Son dakika lezzetli haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzetli gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzetli haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.433 lezzetli haberi bulunmuştur.
Sabır çekerek nar ayıklamaya son! Su dolu kaba yatırmak yetermiş, asla dağılmıyorNar, antik çağlardan beri birçok kültürde sağlık ve bereketin simgesi olmuş, zengin antioksidan ve vitamin içeriğiyle öne çıkan bir meyvedir. Ancak narın o lezzetli tanelerine ulaşmak bazılarımız için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Kalın kabuğu ve nar tanelerini birbirinden ayıran zar, narı temizlemeyi zahmetli kılabiliyor. Fakat doğru teknikleri kullanarak çok kısa bir süre içerisinde nar tanelerini ayıklayabilirsiniz. Peki, o doğru yöntemler nedir?
Vincenzo Montella: Şansım olsa Icardi'yi A Milli Takım'da görmek isterdim!A Milli Takım'ın İtalyan teknik patronu Vincenzo Montella, Tivibu'ya açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı için övgü dolu kelimeler kullanan 50 yaşındaki hoca, "Mauro Icardi ceza sahasında dünyadaki forvetlerden en iyisi. Türk Milli Takımı'nda olmasını isterdim" dedi.
Giremediği tarif yok! Adeta nohuttan gelen mucize, zayıflamak isteyenler denesinNohut, protein, lif ve vitamin açısından zengin yapısıyla hem lezzetli hem de oldukça besleyici bir gıda olarak Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Özellikle son yıllarda, farklı tariflerde de kullanımı giderek artan nohut, vegan ve vejetaryen beslenmede de önemli bir protein kaynağı olarak öne çıkmaya başladı. Nohut cipsiler, nohut burgerler hatta nohut içeren tatlılar.
Taş gibi diri zeytin için sallamak şartmış! 5 litrelik pet şişede de oluyor, tadı efsaneKahvaltı sofralarının vazgeçilmezi siyah zeytin, hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir besindir. Kış aylarına geçiş mevsiminde birçok gıdanın turşusu veya konservesi hazırlanırken, zeytin kurma işlemleri de başlar. Özellikle büyük kavanozlar ve şişelerde hazırlanan zeytinleri hazırlamak zahmetli olabilir. Soğuk havalarda taze ve tam tadında bir zeytin tüketmek için sallama yöntemini mutlaka deneyin. İşte detaylar.
Suda bekletince müshile dönüşüyor! Günlerce tuvalete çıkamayanlara mucize formülLezzetli atıştırmalıklardan biri olan kuru hurma, içerisindeki faydalı bileşenler sayesinde vücudumuz için çok faydalıdır. Bağırsak sağlığını olumlu yönde etkileyen bu atıştırmalığın ıslatılmış hali ise kurusundan bile faydalı. İşte ıslatılmış hurmanın etkileri.
Somer Şef'in sır gibi sakladığı çıtır börek tarifi! Asla atlamıyor, kenarını dışta bırakınSofraları süsleyen böreklerin, özellikle Türk mutfağı için vazgeçilmez olduğunu söyleyebiliriz. Lezzetli ve çıtır çıtır bir börek elde etmek için ise dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar mevcut. Masterchef programından tanıdığımız Şef Somer Sivrioğlu'nun her börek hazırlığında uyguladığı bir püf nokta var. İşte tarifi.
Adana’da ‘lezzetli’ günlerAdana Valiliği’nin ev sahipliğinde “Kökleriyle Adana” temasıyla düzenlenen “8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali” milyonları ağırladı.
Profiterol tarifi! Profiterol nasıl yapılır? Evde en kolay ve pratik profiterol tarifi yapılışıProfiterol, hafif ve lezzetli yapısıyla tatlı severlerin vazgeçilmezi olan Fransız mutfağından bir tatlıdır. İçinde yumuşak kreması, dışını saran çıtır hamuru ve üzerini kaplayan çikolata sosuyla profiterol, hem göz hem de damaklara hitap eder. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, misafirlerinize ya da kendinize bu lezzeti hızlıca hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım en kolay profiterol tarifi!
Kayseri lezzetleri Swissotel’deSwissôtel Büyük Efes, Kayseri mutfağının ünlü lezzetlerini konuk şef Ceylani Koçyiğit’in sunumlarıyla misafirlerine tanıttı.
Kahvecilere gitmeye son! Hazırından farksız, pumpkin spice latte yapmak çok basitSonbahar ayı geldiğinde aklımıza ilk gelen içeceklerden biri pumpkin spice latte oluyor. Son yıllarda yaygın olarak tüketilen latte çeşidi, kendine özgü görüntüsü ve tadıyla soğuk havaların vazgeçilmez içeceklerinden biri haline geldi. Balkabağının lezzetli aroması, farklı bir tarif arayanlar için nefis olacak. İşte tarifi.
Organik kestanede hasatİzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün başlattığı 'Kestaneye Organik Bakıyoruz Projesi' kapsamında Ödemiş ilçesinde 162 bin 582 dekar alanda teşvik edilen organik kestanenin ilk hasadı yapıldı. İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin, "Bereketli bir sezon oldu. Piyasada da şu anda en fazla aranan bu bölgenin ve Aydın'ın kestanesi" dedi.
Kaşar ya da beyaz peynir fark etmez, taş gibi kalacak! Streç film yerine fırın kağıdıPeynir, kahvaltı sofralarından akşam yemeklerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip, besleyici ve lezzetli bir gıdadır. Yüksek protein ve kalsiyum içeriğiyle öne çıkan bir seçenek olan peynir, aynı zamanda fermente bir gıda olduğu için doğru şekilde saklanmadığında hızla bozulabilir. Yanlış saklama yöntemleri ise peynirin tadını, dokusunu ve besin değerini olumsuz etkileyebilir. Peki, peynirin tadını ve tazeliğini uzun süre nasıl koruyabilirsiniz?
Çabucak küflenen krem peynirlere son! Kıvamı asla bozulmuyor, tam 2 ay dayanıyorKrem peynir, kahvaltılardan tatlılara kadar birçok tarifte kullanılan yumuşak ve lezzetli bir peynirdir. Peki, fazla alınan ya da tüketilmeyen krem peyniri bozulmadan saklamak için en iyi yöntem ne olabilir? Evet, birçoğumuzun aklına gelecek en son cevap dondurmak olsa da aslında krem peyniri dondurmak, lezzetini ve tazeliğini uzun süre korumanın etkili bir yoluymuş.
Kahvaltıya damga vuracak katmer tarifi! Kokusu evi sarıyor, tereyağı ve un kilit noktaKahvaltı sofralarınızda hem göze hem de damaklara hitap eden bir lezzet arıyorsanız, katmer tam size göre. Mis gibi kokusuyla tüm evi saran, kat kat açılan bu kahvaltılık katmer, pastane lezzetlerini aratmayacak. Üstelik yapımı oldukça kolay ve püf noktalarına dikkat edildiğinde lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Tereyağı ve sıvı yağın enfes uyumuyla hazırlanan katmer, kahvaltıların vazgeçilmezi olacak. Şimdi, bu lezzetin nasıl yapıldığını adım adım inceleyelim.
3.7 milyar liralık ‘lezzetli’ katkıAdana Valiliği öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle bu yıl “Kökleriyle Adana” temasıyla kapılarını açan 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, binlerce kişiye dört gün boyunca muhteşem bir lezzet şöleni yaşattı.
Bebeği için mutfağa giren kimyager! 10 paketle başladı, gelirini yüzde 1400 katladıHer şey oğlunun ek gıdaya geçişiyle başladı. Market raflarında heyecanla gezdi, bebek gıda ürünlerini tek tek inceledi. Ancak bebeklere zararlı olan şekerli ve katkılı içerikleri görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. İşte bebeğine yedireceği gıdaları kendi yapmak için çalıştığı iş yerinden ayrılıp mutfağa girmeye karar veren ve çıktığı bu yolda işe ayda 10 paket kargo çıkışı yaparak başlayan kimyager Çiğdem Ardıç'ın yaşadıkları.
Lezzetli ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.