CumartesiYalıkavak'ın lezzet yelpazesi

Yalıkavak'ın lezzet yelpazesi

22.07.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bodrum, Yalıkavak'ta sadece balık, köfte, kebap değil, suşi ve her türlü İtalyan yemeğini de yiyebilirsiniz

Yalıkavakın lezzet yelpazesi

Lokantaya ben zevk için giderim. Karnımı ekmek peynirle de doyururum. Lokanta işletmecisinin veya çalışanının olumsuz yaklaşımı neşemi kaçırır. Hemen kalkar giderim. O lokantaya da bir daha adım atmam. "Pardon. Lokantanıza gelmekle hata etmişiz. Kusurumuza bakmayınız!" diyerek sahile doğru yürüdük. Denizin kenarında dizilmiş masalardan birine (bu defa ihtiyatla) yaklaştık. Lokantanın yöneticisinin ilgisi öncekinden farklıydı.Denizin kenarında oturduğumuz masanın Karya Restaurant'ın masası olduğunu masaya oturduktan sonra öğrendik. İlgi gösteren Ömer Şiğva, Karya'nın müdürüymüş. "Sizin lokantada ne var? Ne yiyeceğiz?" şeklindeki sorumuza aldığımız cevaba hayret ettik. Bodrum, Yalıkavak'ta sokak arasındaki küçük lokantanın önünde boş bulduğumuz bir masaya oturduk. Lokantanın işletmecisi geldi. "Sizi duvar dibindeki masaya alayım. Bu masaya dört İngiliz gelecek" deyince hemen toparlandık. Ömer Şiğva "Beyim, bu lokantada ne isterseniz var. Paça, işkembe, mercimek çorbası mı istersiniz; Urfa veya Antep işi kebap mı istersiniz; pide, lahmacun mu istersiniz; etli ekmek, Tokat kebabı, Tire köftesi mi istersiniz; balık mı istersiniz; İtalyan yemekleri, pizza mı istersiniz? Hepsi var" demez mi?Hayret ettiğimizi anlayınca "Beyim, tadacaksınız. Beğenmediğinize para yok. Hepsinde iddialıyız. Biz 24 saat açık bir lokantayız. Her müşterimizi memnun edemezsek ayakta kalamayız" diyerek iddialı konuşmaz mı!Çalışanlar o kadar sempatik, ölçülü-saygılı ve hizmete hazır ki... "İyi... O halde deneyelim bakalım" dedik.Fırından yeni çıkmış, koskocaman bir balon pide getirdiler. Yanında tereyağı ve tulumpeyniri. Kaliteli (ismi büyük lokantalarda şişesi 70-90 YTL'ye satılan) şarabın şişesi 50 YTL idi. Bir şişe de şarap açtırdık. Soğutarak usulüyle şişeyi açtılar. Usulüyle bardaklara koydular.Denemek için küçük bir pizza ısmarladık. Harcı ve lezzeti iyiydi. Fındık lahmacunlar beğenildi. Kabak çiçeği dolması buzdolabına girmemiş, taze hazırlanmıştı. "Bizim Yalıkavak köftemizi tadınız" dediler. Sonra açıkladılar: "Aslında bu köfte, ünlü Tire köftesinin Yalıkavak usulü pişirilmişidir." Köftenin tadını beğendik. Yemeğin üzerine bir porsiyon künefeyi paylaştık. Deniz şıpır şıpırdı, çevre sakindi. Pide 2,5 YTL, pizza 6 YTL, çorbalar 3-4 YTL, kebaplar ve köfteler 8 YTL, balıklar 12-15 YTL dolayında. Bir kişi içkisiz 15-25 YTL ödeme ile karın doyurabiliyor. Aşçıbaşı Rıfat Arslan, fırıncı Halil İçen, aşçı yardımcısı Muammer Şiğva imiş. Masamızla Muhittin İçen ve Kemal Erol ilgileniyordu. Yemekten sonra lokantanın sahibi Fehmi Tabak ile sohbet ettik. Beğenmezseniz para vermeyin Fehmi Tabak Tuncelili... Değişik lokantalarda değişik işlerde çalıştıkdan sonra 1999 yılında Yalıkavak'ta Karya Restaurant'ı açmış. Bodrum'da yıl boyu 12 ay, gün boyu 24 saat lokanta işletmenin güçlüklerini anlatıyor. Otellerdeki "Her şey dahil" uygulaması nedeniyle yerli ve yabancı turistin otellere hapis olduğunu, çarşıdaki dükkanlara ve lokantalara adım atmadığını söylüyor.Şimdilerde Bodrum'da da İtalyan yemekleri modası var. Bodrum'un üç marinasında birer İtalyan lokantası açılmış.Turgut Reis'teki marinada bulunan Armani Cafe her türlü İtalyan yemeğini sunuyor.Bodrum'un içindeki, Doğan Grubu'na ait marinada Şenkar Öztüzün'ün İtalyan lokantası La Bella gün boyu hizmet veriyor.Bodrum Marina yaz aylarında Bodrum'a gidenlerin buluşma noktası haline gelmiş. Çarşamba ve cumartesi akşamları "Neco Show" devam ediyor. Cefi Kamhi'nin Yalıkavak Marinası'nda Cüneyt Kurt'un İtalyan lokantası Bistro Marine'de İtalyan yemekleri yanında Japon suşisi de var.Metin Tandoğan'ın yönettiği lokantanın mutfak şefi Mesut Albayrak'ın dana karpaçyosu, risottosu lezzetli. Salon sorumlusu Metin Tandoğan ile masamızın sorumlusu İlker Kocadağ'ın ilgisiyle güzel bir akşam yemeği yedik. "Güzel akşam yemeği" deyimi hem mutfağı hem servisi hem de lokantanın havasını ifade eden bir deyim. Üç marinada üç İtalyan