23.12.2024 - 15:28 | Son Güncellenme:
Mutfağa girdiğinizde nefis bir kıymalı börek hazırlamak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Çıtır çıtır bir dokuda olması için kullanmanız gereken malzemeler ne sirke ne de maden suyu. İşte en önemli ürün.
- 1 paket böreklik hazır yufka (5 adet)
- 250 gram kıyma
- 5 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı Sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
İlk olarak sos malzemelerini derin bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırın. Ardından soğanları yemeklik doğrayıp tavaya alabilirsiniz. Yağ ilave edip karıştırın. Soğanların hafif pembeleşmesi yemeğin hazırlanması için yeterlidir. Kıymayı atıp karıştırdıktan sonra kavurmaya devam edin.
Ardından tüm baharatları ekleyip karıştırın. Sonrasında ocaktan çekebilirsiniz. Yağladığınız tepsiye yufkanın bir tanesini kenarlarından sarkacak şekilde serin. Üzerine sosu ekleyip fırçayla sürün. İkinci yufkayı üzerine gelişigüzel serebilirsiniz. Kıymanın yarısını döküp düzeltin.
Üçüncü yufkayı serdikten sonra tekrar sosu dökün ve kıymanın kalanını ilave edin. Dördüncü yufkayı da üzerine serin. Aynı işlemi devam ettirerek beşinci yufkayı ekleyin. Kalan sosun tamamını döküp düzeltin. Püf noktalardan birincisi, pişirmeden biraz dinlendirmektir.
Hazırladığınız çıtır böreği fırında 180 derece kızarana kadar 40 dakika pişirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli püf nokta, yufka seçimi yaparken 'baklavalık yufka' kullanmanızdır. Bu yufka sayesinde börekler daha çıtır ve lezzetli oluyor.