Son dakika lezzetli haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lezzetli gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lezzetli haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 8.584 lezzetli haberi bulunmuştur.
Mutancana nasıl yapılır? 👩🍳 Gelinim Mutfakta Mutancana tarifi ve malzemeleriKanal D ekranlarının sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta'da günün yemeği mutancana olarak belirlendi. Programda 4 gelin verilen yemeği en lezzetli bir şekilde yapmaya çalışıyor, kayınvalideler ise tadım yaparak tabakları puanlıyor. Günün en yüksek puanını alan gelin çeyrek altının sahibi olurken, haftanın en yüksek puanını alan gelin ise 10 altın bileziğin sahibi oluyor. İzleyiciler bugünün yemeği ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, mutancana nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Mutancana tarifi ve malzemeleri
Turşucuların sakladığı tüyo! Acı biberler kütür kütür oluyor, asla erimeyecekSofraların lezzetli ve sağlıklı eşlikçisi olan turşular, birçok çeşidiyle herkesin sevdiği yiyeceklerdir. Özellikle sağlığa olan faydaları sayesinde birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinir. Acı biber turşusunu evinizde kıtır kıtır hazırlamak için bu tarifi deneyin.
Kıvamı kremayla yarışır! Tahin işte böyle saklanır, 2 yıl hiç bozulmayacakTahin, kahvaltıdan tatlılara kadar pek çok tarifte kullandığımız lezzetli bir besindir. Üstelik içerisindekiler, sağlığımızı iyileştirmede etkili bir rol oynar. Bu lezzetli gıdanın tazeliğini ve kıvamını koruyabilmesi için doğru saklama yöntemlerinin bilinmesi şart.
Nar seçerken tek noktaya bakmak yeterli! Ağır ve yamuk olanı kıpkırmızı çıkıyorNar sağlık açısından faydalı olmasıyla bilinir ve bu nedenle bol bol tüketilir. Nar alınırken en olgunu seçmek göz ardı edildiğinde ise taneleri tam kızarmamış narlar mutfağınıza giriyor. Bu durum lezzetli bir nar tüketmeye engel oluyor. Peki nar alırken hangi detaylara dikkat etmek kıpkırmızı ve en lezzetli narları sofranıza taşır? Detaylar haberimizde!
Klasik haline hiç benzemiyor, tadı tüm tarifleri unutturacak: Patates mantısıMantı denildiğinde herkesin aklına geleneksel mantı çeşidi gelebilir. Klasik mantı denildiğinde, uzun saatler alan zahmetli bir hazırlık süreci düşünüyor olabilirsiniz. Patates mantısı ise hem pratik hem de lezzetli bir alternatif. İşte tarifi.
Taş gibi nohutu pamuk gibi yapıyor! Islama suyuna karbonat yerine bunu koyunNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Ancak, nohudu pişirmeden önce doğru şekilde ıslatmak, lezzetli ve yumuşacık bir sonuç almanın anahtarıdır. Birçok kişi nohutu ıslatırken karbonat eklemeyi tercih eder, ancak aslında daha doğal ve etkili bir yöntem vardır. Bu yazıda, nohutları taş gibi sert olmaktan kurtarıp pamuk gibi yumuşacık hale getirecek doğal bir çözüm sunuyoruz. İşte, nohutları mükemmel şekilde ıslatmanın sırrı!
Karnabaharı haşlamayı, kızartmayı unutun! Daha lezzetlisi yok, parmak yedirten tarifKarnabahar yemeği, bazı insanların lezzetine doyamadığı kimisinin ise aşırı sevmediği yemek çeşitlerinden biridir. Ancak karnabaharın içerisindeki sağlık faydaları ve lezzetli soslarla birleşimi düşünülünce, beğenmeyenler bile sevmeye başlayabiliyor. İşte tadına doyum olmayan nefis bir karnabahar tarifi.
Eve sinen balık kokusu kabusunuz olmasın! Balık pişirirken kokmasını önlüyorBalık, sağlıklı ve lezzetli bir öğün olabilir, ancak pişirildiğinde yayılan güçlü koku evin her köşesine sinerek hoş olmayan bir atmosfer oluşturabilir. Bu kokunun uzun süre geçmemesi, evdeki havanın kirlenmesine neden olabilir. Neyse ki, balık pişirirken kokusunun yayılmasını engellemek için uygulayabileceğiniz çeşitli doğal yöntemler mevcuttur. İşte, balık pişirirken o kalıcı kokuyu evinizden uzak tutmak için kullanabileceğiniz bazı basit ve etkili çözümler!
Salatalıklar suyunu çekip buruşuyorsa çözümü çok basit! Salatalık poşetine bir tane koyunSalatalıklar, taze ve çıtır çıtır olduklarında en lezzetli halini alır. Ancak bazen salatalıklar, bu tazeliğini kısa sürede kaybeder, suyu çekip buruşmaya başlar. Bu durum özellikle salatalıkların taze olarak saklanması sırasında sıkça karşılaşılan bir problemdir. Neyse ki, bu sorunun çözümü oldukça basittir ve doğal yöntemlerle salatalıklarınızı uzun süre taze tutabilirsiniz. İşte salatalıklarınızın tazeliğini korumanın pratik ve doğal yolları!
Hamside 2025 bereketiPalamutun kaybolmasıyla hamsi yılbaşından sonra iyice bollaşarak geçen yılın üç katı avlanmaya başladı. Fiyatı da geçen yıla göre sabit kalıp tezgâha 150 TL’ye girince yeniden vatandaşın gözde gıdası haline geldi.
1 bardak sütle 10 dakikada sofrada! Balkan lezzeti pişiyi puf puf kabartan tarifPişi, Balkan mutfağının en özel ve sevilen lezzetlerinden biridir. Sabah kahvaltılarında, çay saatlerinde sıklıkla tercih edilir. Bu lezzetli hamur işi, dışının çıtır çıtır, içinin ise yumuşacık olmasıyla bilinir. Üstelik, bu tarifte ekleyeceğiniz bir bardak süt sayesinde pişileriniz puf puf kabaracak. İşte tarifi.
Bayat ekmekleri fırından çıkmış gibi taptaze yapan yöntem! Dışı çıtır içi pamuk gibi oluyorBayat ekmekler, mutfakta sıkça karşılaşılan ve genellikle çöpe giden bir sorun gibi görünür. Ancak basit bir yöntemle bayat ekmeklerinizi taptaze hale getirebilirsiniz. Üstelik dışı çıtır, içi pamuk gibi olan bu ekmekler, fırından yeni çıkmış kadar lezzetli olacak. İşte ekmeklerinizi kurtarmanın ve israfı önlemenin kolay yolu!
Eksi 13 derecede balık avı: Çok zor oluyor, ama değiyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki yüzeyi kısmen buz tutan Nehil Çayı'nda bölge halkı, soğuğa aldırış etmeden balık avlıyor. Balıkçılar, gece bıraktıkları ağlarını sabah saatlerinde buzları kırarak çıkarıyor.
Artık kimse lahana ve yaprak sarma yapmıyor! Denemeyen kalmadı hem pratik hem de lezzetliSon dönemde mutfaklarda bir değişim rüzgarı esiyor. Lahana ve yaprak sarması gibi klasik tariflerin yerine, daha pratik, hafif ve lezzetli bir alternatif olan pırasa sarması dikkat çekiyor. Hem zahmetsiz hazırlanışı hem de kendine özgü lezzetiyle sofralarda giderek popülerleşen pırasa sarması, bu tariflere yepyeni bir boyut kazandırıyor. İşte pırasa sarmasının sırrı ve püf noktaları!
Eksi 13 derecede balık avı: Çok zor oluyor, ama değiyorHakkari'nin Yüksekova ilçesindeki yüzeyi kısmen buz tutan Nehil Çayı'nda bölge halkı, soğuğa aldırış etmeden balık avlıyor. Balıkçılar, gece bıraktıkları ağlarını sabah saatlerinde buzları kırarak çıkarıyor.
Lezzetli ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.