Lezzetli

Lezzetli

Son dakika lezzetli haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzetli gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzetli haber sayfamızda...

Lezzetli

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.584 lezzetli haberi bulunmuştur.
Mutancana nasıl yapılır? 👩‍🍳 Gelinim Mutfakta Mutancana tarifi ve malzemeleri
Mutancana nasıl yapılır? 👩‍🍳 Gelinim Mutfakta Mutancana tarifi ve malzemeleriKanal D ekranlarının sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta'da günün yemeği mutancana olarak belirlendi. Programda 4 gelin verilen yemeği en lezzetli bir şekilde yapmaya çalışıyor, kayınvalideler ise tadım yaparak tabakları puanlıyor. Günün en yüksek puanını alan gelin çeyrek altının sahibi olurken, haftanın en yüksek puanını alan gelin ise 10 altın bileziğin sahibi oluyor. İzleyiciler bugünün yemeği ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, mutancana nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Mutancana tarifi ve malzemeleri
21.01.2025Bilgi Rehberi
Turşucuların sakladığı tüyo! Acı biberler kütür kütür oluyor, asla erimeyecek
Turşucuların sakladığı tüyo! Acı biberler kütür kütür oluyor, asla erimeyecekSofraların lezzetli ve sağlıklı eşlikçisi olan turşular, birçok çeşidiyle herkesin sevdiği yiyeceklerdir. Özellikle sağlığa olan faydaları sayesinde birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinir. Acı biber turşusunu evinizde kıtır kıtır hazırlamak için bu tarifi deneyin.
21.01.2025Püf Noktası
Bir çintik kimyon lokuma çeviriyor! Ev hanımlarının vazgeçemediği şipşak tarif, tadı nefis
Bir çintik kimyon lokuma çeviriyor! Ev hanımlarının vazgeçemediği şipşak tarif, tadı nefisTavuk yemeği, doyurucu ve lezzetli olduğu için sıklıkla tercih edilen yemek çeşitlerinden biridir. Ancak yemeklerin lezzetli olabilmesi için malzemelere dikkat etmek şart. İşte baharatıyla tadına doyulmaz bir tavuk yemeği tarifi.
21.01.2025Püf Noktası
Tatlı ustasının 33 yıllık sırrı! Azar azar dökünce şekerparenin lezzeti 2'ye katlanıyor
Tatlı ustasının 33 yıllık sırrı! Azar azar dökünce şekerparenin lezzeti 2'ye katlanıyorEvde şekerpare yapmanın en kolay yollarını sizin için derledik. Haberimizdeki tarif sayesinde yapacağınız şekerpare çok daha lezzetli olabilir. 33 yıllık tatlı ustasının şekerpare tarifi bakın nasıl!
21.01.2025Püf Noktası
Kıvamı kremayla yarışır! Tahin işte böyle saklanır, 2 yıl hiç bozulmayacak
Kıvamı kremayla yarışır! Tahin işte böyle saklanır, 2 yıl hiç bozulmayacakTahin, kahvaltıdan tatlılara kadar pek çok tarifte kullandığımız lezzetli bir besindir. Üstelik içerisindekiler, sağlığımızı iyileştirmede etkili bir rol oynar. Bu lezzetli gıdanın tazeliğini ve kıvamını koruyabilmesi için doğru saklama yöntemlerinin bilinmesi şart.
20.01.2025Püf Noktası
Tezgahlarda hamsi bereketi! Kilosu 200 TL
Tezgahlarda hamsi bereketi! Kilosu 200 TLTrabzon’da tezgahlardaki balık çeşitliliği ve bolluğu sürüyor. Havaların soğumasıyla bolca avlanan hamsi de tezgahlardaki yerini koruyor.
19.01.2025Ekonomi
Nar seçerken tek noktaya bakmak yeterli! Ağır ve yamuk olanı kıpkırmızı çıkıyor
Nar seçerken tek noktaya bakmak yeterli! Ağır ve yamuk olanı kıpkırmızı çıkıyorNar sağlık açısından faydalı olmasıyla bilinir ve bu nedenle bol bol tüketilir. Nar alınırken en olgunu seçmek göz ardı edildiğinde ise taneleri tam kızarmamış narlar mutfağınıza giriyor. Bu durum lezzetli bir nar tüketmeye engel oluyor. Peki nar alırken hangi detaylara dikkat etmek kıpkırmızı ve en lezzetli narları sofranıza taşır? Detaylar haberimizde!
19.01.2025Püf Noktası
Klasik haline hiç benzemiyor, tadı tüm tarifleri unutturacak: Patates mantısı
Klasik haline hiç benzemiyor, tadı tüm tarifleri unutturacak: Patates mantısıMantı denildiğinde herkesin aklına geleneksel mantı çeşidi gelebilir. Klasik mantı denildiğinde, uzun saatler alan zahmetli bir hazırlık süreci düşünüyor olabilirsiniz. Patates mantısı ise hem pratik hem de lezzetli bir alternatif. İşte tarifi.
17.01.2025Püf Noktası
Taş gibi nohutu pamuk gibi yapıyor! Islama suyuna karbonat yerine bunu koyun
Taş gibi nohutu pamuk gibi yapıyor! Islama suyuna karbonat yerine bunu koyunNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Ancak, nohudu pişirmeden önce doğru şekilde ıslatmak, lezzetli ve yumuşacık bir sonuç almanın anahtarıdır. Birçok kişi nohutu ıslatırken karbonat eklemeyi tercih eder, ancak aslında daha doğal ve etkili bir yöntem vardır. Bu yazıda, nohutları taş gibi sert olmaktan kurtarıp pamuk gibi yumuşacık hale getirecek doğal bir çözüm sunuyoruz. İşte, nohutları mükemmel şekilde ıslatmanın sırrı!
16.01.2025Bilgi Rehberi
Karnabaharı haşlamayı, kızartmayı unutun! Daha lezzetlisi yok, parmak yedirten tarif
Karnabaharı haşlamayı, kızartmayı unutun! Daha lezzetlisi yok, parmak yedirten tarifKarnabahar yemeği, bazı insanların lezzetine doyamadığı kimisinin ise aşırı sevmediği yemek çeşitlerinden biridir. Ancak karnabaharın içerisindeki sağlık faydaları ve lezzetli soslarla birleşimi düşünülünce, beğenmeyenler bile sevmeye başlayabiliyor. İşte tadına doyum olmayan nefis bir karnabahar tarifi.
15.01.2025Püf Noktası
Buse Varol hamilelikte aldığı kiloları nasıl verdiğini açıkladı! İşte incecik olmasının sırrı
Buse Varol hamilelikte aldığı kiloları nasıl verdiğini açıkladı! İşte incecik olmasının sırrıÜnlü şarkıcı Alişan'ın eşi Buse Varol, sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Hamileyken 33 kilo alan Buse Varol, doğum sonrası eski formuna kavuşmuştu. Varol, nasıl kilo verdiğinin sırrını açıkladı.
15.01.2025Cadde
Eve sinen balık kokusu kabusunuz olmasın! Balık pişirirken kokmasını önlüyor
Eve sinen balık kokusu kabusunuz olmasın! Balık pişirirken kokmasını önlüyorBalık, sağlıklı ve lezzetli bir öğün olabilir, ancak pişirildiğinde yayılan güçlü koku evin her köşesine sinerek hoş olmayan bir atmosfer oluşturabilir. Bu kokunun uzun süre geçmemesi, evdeki havanın kirlenmesine neden olabilir. Neyse ki, balık pişirirken kokusunun yayılmasını engellemek için uygulayabileceğiniz çeşitli doğal yöntemler mevcuttur. İşte, balık pişirirken o kalıcı kokuyu evinizden uzak tutmak için kullanabileceğiniz bazı basit ve etkili çözümler!
14.01.2025Bilgi Rehberi
Salatalıklar suyunu çekip buruşuyorsa çözümü çok basit! Salatalık poşetine bir tane koyun
Salatalıklar suyunu çekip buruşuyorsa çözümü çok basit! Salatalık poşetine bir tane koyunSalatalıklar, taze ve çıtır çıtır olduklarında en lezzetli halini alır. Ancak bazen salatalıklar, bu tazeliğini kısa sürede kaybeder, suyu çekip buruşmaya başlar. Bu durum özellikle salatalıkların taze olarak saklanması sırasında sıkça karşılaşılan bir problemdir. Neyse ki, bu sorunun çözümü oldukça basittir ve doğal yöntemlerle salatalıklarınızı uzun süre taze tutabilirsiniz. İşte salatalıklarınızın tazeliğini korumanın pratik ve doğal yolları!
14.01.2025Bilgi Rehberi
Pastanelere taş çıkartır! Pratik muzlu rulo pasta tarifi: Kıvamı yumuşacık, çatlamıyor
Pastanelere taş çıkartır! Pratik muzlu rulo pasta tarifi: Kıvamı yumuşacık, çatlamıyorEvde tatlı hazırlamak isteyen pek çok kişi, rulo pasta yapmayı bir kez bile olsa da düşünmüştür. Pastanelerdeki pastalardan daha lezzetli bir muzlu rulo hazırlamak için bilmeniz gereken bazı tüyolar var. İşte nefis bir ev tatlısı hazırlamanın yolu.
13.01.2025Püf Noktası
Hünkar beğendinin sırrı malzemesindeymiş! İyi pişmiş, yumuşak ve baharatlı
Hünkar beğendinin sırrı malzemesindeymiş! İyi pişmiş, yumuşak ve baharatlıHünkar beğendi, Osmanlı mutfağının ünlü ve lezzetli yemeklerinden biridir. Bu yemeğin temelinde, közlenmiş patlıcan ve zengin bir et sosu bulunur. İşte hünkar beğendi yapmanın püf noktaları!
12.01.2025Püf Noktası
Hamside 2025 bereketi
Hamside 2025 bereketiPalamutun kaybolmasıyla hamsi yılbaşından sonra iyice bollaşarak geçen yılın üç katı avlanmaya başladı. Fiyatı da geçen yıla göre sabit kalıp tezgâha 150 TL’ye girince yeniden vatandaşın gözde gıdası haline geldi.
12.01.2025Ekonomi
Kızartılmış balıkları bozmadan ısıtıyor! Çıtırlığı kalacak, yağa daldırmaya gerek yok
Kızartılmış balıkları bozmadan ısıtıyor! Çıtırlığı kalacak, yağa daldırmaya gerek yokBalık kızartması, sofralarımızı süsleyen lezzetli yemeklerden biridir. Çıtır oldukları için tüketimi oldukça keyif vericidir. Ancak fazla balık kızarttığınızda, tekrar ısıtmanın tehlikeli olup olmayacağını bilmiyorsanız, işte cevabı.
12.01.2025Püf Noktası
1 bardak sütle 10 dakikada sofrada! Balkan lezzeti pişiyi puf puf kabartan tarif
1 bardak sütle 10 dakikada sofrada! Balkan lezzeti pişiyi puf puf kabartan tarifPişi, Balkan mutfağının en özel ve sevilen lezzetlerinden biridir. Sabah kahvaltılarında, çay saatlerinde sıklıkla tercih edilir. Bu lezzetli hamur işi, dışının çıtır çıtır, içinin ise yumuşacık olmasıyla bilinir. Üstelik, bu tarifte ekleyeceğiniz bir bardak süt sayesinde pişileriniz puf puf kabaracak. İşte tarifi.
11.01.2025Püf Noktası
"Edirne beyaz peyniri" için AB'ye coğrafi işaret başvurusu yapıldı
"Edirne beyaz peyniri" için AB'ye coğrafi işaret başvurusu yapıldıEdirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), "Edirne beyaz peyniri"nin Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili alması için başvuruda bulundu.
10.01.2025Ekonomi
Beyza Huri Aydın'dan heyecanlandıran Masterchef paylaşımı! 'Finale az kaldı geliyoruz'
Beyza Huri Aydın'dan heyecanlandıran Masterchef paylaşımı! 'Finale az kaldı geliyoruz'Masterchef Türkiye 2024'ü 5. olarak bitiren Beyza Huri Aydın, elendikten sonra yarışmayı yakından takip etmeye devam ediyor. Beyza, sosyal medya hesabından şampiyonluk gecesine vurgu yaparak 'Finale az kaldı geliyoruz' mesajını paylaştı.
9.01.2025Cadde
Hamileliğinde 35 kilo almıştı! Ece Erken kilo verme formülünü açıkladı
Hamileliğinde 35 kilo almıştı! Ece Erken kilo verme formülünü açıkladı46 yaşındaki güzel sunucu Ece Erken, 2015 yılında çocuğunu kucağına almıştı. Çocuğuna Eymen ismini veren Ece Erken o dönem 35 kilo almıştı. Ece Erken, yaptığı açıklamada kilo verme formülünü açıkladı.
9.01.2025Cadde
Bayat ekmekleri fırından çıkmış gibi taptaze yapan yöntem! Dışı çıtır içi pamuk gibi oluyor
Bayat ekmekleri fırından çıkmış gibi taptaze yapan yöntem! Dışı çıtır içi pamuk gibi oluyorBayat ekmekler, mutfakta sıkça karşılaşılan ve genellikle çöpe giden bir sorun gibi görünür. Ancak basit bir yöntemle bayat ekmeklerinizi taptaze hale getirebilirsiniz. Üstelik dışı çıtır, içi pamuk gibi olan bu ekmekler, fırından yeni çıkmış kadar lezzetli olacak. İşte ekmeklerinizi kurtarmanın ve israfı önlemenin kolay yolu!
8.01.2025Bilgi Rehberi
Eksi 13 derecede balık avı: Çok zor oluyor, ama değiyor
Eksi 13 derecede balık avı: Çok zor oluyor, ama değiyor Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki yüzeyi kısmen buz tutan Nehil Çayı'nda bölge halkı, soğuğa aldırış etmeden balık avlıyor. Balıkçılar, gece bıraktıkları ağlarını sabah saatlerinde buzları kırarak çıkarıyor.
8.01.2025Haberler
Artık kimse lahana ve yaprak sarma yapmıyor! Denemeyen kalmadı hem pratik hem de lezzetli
Artık kimse lahana ve yaprak sarma yapmıyor! Denemeyen kalmadı hem pratik hem de lezzetliSon dönemde mutfaklarda bir değişim rüzgarı esiyor. Lahana ve yaprak sarması gibi klasik tariflerin yerine, daha pratik, hafif ve lezzetli bir alternatif olan pırasa sarması dikkat çekiyor. Hem zahmetsiz hazırlanışı hem de kendine özgü lezzetiyle sofralarda giderek popülerleşen pırasa sarması, bu tariflere yepyeni bir boyut kazandırıyor. İşte pırasa sarmasının sırrı ve püf noktaları!
8.01.2025Bilgi Rehberi
Eksi 13 derecede balık avı: Çok zor oluyor, ama değiyor
Eksi 13 derecede balık avı: Çok zor oluyor, ama değiyorHakkari'nin Yüksekova ilçesindeki yüzeyi kısmen buz tutan Nehil Çayı'nda bölge halkı, soğuğa aldırış etmeden balık avlıyor. Balıkçılar, gece bıraktıkları ağlarını sabah saatlerinde buzları kırarak çıkarıyor.
8.01.2025Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Lezzetli ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.