Her şey böyle başladı! Bunu yapmayan 'menemen yedim' demesin...Hikâyesi domatesle başlayan menemen, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi. İzmir'in Menemen ilçesinin 'etli domates' yemeğinin, Menemen'deki Giritli Türkler tarafından 'yumurtalı domates'e dönüştüğünü söyleyen araştırmacı yazar Oktay Özengin iddialı konuştu: 'Menemen yedim' demek istiyorsanız bunu yapın...
Türk mutfağında bölgelere göre hangi yemekler ünlü?Türk mutfağı çok zengin içerik ve malzemeye sahip, birbirinden sağlıklı ve lezzetli yemek tarifleri içermektedir. Günümüzde, insanların gerek vakit darlığı gerekse uğraşmak istememeleri sebebiyle hazır gıdalara yönelimi oldukça yüksek bir orandadır. Bu da kilo sorunu olmak üzere pek çok rahatsızlığı beraberinde getirmektedir.
Karaciğer yağlanması diyetiKaraciğer yağlanması diyeti adından da anlaşılacağı gibi karaciğerde yağ birikmesi sonucunda gerek görülen bir diyet çeşididir. Karaciğerin yağlanması belli başlı nedenlerden ortaya çıkabilir. Bu haberimizde karaciğer yağlanması nasıl azaltılır, karaciğer yağlanması nedenleri nelerdir, karaciğer yağlanması olanlar neler yemelidir gibi birçok sorunun cevabını vereceğiz. İşte karaciğer yağlanması diyeti örneği ve karaciğer yağlanması diyetine dair her şey…
Anadolu’nun lezzet dünyasıEge’den Doğu’ya, Akdeniz’den Karadeniz’e, 7 bölgede binlerce çeşit yemek kültürüyle tam bir cennet olan Türkiye’de lezzet turları revaçta. Lezzetin peşine düşenler için yemeğin kitabını yazan M. Faruk Bayrak’a göre Şanlıurfa’da çiğköfte, Mersin’de lagos balığı, Ege’de etli şevketi bostan yenir
Enfes yemek tarifleri (Sulu yemekler)Enfes yemek tarifleri bugün sulu yemeklerle devam ediyor. Soğuk havaların vazgeçilmezi sulu yemekler tüm gün dışarıda hazır yemeklerle beslenen kişiler içinde ilk tercihi oluyor. Enfes yemek tarifleri sulu yemeklerle içinizi ısıtırken lezzetiyle de seveceğiniz tatlarla dolu. İşte Enfes yemek tarifleri ve lezzetli sulu yemekler…
9 Ocak günün menüsü (Anne yemekleri)9 Ocak günün menüsü sımsıcak anne yemeklerini sizin için sofranıza getiriyor. Anne yemeklerinin en lezzetlilerini 9 Ocak gününü menüsü ile yapabilirsiniz. Annesini ve birbirinden güzel yemeklerini özleyen herkes için 9 Ocak günün menüsü…
7 Aralık günün menüsü (Sulu yemek tarifleri)Özellikle soğuk kış günlerinde eve geldiğimizde sıcacık sulu yemekler ararız. 7 Aralık günün menüsü bayılacağınız sulu yemek tarifleri veriyor. 7 Aralık günün menüsüne baktığınız da çorbalardan ana yemeklere birbirinden lezzetli yemek tariflerini görebilirsiniz. İşte 7 Aralık günün menüsü…
Teröre birlikte tavır koyalımBeştepe’deki iftarda terör ve Suriye çağrısı yapan Erdoğan, “Tüm dünyaya seslenerek diyorum ki gelin insanlığımıza hep beraber sahip çıkalım. Teröriste, kimliğine, inancına bakmaksızın tavır koyalım” dedi
Emziren annelere pratik önerilerUzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, emziren annelere pratik önerilerde bulundu. İşte emzirme sürecinde yardımcı olacak önemli öneriler
Hamilelikte kabızlığa karşı beslenmeKabızlık hamilelikte en sık yaşanan sorunlardan biridir.Bu can sıkıcı soruna beslenmenize dikkat ederek savaşabilirsiniz.Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci konu hakkında bilgiler verdi.
Kilo vermek isteyen ot yememeliBeslenme konusunda farklı görüşleriyle tanınan Canan Karatay, yeni kitabıyla yine ezberleri bozuyor. Karatay’a göre, doğru zayıflamanın yolu sağlıklı yağlardan geçiyor. Ot yemek doyurmadığı için etkili olmuyor.
İstiklal’de Starck İmzalı ‘ana kucağı’Fransız otel zinciri Mama Shelter, ilk uluslararası halkasını İstiklal Demirören’de açtı. Philippe Starck’ın elinden çıkan restoran ve otelin Genel Müdürü Ahmet Mety Arıcıoğlu, “Mama Shelter dediğiniz zaman anne kucağı, anne koruması altındasınız. İnsanlar mekanda kendilerini rahat hissetsin istiyoruz” dedi
Bayramda nasıl beslenelim?Şeker bayramı geliyor, Ramazan ayı boyunca bir biri ardına sıralanan iftar davetlerinin yerini geleneksel bayram sofraları alacak.
‘Yoğurtlu yemekler Antep mutfağının gizli gücüdür’"Gaziantep’te bütün kent yemek sürecine dahildir. ... Ev, çarşı, pazar, manav, kasap, mahalle fırını arasında kendiliğinden tıkır tıkır işleyen bir düzen vardır. Sanki sihirli bir el tüm kenti mükellef bir sofra kurmak için yönetmektedir.” Aylin Öney Tan editörlüğünü yaptığı “Güneşin ve Ateşin Tadı” isimli kitabın girişinde böyle anlatıyor Gaziantep lezzetlerinin sofraya geliş hikayesini.
İzmir’in Nergisleri Ata’ya kanatlandıİzmir polisi, suça bulaşma riski bulunan bölgelerdeki 19 liseden 84 öğrenciyi ilk kez uçağa bindirerek Ankara’ya götürdü; TBMM’yi ve müzeleri gezdirdi, Cumhurbaşkanı ile buluşturdu
SADIK İNSAN BULMAK GÜÇMehmet Akif Alakurt hakkında ne merak ediyorsunuz? Hayalindeki maskeli balo kıyafetini mi, en sık kullandığı kelimeyi ya da nefret ettiklerini mi? Bugünlerde en zor bulduğu şeyin sadakat olduğunu söyleyen Alakurt’la bilinmeyenlerini konuştuk
Ajanstan yeni çıktı bunlar!Müşterilerine kendilerini anlatan özel bir kalatog gönderen TBWA-İstanbul reklam ajansı, aşırı talep nedeniyle kitabı geliştirip kitabevlerine dağıtmayı düşünüyor
Hem eğlencesi hem yemekleri güzelCahide pek renkli, pek eğlenceli bir yer. Mutfağından da İstanbul'daki iddialı mutfaklarla yarışacak kadar lezzetli yemekler çıkıyor
Her güne başka lezzetTijen İnaltong'un "Her Güne bir Yemek" adlı kitabı, 366 adet yemek tarifinin yanı sıra çeşitli kültürlerden yemek geleneklerini de içeriyor.