Lezzetli

Lezzetli

Son dakika lezzetli haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzetli gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzetli haber sayfamızda...

Lezzetli

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.636 lezzetli haberi bulunmuştur.
Dışı çıtır, içi yumuşacık! Dondurulmuş patates için taktik belli, fırında da oluyor
Dışı çıtır, içi yumuşacık! Dondurulmuş patates için taktik belli, fırında da oluyorPatates kızartması, mutfakların en sevilen yiyeceklerinden biridir. Dışı çıtır, içi yumuşacık, altın sarısı bir kızartmaya kim hayır diyebilir ki? Ancak herkesin bildiği gibi taze patatesleri soyup doğramak, yıkamak ve kurutmak gibi aşamalar yorucu olabiliyor. Dondurulmuş patatesler mutfağın kurtarıcısı oluyor. Çıtırlığını kaybetmeden ve lezzetli bir şekilde pişirmek için bunlara dikkat edin.
21.02.2025Püf Noktası
Kuru fasulyenin gazını alan yöntem! Yumuşacık oluyor, kabuklanma derdine son veriyor
Kuru fasulyenin gazını alan yöntem! Yumuşacık oluyor, kabuklanma derdine son veriyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru fasulye, özellikle kış aylarında sofralarımızı süsleyen en besleyici yemeklerden biri. Ancak, kuru fasulye pişirirken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri gaz yapması ve bazı tanelerin pişerken kabuklanmasıdır. Neyse ki, doğru yöntemlerle bu sorunları tamamen ortadan kaldırmak mümkün! İşte kuru fasulyeyi daha sağlıklı, sindirimi kolay ve lezzetli hale getiren doğal yöntemler…
21.02.2025Bilgi Rehberi
Türklerin ilk mayası! Ekmek ve yoğurdun en leziz hali: Nohutu köpürtmek yetecek
Türklerin ilk mayası! Ekmek ve yoğurdun en leziz hali: Nohutu köpürtmek yetecekEski Türklerde ekmek ve yoğurt yapımında kullanılan nohut mayasının nasıl üretildiğini ve nohut mayası ile nasıl yoğurt mayalandığını merak ettiniz mi? Eğer en lezzetli ve sağlıklı ekmek, yoğurt ve mayayı evde yapmak isteyenlerdenseniz haberimiz tam da size göre. Detaylar haberimizde!
21.02.2025Püf Noktası
Revaniyi sevmeyene sevdirecek tarif! İrmik bile kullanılmıyor, çaya kadar hazır
Revaniyi sevmeyene sevdirecek tarif! İrmik bile kullanılmıyor, çaya kadar hazırŞerbetli tatlılar denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan revani, irmiksiz de yapılabiliyor. Her an evde irmik olmayabilir. Bu nedenle revani yapmaktan vazgeçtiyseniz size irmiksiz revani tarifi verebiliriz. Yumuşacık dokusu, şerbeti tam kıvamında çeken keki ve hafif lezzetiyle irmiksiz revani diğer adıyla yoğurt tatlısı, pratik bir şekilde hazırlanıp tatlı severlerin favorisi olabilir. Peki bu tatlı nasıl yapılıyor?
21.02.2025Püf Noktası
Ne zeytinyağı ne de ayçiçeği! Kızartmayı şölene çevirecek, yüksek ısıya da dayanıklı
Ne zeytinyağı ne de ayçiçeği! Kızartmayı şölene çevirecek, yüksek ısıya da dayanıklıKızartmalar, mutfakların en sevilen ve en çok tüketilen yiyeceklerinden biridir. Patates kızartması, kabak, patlıcan, tavuk, balık veya hamur işleri... Hepsinin lezzeti harika olsa da yanlış yağ kullanımı hem sağlık açısından risk taşıyabilir hem de lezzeti kötü etkiler. İşte kızartma yapmak için kullanacağınız en faydalı yağ.
20.02.2025Püf Noktası
Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek! 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyor
Hatay usulü karnıyarık parmak yedirtecek! 40 yıllık usta sırrı, azıcık sirke gerekiyorTürk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan karnıyarık, doğru malzemeler ve pişirme teknikleriyle tam bir lezzet şölenine dönüşebilir. Siz de en güzel karnıyarığı yapmak isterseniz 40 yıllık aşçının tarifine kulak verin. Karnıyarık yemeğinin sırrını bakın neymiş!
20.02.2025Püf Noktası
'İhracat hedeflerimize ulaşmamızda rol oynayan bir fuar'
'İhracat hedeflerimize ulaşmamızda rol oynayan bir fuar'Pınar Labne, 2024 yılında Fransa, İsviçre, İrlanda, Finlandiya, Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan ve Bosna Hersek’e ihraç edilmeye başlandı.
20.02.2025Ekonomi
Daha lezzetlisi yok! Sodayla çıtır çıtır oluyor, şipşak hazırlanıyor
Daha lezzetlisi yok! Sodayla çıtır çıtır oluyor, şipşak hazırlanıyorKarnabahar, çoğu zaman pek sevilmeyen sebzelerden biri gibi görünse de doğru pişirildiğinde tadına doyum olmaz. Sodalı harçla kızartıldığında, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olan enfes bir lezzete dönüşüyor. İşte püf noktalarıyla birlikte nefis bir aperatif yemek tarifi.
19.02.2025Püf Noktası
Kahvenin lezzetlisi bir çentik tuzla olur! Gram acılık bırakmıyor, şıp diye eritiyor
Kahvenin lezzetlisi bir çentik tuzla olur! Gram acılık bırakmıyor, şıp diye eritiyorYeni demlenmiş bir kahve gibisi yoktur. Kendi ağız tadınıza göre tercih edebileceğiniz birbirinden farklı kahve türü bulabilirsiniz. Kahvenizi evinizde hiçbir profesyonel yardım olmadan kendiniz de lezzetlendirebilirsiniz. Peki ama nasıl?
19.02.2025Püf Noktası
Kıvamında patates salatasının sırrıymış! Yarım su bardağı ekleyen yedikçe yiyor
Kıvamında patates salatasının sırrıymış! Yarım su bardağı ekleyen yedikçe yiyorHafif ve doyurucu bir lezzet arayanların vazgeçilmezi olan patates salatası, doğru tekniklerle hazırlandığında, yiyenleri bambaşka bir lezzet yolculuğuna çıkarabiliyor. Pe, i patates salatasını daha lezzetli yapmanın sırrı ne?
19.02.2025Püf Noktası
Tepsilerce hazırlansa da doyum olmuyor! Çöreğin çıtır sesi uzaktan duyulacak
Tepsilerce hazırlansa da doyum olmuyor! Çöreğin çıtır sesi uzaktan duyulacakMis gibi tereyağı kokusu, fırından çıkan sıcacık hamurun o altın sarısı görüntüsü... Lezzetli bir hamur işi gördüğünde diyetini dahi bozabiliyor. Çay saatlerinin, kahvaltı sofralarının ve misafir ikramlarının baş tacı olan çöreği bir de böyle hazırlayın.
18.02.2025Püf Noktası
Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı! Kızartma yağının içine 1 kaşık ekleyin
Çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı! Kızartma yağının içine 1 kaşık ekleyinPatates kızartması büyük küçük herkesin sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Ancak patates çıtır çıtır olmayınca yemesi de tat vermiyor. Dışarıdaki kadar lezzetli olan patatesleri evde yapmak mümkün. Kızartma yağına bir kaşık ekleyince çıtır çıtır oluyor…
17.02.2025Yemek
Kış geleneğiymiş! Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtır
Kış geleneğiymiş! Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtırGeçmişten günümüze ekmek, sofralarımızın en temel yiyeceği olarak kabul edilmiştir. Günümüzde her köşe başında ekmek alabileceğimiz market, bakkal bulabiliriz. Ancak kuzin sobada yapılan ekmeklerin tadı bir başka. İşte eski günlerin lezzetini yakalayabileceğiniz tarif.
16.02.2025Püf Noktası
Tostun sırrıymış! Sanayide bile böylesi yapılmadı: Isıyı ayarlayıp, 2 dakika bekletin
Tostun sırrıymış! Sanayide bile böylesi yapılmadı: Isıyı ayarlayıp, 2 dakika bekletinLezzetli bir tostun sırrı doğru ekmek seçimi, iç malzeme dengesi ve iyi bir pişirme tekniğinden geçiyor. Dışını tereyağı ile yağlamak, iç malzemeleri özenle yerleştirmek ve tost makinesinde doğru ısıda pişirmek mükemmel tostun püf noktalarından bazıları. Küçük dokunuşlarla, sıradan bir tostu bile enfes bir lezzet şölenine dönüştürebilmek için haberimizdeki ipuçlarından yararlanın.
16.02.2025Püf Noktası
Fizikçi kafayı taktı, müzedeki çömlekten çıkardı! 4 bin 500 yıl sonra ilk: 'Tadı harika'
Fizikçi kafayı taktı, müzedeki çömlekten çıkardı! 4 bin 500 yıl sonra ilk: 'Tadı harika'Sofralarımızı süsleyen birbirinden farklı çeşit ekmek, insanlık var olduğu günden bugüne dek temel besin kaynağı olarak görüldü. Yıllar geçtikçe değişimine uğrayan ekmek yapım teknikleri de eskiye olan merakın yok olmasına engel olmadı. Bu konuya kafayı takan bir fizikçi, Antik Mısır'da ekmeğin nasıl yapıldığını merak edip müzenin yolunu tuttu ve bakın neler oldu.
16.02.2025Yaşam
Lezzetten tarihe turistik rota: Adana
Lezzetten tarihe turistik rota: AdanaTürkiye turizmini 12 aya ve 81 ile yaymak için yurt içinde destinasyon çeşitliliği giderek artıyor. Turist çekme potansiyelini yükselten şehirlerden biri de Adana.
16.02.2025Gündem
Babadan kalan eşsiz miras! 4 kuşak gördü: Her sabah besmele ile açıyorum
Babadan kalan eşsiz miras! 4 kuşak gördü: Her sabah besmele ile açıyorumAntalya'nın Kaş ilçesinde yaşayan 88 yaşındaki Nusret Tepe, babasından devraldığı geleneksel yöntemle buğday öğütülen değirmeni 50 yıldır işletiyor.
15.02.2025Gündem
Yağ çekmeyen biber kızartmasının püf noktası! 1 kaşık yağda bile kızarıyor
Yağ çekmeyen biber kızartmasının püf noktası! 1 kaşık yağda bile kızarıyorBiber kızartması, özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olan nefis bir yemektir. Ancak, çoğu kişi biberlerin fazla yağ çekmesinden şikayet eder. Bu yazımızda, biberlerin az yağla, hatta sadece bir kaşık yağla nasıl kızarabileceğini ve yağ çekmesini engelleyen doğal yöntemleri adım adım paylaşacağız. Biber kızartırken uygulayabileceğiniz basit püf noktaları, hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayacak.
14.02.2025Bilgi Rehberi
Mantarı pislikten, böcekten kurtarıyor! Suyla da olur, sirkeyle de ama şartı var
Mantarı pislikten, böcekten kurtarıyor! Suyla da olur, sirkeyle de ama şartı varMantar, doğanın bize sunduğu en lezzetli ve besleyici yiyeceklerden biridir. Yemeklere kattığı lezzet ve düşük kalori değeri sayesinde herkes tarafından tercih edilir. Ancak mantar temizliği, birçok kişinin kafasında çözümlenemeyen bir mesele gibi. Mantar suyla mı, sirkeyle mi temizlenmeli?
14.02.2025Püf Noktası
Yağ çekmeyen biber kızartması böyle yapılır! Tadı közde pişmişin aynısı, kokusu mis
Yağ çekmeyen biber kızartması böyle yapılır! Tadı közde pişmişin aynısı, kokusu misTürk mutfağının vazgeçilmez lezzeti biber kızartması, geleneksel yöntemlerle hazırlanır. Ancak bu yöntemde biberler fazla yağ çekebilir. Sağlıklı bir yiyecek tüketmek isteyenler için yağ çekmeyen nefis bir biber kızartması hazırlayalım. İşte tarifi.
13.02.2025Püf Noktası
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Güllaç tarifi! Hem hafif hem de lezzetli
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Güllaç tarifi! Hem hafif hem de lezzetliRamazan ayı denildiğinde akla gelen tatlıların başında Güllaç gelir. Hafifliği, sütlü yapısı ve ferahlatıcı tadıyla iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan bu eşsiz tatlı, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen köklü bir lezzettir. İşte, Güllaç hakkında bilinmesi gerekenler ve kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif!
Evde çıtır çıtır bol yumurtalı ramazan pidesi tarifi! Artık fırından almak istemeyeceksiniz
Evde çıtır çıtır bol yumurtalı ramazan pidesi tarifi! Artık fırından almak istemeyeceksinizRamazan ayının vazgeçilmezi olan pide, iftar sofralarının en sevilen lezzetlerinden biri. Fırından yeni çıkmış, sıcacık, çıtır çıtır ve bol yumurtalı bir pideye kim hayır diyebilir ki? Ancak artık fırına gitmeye gerek kalmadan, evinizde taş fırından çıkmış gibi nefis bir Ramazan pidesi yapabilirsiniz! İşte doğal yöntemlerle, katkısız ve en lezzetli haliyle ev yapımı Ramazan pidesi tarifi…
13.02.2025Ramazan
İftar menüsü ve ramazan tarifleri! 'İftara ne yapsam?' diye düşünenlere birbirinden farklı lezzetler
İftar menüsü ve ramazan tarifleri! 'İftara ne yapsam?' diye düşünenlere birbirinden farklı lezzetlerRamazan ayının en özel anlarından biri iftar sofralarıdır. Gün boyu süren orucun ardından sevdiklerinizle bir araya gelip lezzetli yemekler yemek, bu ayın en güzel geleneklerinden biridir. "İftara ne yapsam?" diye düşünenler için hem pratik hem de doyurucu tariflerden oluşan bir menü hazırladık.
13.02.2025Ramazan
Pişirme derdi olmadan hazırlanan pudingler! Tatlıya doyuruyor, şipşak karıştırın
Pişirme derdi olmadan hazırlanan pudingler! Tatlıya doyuruyor, şipşak karıştırınTatlı krizleri hiç beklenmedik anlarda gelebilir. Bazen gece yarısı bazen de yoğun bir günün ortasında canınız tatlı bir şeyler ister ama uzun uzun mutfakta uğraşmak istemezsiniz. İşte böyle zamanlarda hem pratik hem de lezzetli pudingler hazırlayabilirsiniz. İşte tarifleri.
12.02.2025Püf Noktası
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktasıymış meğer! Asla sulanmıyor, kaya gibi oluyor
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktasıymış meğer! Asla sulanmıyor, kaya gibi oluyorEvde yoğurt mayalamak hem sağlıklı hem de lezzetli bir gelenek. Ancak çoğu kişi yoğurdun sulanmasından ve yeterince katı olmamasından şikâyetçi. İşte taş gibi yoğurt mayalamanın doğal ve etkili yöntemleri!
11.02.2025Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Lezzetli ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.