırken dikkat edilmesi gerekenler.
Süzme balın yanına bile yaklaştırmayın! Ne kalite ne de lezzet bırakan hataSofralarımızdan eksik olmayan süzme bal, sağlığımız için en faydalı besinler arasında yer alır. Ancak saklama koşullarına uyum sağlamadığınızda bozulma belirtileri vermesi kaçınılmaz olacaktır. Tam bir şifa deposu olan bu besini mutfaktaki bazı malzemelerden uzak tutmanız gerekiyor. İşte gözden kaçırılmaması gerekenler.
Haşereler kokusuna bile dayanamıyor! Evi cennet bahçesi gibi yapan babaanne yöntemiGünümüzde pek bilinmeyen pek çok geleneksel uygulama, aslında büyüklerimizin deneyimlerinden süzülüp gelmiş pratik çözümlere dayanıyor. Evlerin önüne tuz dökmek ya da kalorifer peteklerinin yanına defne yaprağı yerleştirmek gibi alışkanlıklar, yıllar içinde unutulmaya yüz tutmuş olsa da arkasında yatan faydalar öğrenildiğinde yeniden ilgi görmeye başlıyor.
Ele sinen sarımsak kokusunu anında gideriyor, kilit nokta telve! Buhar olup uçuyorSarımsak, yemeklere eşsiz bir aroma ve lezzet katan vazgeçilmez bir malzeme olsa da doğrama veya ezme işlemi sonrası ellerde bıraktığı keskin koku pek de hoşumuza gitmez. Özellikle su ve sabunla yıkadıktan sonra bile bu kokunun devam etmesi, fazlasıyla rahatsız edici olabilir. Ancak neyse ki, sarımsak kokusundan kolayca kurtulmak için başvurabileceğiniz bazı pratik, etkili ve son derece basit yöntemler var.
Şekerlenen reçeli bir de böyle deneyin! 3 adımda kaymak gibi yapıyorReçel kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olsa da reçelin şekerlenmesi karışımıza çıkan en büyük problemlerden biri. Şekerlenmiş reçelin eski haline gelmesi zor gibi görünse de aslında duum farklı. Şekerlenmiş reçeli eski haline getirmek çok basit ve 3 yöntemi var!
Bayat ekmekten çıtır böreğe! Çayın yanına iyi gidiyor, parmak ısırtan lezzetBazı zamanlarda eve alınan ekmeklerin tamamı tükenmeyebilir. Bayatlamaya başlayan ve tüketilmeyen ekmekler genellikle çöpe atılır. Ancak bayat ekmekleri değerlendirebileceğiniz harika bir börek tarifi olduğunu biliyor muydunuz? İşte pratik bir lezzet.
Herkes aynı hatayı yapıyor! Saçlarınızdan olmayın, aralıklara dikkatSaç boyaları, güzellik rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş olsa da içerdikleri kimyasal maddeler cilt ve saç sağlığı için bazı riskler taşıyabilir. Saç boyasının zararlarından korunmak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları haberimizde.
Kıvamı sulu olduysa endişeye gerek yok! Bu meyveyi ekleyin, reçeli anında kurtarıyorKahvaltı sofralarından eksik olmayan reçel çeşitleri genellikle ekmeğe sürülerek tüketilir. Mevsimin en taze meyveleriyle hazırlanan reçeller her zaman istediğimiz kıvamda olmayabilir. Bunun için hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar mevcut. İşte kıvamı sulu olan reçeli koyulaştırmak için deneyebileceğiniz pratik yöntemler.
Yıllardır yanlış rendeliyormuşuz! Zamandan kazandırıyor, püf noktayı paylaştıPeynir rendelemek, çoğumuzun mutfakta sıkça karşılaştığı, ama aslında fark etmeden yanlış yaptığımız bir işlem olabilir. TikTok'ta viral olan bir video, milyonlarca insana bu basit mutfak görevini daha pratik ve temiz bir şekilde nasıl yapabileceklerini gösterdi.
Fırında patates yaparken çıtır çıtır olmasını sağlayan püf nokta! 1 çay kaşığı ekleyinFırında patates, hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif olarak sıkça tercih edilir. Ancak, birçok kişinin karşılaştığı sorunlardan biri, patateslerin fırında yeterince çıtır çıtır olmamasıdır. Peki, fırında mükemmel çıtırlıkta patatesler elde etmenin sırrı nedir? İşte sadece 1 çay kaşığı ekleyerek fırın patateslerinizi altın gibi çıtır çıtır yapacak püf nokta!
Püf Nokta ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.