Püf  Nokta

Püf Nokta

Son dakika püf nokta haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan püf nokta gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan püf nokta haber sayfamızda...

Püf Nokta

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 363 püf nokta haberi bulunmuştur.
Salatalıklar suyunu çekip buruşuyorsa çözümü çok basit! Salatalık poşetine bir tane koyun
Salatalıklar suyunu çekip buruşuyorsa çözümü çok basit! Salatalık poşetine bir tane koyunSalatalıklar, taze ve çıtır çıtır olduklarında en lezzetli halini alır. Ancak bazen salatalıklar, bu tazeliğini kısa sürede kaybeder, suyu çekip buruşmaya başlar. Bu durum özellikle salatalıkların taze olarak saklanması sırasında sıkça karşılaşılan bir problemdir. Neyse ki, bu sorunun çözümü oldukça basittir ve doğal yöntemlerle salatalıklarınızı uzun süre taze tutabilirsiniz. İşte salatalıklarınızın tazeliğini korumanın pratik ve doğal yolları!
14.01.2025Bilgi Rehberi
Çatal ve kaşıklardaki su lekesi için ne sirke ne karbonat! Son rötuş için bunu deneyin
Çatal ve kaşıklardaki su lekesi için ne sirke ne karbonat! Son rötuş için bunu deneyinMutfakta sıklıkla karşılaşılan problemlerden biri olan çatal ve kaşıklardaki su lekeleri için doğal bir yöntem bulunuyor. Sirke ve karbonat kullanmadan son rötuşta bunu denerseniz çatal ve kaşıklardaki su lekesini çıkarmayı ve parlatmayı başarabilirsiniz.
8.01.2025Bilgi Rehberi
40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?
40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?Kışın en çok sevilen balık çeşidi hamsidir. Buğulama, tavada kızartma veya fırında yapılan hamsi, insanların damak zevkine göre şekilleniyor. Balık seven pek çok kişi hamsi pişirirken yumurta kullanılması gerektiğini söylüyor. Bazılarına göre ise un kullanarak pişirmek balığı daha lezzetli yapıyor. İşte hamsi pişirmenin püf noktaları.
6.01.2025Püf Noktası
Pilav yaparken pirinç ıslatmanıza gerek yok! Tane tane ve parlaklık için birkaç damla sıkarak pirinci kavurun
Pilav yaparken pirinç ıslatmanıza gerek yok! Tane tane ve parlaklık için birkaç damla sıkarak pirinci kavurunKimi bazı yemeklerin yanına olmazsa olmaz olarak ekliyor. Kimi ise direkt ana yemek olarak tercih ediyor. Türk mutfağının bir parçası olan pilav için çeşitli püf noktalar bulunuyor. Pilav yapmadan önce pirinci ıslatmanıza gerek kalmadan Tane tane ve parlaklık için birkaç damla sıkarak pirinci kavurduğunuzda lezzet dolu pilavınız hazır oluyor.
26.12.2024Bilgi Rehberi
Kimi ters kimisi düz diyor! Çatalda artık kalmayacak, makineye böyle yerleştirin
Kimi ters kimisi düz diyor! Çatalda artık kalmayacak, makineye böyle yerleştirinHer evin olmazsa olmaz eşyalarından biri bulaşık makineleridir. Biriken bulaşıkları sağlıklı bir şekilde temizleyerek herkesi büyük uğraşlardan kurtarır. Peki, bulaşık makinesine yerleştirdiğiniz çatalları ter mi koyuyorsunuz yoksa düz mü? İşte pek çok kişi arasında tartışma konusu olan çatal yerleştirme detayı.
26.12.2024Püf Noktası
Ne sirke ne maden suyu! Çıtır çıtır böreğin sırrı sosunda ve yufkasında saklı
Ne sirke ne maden suyu! Çıtır çıtır böreğin sırrı sosunda ve yufkasında saklıÖzel günlerin, kahvaltıların, sofraların vazgeçilmezi börek, çıtır çıtır lezzetiyle tadına doyum olmayan geleneksel bir yiyecektir. Evde börek hazırlayan pek çok kişi, çıtır olması için çeşitli tüyoları bilmek istiyor. İşte çıtır çıtır bir kıymalı börek hazırlamak için eklemeniz gereken tek ürün.
23.12.2024Püf Noktası
Narı böyle ayıklarsanız kabuğu gevşiyor, zardaki taneler dökülüp, etrafa sıçramıyor!
Narı böyle ayıklarsanız kabuğu gevşiyor, zardaki taneler dökülüp, etrafa sıçramıyor!Nar ayıklamak genellikle zor gibi görünse de, doğru yöntemlerle oldukça kolay hale gelebilir. İşte pratik ve temiz bir şekilde nar ayıklamanızı sağlayacak adımlar:
20.12.2024Bilgi Rehberi
Balıkçılardan hamsi tavanın en önemli kriteri! Bu 3 şey balığı taze sayıyormuş: Cızbızla dışı çıtır, içi yumuşacık olmasının sırrı...
Balıkçılardan hamsi tavanın en önemli kriteri! Bu 3 şey balığı taze sayıyormuş: Cızbızla dışı çıtır, içi yumuşacık olmasının sırrı...Hamsi tava, Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Taze hamsilerin una bulanıp, az yağda kızartılarak hazırlanan bu yemek, çıtır çıtır dokusuyla oldukça iştah açıcıdır. Fakat balıkçıların hamsi seçerken değindiği bir kriter bulunuyor. Bu üç şey balıkta varsa taze sayılıyormuş. İşte Cızbızla dışı çıtır, içi yumuşacık olmasının sırrı...
19.12.2024Bilgi Rehberi
Nemlenen tuz ve şekerin içine bunlardan birini koyun! Kupkuru yapacak
Nemlenen tuz ve şekerin içine bunlardan birini koyun! Kupkuru yapacakMutfaktaki tuz ve şekerin nemlenmesinin birkaç nedeni vardır. Genellikle nemli bir ortamdan dolayı suyu çeken tuz ve şeker topaklanma görüntüsüyle birlikte ıslak yapıya dönüşüyor. Böyle olmasının sebepleri arasında ise kimi zaman yemeklerden çıkan buhardan ve ortamın havalandırılmamasından kaynaklı olabiliyor. Nemlenen tuz ve şekerin içine bunlardan birini koyarak, ürünü kupkuru hale getirebilirsiniz.
18.12.2024Bilgi Rehberi
En bolundan köpüklü Türk kahvesi böyle yapılır! Püf noktası kuru kaşıktaymış
En bolundan köpüklü Türk kahvesi böyle yapılır! Püf noktası kuru kaşıktaymışGün içerisinde yaygın olarak tüketilen Türk kahvesi, bol köpüklü olduğunda çok beğeniliyor. Sağlığımız için de faydalı olan Türk kahvesinin tam kıvamını tutturmak kimi zaman zor olabilir. Yapılan bazı hatalar kahvenin köpüksüz olmasına neden olabilir. İşte bol köpüklü bir kahve hazırlamanın püf noktası.
17.12.2024Püf Noktası
Ojenin kurumasını beklemek tarihe karışıyor! Tek fıs yeterli, manikürlü gibi duracak
Ojenin kurumasını beklemek tarihe karışıyor! Tek fıs yeterli, manikürlü gibi duracakGüzel ve bakımlı eller için olmazsa olmazlardan biri ojelerdir. Tırnaklarınıza sürdüğünüz ojenin kurumasını beklemek oldukça can sıkıcı olabilir. Daha çabuk kurutmanın yolunu arıyorsanız, bu ürünlerin tek fısı bile yeterli. İşte kusursuz ojenin sırrı.
17.12.2024Püf Noktası
1 fısla ayakkabıları tanka çeviriyor! Bu yöntemle buzlu yolda bile kaymayacak
1 fısla ayakkabıları tanka çeviriyor! Bu yöntemle buzlu yolda bile kaymayacakAyakkabılar birçok nedenle kayabilir. Bunların başında kış mevsimindeki olumsuz ve yağışlı hava koşulları geliyor. Ayakkabıların kalitesiz seçilmesi ve doğru yapılmaması da ayakkabılardaki kayma problemleriyle sizi karşı karşıya getirebilir. Ancak kayan bir ayakkabıya katlanmak zorunda değilsiniz. Birkaç işlemle ayakkabınız tank gibi olabilir!
13.12.2024Püf Noktası
Ağrısız sızısız uyanmak için 2 püf nokta! Asıl sebep uyku pozisyonu olabilir
Ağrısız sızısız uyanmak için 2 püf nokta! Asıl sebep uyku pozisyonu olabilirÇoğu insan en iyi uyku pozisyonunu bulmakta zorlanıyor. Vücudumuzdaki basınç noktaları, uyku sorunları ve hazımsızlık gibi durumların huzursuz uykuya yol açması gibi sorunlar sağlıklı bir uyku çekmenize engel olur. Sabahları vücudunuzun ağrıdığını hisseder ve yorgun kalkarsınız peki sağlıklı bir uykunun sırrı ne?
8.12.2024Püf Noktası
Böyle temizleyince tadı acılaşmıyor! Brüksel lahanasını tazecik tutan yöntem
Böyle temizleyince tadı acılaşmıyor! Brüksel lahanasını tazecik tutan yöntemKüçük ve katmanlı yaprakları olan brüksel lahanası, hafif acı bir sebzedir. Doğru şekilde temizlenip hazırlanmadığında acı bir tat bırakmaya müsaittir. Daha önce bildiğiniz tüm teknikleri unutun. Brüksel lahanasını pratik bir şekilde temizleyerek yemeklerinizde kullanabilirsiniz. İşte kolay taktikler.
4.12.2024Püf Noktası
Ulaşılmayan tek bir toz zerresi kalmayacak! Dip köşe temizlik böyle yapılır, 'bal dök yala' oluyor
Ulaşılmayan tek bir toz zerresi kalmayacak! Dip köşe temizlik böyle yapılır, 'bal dök yala' oluyorEvinizi tepeden tırnağa derinlemesine temizlemek zor olabilir, özellikle de ulaşılması zor yerlere erişim söz konusu olduğunda. Ancak temizlemesi en zor alanları bile tek hamleyle temizlemek artık kolay!
21.11.2024Püf Noktası
Buzluğa bozuk para atmak yetiyor! Kimse bilmiyor, zehirlenmeleri önleyen altın tüyo
Buzluğa bozuk para atmak yetiyor! Kimse bilmiyor, zehirlenmeleri önleyen altın tüyoElektrik kesintileri, özellikle uzun süreli olduğunda, buzdolabındaki yiyeceklerin bozulmasına yol açabilir. Peki, bu durumun yiyeceklerinizi nasıl etkilediğini hızlıca öğrenebileceğiniz bir yöntem olduğunu biliyor muydunuz? İşte bozuk para testi ile buzdolabınızdaki gıdaların güvenli olup olmadığını kontrol etmenin kolay ve etkili yolu.
15.11.2024Püf Noktası
Yıllardır yanlış yapıyoruz! Önce tarağa sıkın, sonra saça değdirin: 'Daha faydalıymış'
Yıllardır yanlış yapıyoruz! Önce tarağa sıkın, sonra saça değdirin: 'Daha faydalıymış'Saç bakımı bazıları için başlı başına ilgilenilmesi gereken, zaman alan uygulamalardan biridir. Saçlarımızın daha parlak, sağlıklı, dolgun görünmesi veya iyileştirmek için pek çok ürün kullanabiliriz. Saç ürünlerini yanlış kullandığınızı hiç düşündünüz mü? En sık yapılan hataları ve aslında doğrusunun ne olduğunu okuyunca çok şaşıracaksınız.
11.11.2024Saç Bakımı
Meğer şekerde bekletince altına dönüyormuş! Miktarı doğru ayarlanırsa hemen pişiyor
Meğer şekerde bekletince altına dönüyormuş! Miktarı doğru ayarlanırsa hemen pişiyorKayısı reçeli, kendine has tadıyla birçok kişinin favorisi ve kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak lezzetli ve parlak renkli bir reçel elde etmek, kayısının doğal aromasını koruyarak doğru kıvamı yakalamaktan geçer. Her ne kadar basit gibi görünse de kayısı reçeli yaparken dikkat edilmesi gereken bazı ince ama önemli detaylar vardır. Doğru meyve seçimi, şeker oranı, pişirme süresi gibi birçok püf nokta, reçelin hem görünümünü hem de lezzetini doğrudan etkiler.
8.11.2024Püf Noktası
İçine 2 tane atınca ağızda krem gibi dağılıyor! Humustaki topaklanmayı önleyen taktik
İçine 2 tane atınca ağızda krem gibi dağılıyor! Humustaki topaklanmayı önleyen taktikSon yıllarda pek çok kişinin sıklıkla tüketmeye başladığı lezzetlerden biri de humustur. Humus, birden çok çeşide sahip olan humusun klasik ve orijinal versiyonu tercih edilir. Aperatif yiyeceklerin yanına çok yakışan humusu evde denemek isteyenler kıvamını tutturmakta zorlanabilir. İşte humusun dokusunu krem gibi yapan püf nokta.
8.11.2024Püf Noktası
Dondurucudaki 'kötü kasap' kokusunu bile vakumluyor! 2 malzeme yeter de artar
Dondurucudaki 'kötü kasap' kokusunu bile vakumluyor! 2 malzeme yeter de artarDerin dondurucular, gıdaların uzun süre taze şekilde, bozulmadan korunmasını sağlamak için vazgeçilmez ev eşyalarından biridir. Ancak gıdaların güvenli bir şekilde saklanabilmesi için derin dondurucuların düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Önemsiz deyip geçmeyin, düzenli temizlik hem cihazın ömrünü uzatıyor hem de korunması amaçlı koyduğunuz gıdaların kalitesi, hijyeni ve lezzeti açısından da büyük önem taşıyor. İşte tüyolar.
4.11.2024Püf Noktası
Artık ayvalarınız kolay kolay kararmayacak! Nemden koruma şart, aylarca taze kalıyor
Artık ayvalarınız kolay kolay kararmayacak! Nemden koruma şart, aylarca taze kalıyorKış aylarının en sık tüketilen meyvelerinden biri de ayvadır. Ayva, sağlığımız için de pek çok faydası olan bir meyvedir. Birçok kişi, almış olduğu ayvaları muhafaza etmenin yollarını arıyor. Çabuk kararabilen ayva, bu saklama yöntemleri sayesinde hem taze kalacak hem de kararmayacak. İşte püf noktaları.
2.11.2024Püf Noktası
Somer Şef'in sır gibi sakladığı çıtır börek tarifi! Asla atlamıyor, kenarını dışta bırakın
Somer Şef'in sır gibi sakladığı çıtır börek tarifi! Asla atlamıyor, kenarını dışta bırakınSofraları süsleyen böreklerin, özellikle Türk mutfağı için vazgeçilmez olduğunu söyleyebiliriz. Lezzetli ve çıtır çıtır bir börek elde etmek için ise dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar mevcut. Masterchef programından tanıdığımız Şef Somer Sivrioğlu'nun her börek hazırlığında uyguladığı bir püf nokta var. İşte tarifi.
29.10.2024Püf Noktası
Soğan ile sarımsak tahta kaşıkları mahvediyormuş! Kurutup dizin, yağlamak şart
Soğan ile sarımsak tahta kaşıkları mahvediyormuş! Kurutup dizin, yağlamak şartMutfakta yaygın olarak kullanılan malzemelerden biri de tahta kaşıklardır. Yemek pişirirken tercih edilebilecek en iyi araç, tahta kaşıklar olarak bilinir. Ancak ne kadar verimli olsa da yanlış kullanıldıklarında sağlık açısından zararlı etkilere yol açabilir. İşte tahta kaşık kullanırken dikkat edilmesi gerekenler.
18.10.2024Püf Noktası
Süzme balın yanına bile yaklaştırmayın! Ne kalite ne de lezzet bırakan hata
Süzme balın yanına bile yaklaştırmayın! Ne kalite ne de lezzet bırakan hataSofralarımızdan eksik olmayan süzme bal, sağlığımız için en faydalı besinler arasında yer alır. Ancak saklama koşullarına uyum sağlamadığınızda bozulma belirtileri vermesi kaçınılmaz olacaktır. Tam bir şifa deposu olan bu besini mutfaktaki bazı malzemelerden uzak tutmanız gerekiyor. İşte gözden kaçırılmaması gerekenler.
8.10.2024Püf Noktası
Haşereler kokusuna bile dayanamıyor! Evi cennet bahçesi gibi yapan babaanne yöntemi
Haşereler kokusuna bile dayanamıyor! Evi cennet bahçesi gibi yapan babaanne yöntemiGünümüzde pek bilinmeyen pek çok geleneksel uygulama, aslında büyüklerimizin deneyimlerinden süzülüp gelmiş pratik çözümlere dayanıyor. Evlerin önüne tuz dökmek ya da kalorifer peteklerinin yanına defne yaprağı yerleştirmek gibi alışkanlıklar, yıllar içinde unutulmaya yüz tutmuş olsa da arkasında yatan faydalar öğrenildiğinde yeniden ilgi görmeye başlıyor.
7.10.2024Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Püf Nokta ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.