Son dakika ihsan dindar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ihsan dindar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ihsan dindar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 583 ihsan dindar haberi bulunmuştur.
Dünyanın dört bir yanında en ilginç kabilelerTeknoloji ve modern yaşamın imkânlarıyla birlikte günümüzde insanlığın büyük bir bölümü kentlerde ve nispeten daha iyi şartlarda yaşamakta. Ancak Meksika, Brezilya, Afrika, Hindistan, Endonezya ve Avustralya gibi dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan yüzbinlerce insan hayatlarında binlerce yıl önceki ataları gibi devam etmekte. Pek çok dünyanın geri kalanından kopuk bir biçimde yaşayan bu kabileler, kendilerinden olmayan yabancılara karşı da oldukça mesafeli hatta bazen de düşmanca tavırlar sergiliyor. İşte kimisi hayrete düşürecek, kimisiyse kanınızı donduracak yönleriyle dünyanın dört bir yanından birbirinden farklı kabileler.
Avrupa'da asırlara meydan okuyan Osmanlı eserleri1352 yılında Orhan Gazi'nin oğlu Süleyman Paşa'nın bugünkü Gelibolu'da bulunan Çimpe Kalesi'ni fethetmesiyle başlayan ilerleme Osmanlı ordusunun Viyana kapılarına kadar ulaşmasına değin devam etti. Sonrasında da Macaristan'dan Yunanistan'a uzanan geniş bir coğrafyada çok sayıda mimari eser kaldı. Beş asır boyunca Avrupa'nın hakimiyet kuran Osmanlı İmparatorluğu'ndan geriye kalan bazı önemli tarihi eserlere birlikte bakalım.
85 yıl sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan sipariş etti! 'Ortaya bir başyapıt çıktı' diyerek anlattıİstanbul'un simgelerinden Atatürk Kültür Merkezi, 29 Ekim'de kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlanıyor. Yeniden inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışı Mimar Sinan Operası'yla olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siparişiyle bestelenen eser, 85 yıl aradan sonra bir ilk olma özelliği de taşıyor.
Nil Karaibrahimgil: Ekmek mayalamadım ama içimi ve odamı mayaladımTürkiye'nin önemli kadın seslerinden Nil Karaibrahimgil, uzun bir aradan sonra yeniden müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu akşam Infinit organizasyonuyla Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda dinleyicilerin karşısına çıkacak olan Nil Karaibrahimgil ile canlı performansını ve özel sahne dekorasyonunu konuştuk.
Mahmut Orhan: Çok eskiden beri Eurovision için sakladığım bir melodiydiDünya çapında üne sahip olan ve pek çok başarılı projeye imza atan Mahmut Orhan bu akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosunda farklı bir projeye imza atacak. Ünlü caz sanatçısı ve trompetçi Tolga Bilgin ile birlikte orkestral bir konserle dinleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanan Mahmut Orhan aynı zamanda Harbiye'deki ilk konserini verecek. Biz de bu vesileyle hem Mahmut Orhan hem de Tolga Bilgin ile konserin ortaya çıkış hikâyesini konuştuk.
Afganistan'daki son Yahudi'nin Türkiye'ye göçü geçmişteki benzer olayları akıllara getirdiTaliban'ın Afganistan'da yıllar sonra yönetimi yeniden ele almasının ardından yaşanan görüntüler hafızalarda hâlâ tazeliğini koruyor. Başkent Kâbil'deki uluslararası havaalanına akın eden binlerce Afgan ülkeden gerçekleştirilen tahliye operasyonlarıyla kaçmaya çalışıyordu. Kimi bunu başarabilirken kimisi ise uçağın iniş takımlarından düşüp feci şekilde can vermişti. Bu coğrafyadaki son Yahudi olan Zebulun Simantov da Afganistan'dan göç etmek zorunda kalanlardan biriydi. Onun hikâyesi geçmişte yaşanan acı günleri ve kurtarma olaylarını hatırlattı.
Çip krizi ilk değil! 48 yıl sonra Avrupa'da film başa mı sarıyor?Dünya bir süredir çip krizi gündemiyle meşgul. Artan talep ve üretimin pandemi nedeniyle sekteye uğraması, pek çok sektörü olumsuz etkiliyor. Teknolojiden otomobile pek çok alan için büyük öneme sahip çiplerin tedariğinde yaşanan bu durum, üretimde de aksamalara neden olmaya başladı. Bu tablo akıllara 1973 yılındaki petrol krizi ve sonrasında da özellikle Avrupa ülkelerini etkileyen ekonomik daralmayı getirdi. Peki, 1973'teki petrol krizinde tam olarak neler yaşanmıştı? Batı dünyasında yansıması nasıl oldu? Ayrıntıları haberimizde...
Hafta sonu İstanbul'da mutlaka gezip görmeniz gereken müzelerİstanbul, dünyanın en özel koleksiyonlarından bazılarına ev sahipliği yapıyor. Birbirinden önemli müzelerin bulunduğu bu şehir, hem tarihi mirası hem de güncel sanatını ziyaretçileriyle paylaşıyor. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte belirli kurallar çerçevesinde kapılarını açan müzeler, eskisi gibi meraklılarını ağırlamayı sürdürüyor. İşte özellikle hafta sonu tatilinde İstanbul'da mutlaka görülmesi gereken müzeler…
Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 10 'sakin şehir''Sakin şehir' diğer adıyla 'cittaslow' kavramı, 1999 yılından beri hayatımızda. Gürültüden ve koşturmacan uzak bir hayatı öne çıkaran cittaslow akımı ilk olarak ortaya çıktığı İtalya'dan kısa sürede dünyanın farklı bölgelerinin de dikkatini çekecek bir biçimde yayıldı. Türkiye de bu akımın en çok rağbet gördüğü ülkelerden biri olma özelliğine sahip. Türkiye’nin farklı bölgelerinden şehirlerin yer aldığı liste, turistlerin de ilgi odağı. İşte Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken 'sakin şehirler'...
Dünyanın en güzel üç köyünden biri Türkiye'de! Göreme, bu listeye girdi...Göreme, dünyanın en güzel köyleri listesinde ilk üçte! İngiltere'nin en çok ziyaret edilen sitelerinden biri olan Uswitch'te yer alan bir karşılaştırmaya göre Göreme, dünyanın en güzel köylerinden biri olarak seçildi. Dünyanın en karakterstik ve eski yerleşim bölgelerinden biri olan Göreme, son yıllarda sadece Türkiye içinden değil dünyanın dört bir yanından da yüz binlerce turisti ağırlıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan bu tarih ve doğa harikası bölge, pandeminin etkisini yitirmesiyle birlikte daha fazla ziyaretçi ağırlamaya da hazırlanıyor.
Türkiye için çanlar çalıyor! Bu kuşları artık hiç göremeyebiliriz...Yapılan araştırmalara göre, Avrupa'daki her 5 kuş türünden 1'i yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Türkiye'de de durum pek farklı değil! Türkiye'de yaşayan 491 kuş türünden 52'si yok olma tehlikesi yaşıyor. Üstelik bunların arasında şehir yaşamında görmeye alışkın olduğumuz kuş türleri de var...
Akdeniz'in kapısını Türklere açan ada! Dönüm noktası olduRodos, mitolojik hikâyelerin odağında bir ada olmasının yanı sıra, stratejik konumu itibarıyla da oldukça önemli bir yerleşim. Pek çok uygarlığın izlerini günümzüde de yaşatan Rodos, Osmanlı tarihi için de bir dönüm noktası. Kanuni Sultan Süleyman döneminde fethededilen Rodos, Akdeniz'de Türk hakimiyetinin kurulmasında da önemli bir paya sahip. Dünyanın Yedi Harikası'ndan birinin bulunduğu bu tarihi adaya yakından bakalım.
Killa Kolya: Breakdans her şeyden önce bir sanatBreakdans, hiphop kültürünün en önemli parçalarından biri. Bir underground sanat olarak ortaya çıkan ancak kısa sürede tüm dünyaya yayılan bu dans, artık olimpiyatlarda madalya mücadelesi verilecek bir spor dalı. Red Bull BC One, bu enerjik dansın yaygınlaşması için dünyanın dört bir yanında finaller düzenlemekte. Bu mücadelenin bir ayağı da İzmir'de gerçekleşti. Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen finalde Türkiye'nin en iyi B-Boy ve B-Girl'ü seçilirken düellolar büyük heyecana sahne oldu. Red Bull BC One'ın jürilerinden biri olan Kazakistanlı Killa Kolya, daha önce bu mücadeleyi pistlerde sergilemiş tutkulu bir breakdansçı. Polonya'da gerçekleşecek büyük düello öncesi Türkiye finalleri için İzmir'e gelen Killa Kolya ile breakdans yolculuğunu, olimpiyat geleceğini ve Red Bul BC One'ı konuştuk.
'Kıyamet' böyle koptu! Balonu görenler Vali'nin yanına koştu...Hezarfen Ahmet Çelebi'nin 17. yüzyılda Galata Kulesi'nden uçup uçmadığı tartışmaları sürerken, tarihçiler III. Selim döneminde Bosna'da gerçekleşen ve 'kıyamet alameti' olarak kabul edilen bir havacılık olayının ayrıntılarını gün ışığına çıkardı.
"Hissiyatımız bizim en önemli kılavuzumuz"Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Akdeniz'in en kozmopolit kentlerinden biri olan Barcelona'da, tam da bu şehre yakışır biçimde farklı kültürleri bir araya getiren bir grup. Sırbistan, Ukrayna, İtalya, Fransa, Romanya, İspanya ve Yunanistan'dan müzisyenleri bir araya getiren Barcelona Gipsy Balkan, Akdeniz, Balkan, Klezmer müziklerini bir araya getirdiği repertuvarıyla Türkiye'de de büyük bir hayran kitlesine sahip. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelenen konserleri için yeniden İstanbul'a gelen grup bu akşam Zorlu PSM'de müzikseverlerle buluşacak. Konser öncesi grubun önemli ismi Ivan Kovaçeviç ile müziğe, Akdeniz'e, Balkanlar'a ve İstanbul'a dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
Reklam içerikli aramalar konusunda şikâyetler artıyor! Tüketiciler ne yapmalı?Reklam ve ürün satışına yönelik aramalar son dönemde telefon kullanıcıların başlıca şikâyetleri haline geldi. Günün hemen hemen her saatinde farklı numaralardan gelen bu aramalar, kullanıcıların tepkilerine yol açıyor. E-devlet üzerinden numara engelleme işlemi, bu tip aramaları bir nebze azaltsa da kesin çözüm sağlamıyor. Peki, telefon kullanıcıları ne yapmalı? Hukuki olarak ne gibi haklara sahip? Kişisel bilgilerin kimler tarafından satıldığını veya ele geçirildiğini tespit etmek mümkün mü? Detaylar haberimizde...
Lubomyr Melnyk: Sınırları aşmak isteğim en büyük tutkumDünyanın en hızlı piyanisti olarak bilinen ve Continuous Music'in (Sürekli müzik) öncülerinden biri olan Lubomyr Melnyk, uzun bir aranın ardından sonra İstanbul'da. 16 Ekim akşamı Zorlu PSM'de müzikseverlerle buluşacak olan Lubomyr Melnyk ile İstanbul konseri öncesi müzikal yolculuğu üzerine konuşma fırsatı bulduk.
Pandemi sonrası dünyanın en güvenli 60 kenti açıklandı! İşte İstanbul'un sırasıKoronavirüs salgını etkisini sürdürürken, dünyanın en güvenli kentleri de belirlendi. Pek çok kriterin göz önüne alınmasıyla hazırlanan rapora göre Kopenhag, Toronto, Singapur, Sydney ve Tokyo 'dünyanın yaşaması en güvenli' şehirleri listesinde ilk beşte yer aldı. Listede İstanbul da kendine yer buldu.
'NFT' servet kazandırıyor! Peki ya Türkiye'de neler yaşanıyor?Kripto para dünyasında 'NFT' (benzersiz dijital varlık) furyası yaşanıyor! En son komedyen Cem Yılmaz’ın çizimlerini NFT olarak satışa çıkarması ve Galatasaray'ın 1 Ekim’de piyasaya sunduğu Ali Sami Yen NFT Koleksiyonu, dikkatleri iyice bu alana çekti. Peki sanat ve spor haricinde pek çok alanda da uygulamalarına şahit olacağımız, dijital devrimin bir yansıması olarak tanımlanan NFT nedir? Türkiye'de neler yaşanıyor? Tüm merak edilenler haberimizde...
Türkçe'nin yapısı tehdit altında! 'Ayıp olur...'Özellikle sosyal medya kullanımındaki artış ve 'plaza Türkçesi' denilen akımdan büyük zarar gören Türkçe, her geçen gün yeni bir tehditle karşılaşıyor. Yanlış kullanımların Türkçenin yetersizliğinden kaynaklanmadığını belirten uzmanlar, en büyük sorunun ise 'birebir çeviri'den kaynaklandığı görüşünde. Bozulmanın romanlara kadar yansımaya başladığına dikkat çeken uzmanlar, çarpıcı uyarılarda bulundu.
Büyükşehirler susuzluk riski altında! 'Üç Van Gölü kadar alanı kaybettik'2050 yılında 5 milyar insan susuz kalabilir! Bu korkunç gerçek, tüm dünyayı etkisi altına alan iklim krizinin ulaşabileceği boyutları gösteriyor. Gerekli önlemler hızlıca alınmazsa başta Türkiye olmak üzere pek çok ülke, büyük bir su sorunuyla karşı karşıya kalacak. Uzmanlar, üç Van Gölü büyüklüğünde sulak alanı kaybettiğimizi vurgulayarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerin risk altında olduğunu söylüyor.
Formula 1 heyecanı İstanbul'da! İşte dev organizasyonun ünlü pistleriDünyanın en çok izlenilen organizasyonlarından olan Formula 1, İstanbul etabıyla yarışseverlere bu hafta sonu heyecan dolu anlar yaşatıyor. Mart ayında Bahreyn'den başlayan Formula 1'in 23 yarışlık yolculuğunun her durağını mercek altına aldık. İşte her biri farklı özellikleriyle öne çıkan efsane pistler...
"En büyük amacımız kitabın bir kültürün ürünü olduğunu okuyuculara hatırlatabilmek"Melisa Bayrak Yılmaz ve Faruk Onur Bayrak, kitabı bir kültür değeri olmaktan ziyade emtia gibi görme anlayışını değiştirmek için çıktıkları yolda Tamadres projelerini hayata geçirdiler. Sosyal sorumluluk işlerine de imza atan Melisa Bayrak Yılmaz ve Faruk Onur Bayrak ile yeni projelerini konuştuk.
İstanbul yine zirvede! 'Ziyaret etmenin tam zamanı' diyerek duyurduÜnlü seyahat dergisi Conde Nast Traveler'ın dünyanın dört bir yanındaki okurlarının katılımıyla gerçekleştirdiği ankette İstanbul, Avrupa'nın zirvesinde yer aldı. Ankette, dünyanın en büyük ve en eski çarşılarından biri olan Kapalıçarşı'dan da büyük övgüyle bahsedildi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, haberi, sosyal medya hesabından "Şimdi, İstanbul’u ziyaret etmenin tam zamanı" diye duyurdu. İstanbul, geçtiğimiz günlerde Travel&Leisure dergisi tarafından açıklanan 'Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler Listesi'ne de girmişti.
Büyük gün geldi! Formula 1 heyecanı yeniden İstanbul'da... 2 milyar kişi izleyecek2020'deki yarışın ardından İstanbul 11 ay sonra, bir kez daha Formula 1 çekişmesine tanıklık ediyor. Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix’sinde takımlar antrenman turlarına çıktı. Türkiye Grand Prix'sinde ilk gün geride kalırken antrenman turlarında İngiliz pilot Lewis Hamilton en iyi sıralamayı yaptı. 2005-2011 yılları arasında kesintisiz şekilde yarışlara ev sahipliği yapan Intercity İstanbul Park, dünyanın en çok izlenen organizasyonlarından biri olan Formula 1'in pilotlarını yeniden ağırlıyor. Intercity İstanbul Park Genel Müdürü Sadi Hezber, bu yıl seyirci rekoru kıracaklarını ifade ederken şimdiden Anadolu yakasındaki tüm otellerin tamamen dolduğunu söyledi. 2 milyar insanın ekranları başından izlediği dev organizasyonun İstanbul ayağı için önümüzdeki yıllara dair hedeflerini de açıklayan Hezber, yarış için İstanbul'a 10 jumbo jetin de geldiğini açıkladı.
İhsan Dindar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.