Nokul yemek için Karadeniz’e gitmenize gerek yok! Ustası nokulun sırrını verdiKaradeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan nokul, özellikle Karadeniz bölgesinde oldukça popülerdir. Ancak, Karadeniz'e gitmeden de bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Ustası tarafından verilen nokul tarifi ile misafirlerinize değişik lezzetler veya çayın yanına evinize yapabilirsiniz.
I Harfi İle Başlayan Bitki, Çiçek, Meyve İsimleri Nelerdir? Baş Harfi I Olan BitkilerMeyve ya da bitki ile çiçekler konusunda I harfi üzerinden başlayan pek çok kaynak bulunmaktadır. Bu kaynakların her birine ayrı ayrı öğrenebilir ve amacınıza uygun şekilde değerlendirebilirsiniz. Peki, I harfi ile başlayan bitki, çiçek, meyve isimleri nelerdir? Baş harfi I olan bitkiler hakkında detaylar.
Deniz Baysal'dan ev yapımı pizzaKanal D’nin yeni dizisi 'Hizmetçiler'de rol alan Deniz Baysal ile eşi Barış Yurtcu, iki haftadır evden dışarı çıkmıyor.
O diziyi izledi hayatı değişti!Ev hanımı iken televizyonda izlediği diziden etkilenerek, Kore mutfağına merak salan Aylin Doğaner, 5 yılda meslek edindirme kurslarında aldığı eğitimlerin ardından önce Kore yemekleri yarışmasında Türkiye birincisi seçildi, ardından üniversitede eğitim vermeye başladı.
O diziyi izledi hayatı değişti!Ev hanımı iken televizyonda izlediği diziden etkilenerek, Kore mutfağına merak salan Aylin Doğaner, 5 yılda meslek edindirme kurslarında aldığı eğitimlerin ardından önce Kore yemekleri yarışmasında Türkiye birincisi seçildi, ardından üniversitede eğitim vermeye başladı.
Adalar ülkesi Fiji’yle ilgili bilmemiz gerekenlerAsıl adı Fiji Cumhuriyeti olan denizin, kumun ve güneşinle birleştiği, ayrıca zengin ormanların rüya gibi bir manzarayla ziyaretçileri büyülediği, huzur dolu bir ada ülkesidir Fiji. Başkent Suva şehri turizm açısından oldukça gelişmiştir. Zengin ve sağlıklı yemek kültürüyle, alçak gönüllü ve görterişi sevmeyen halkının ev sahipliğinde eğlencenin adresi Fiji hakkında bilinmesi gerekenler.
Türkiye'nin reçel üssü Antalya...Türkiye'de 'reçel' denildiğinde akla gelen ilk şehir olan Antalya'da kente özgü turunç, bergamut, kamkat, limon çiçeği gibi narenciyenin yanı sıra domates, karpuz ve patlıcan gibi sebzelerin de reçeli yapılıp 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.
Türkiye'nin reçel üssü Antalya...Türkiye'de 'reçel' denildiğinde akla gelen ilk şehir olan Antalya'da kente özgü turunç, bergamut, kamkat, limon çiçeği gibi narenciyenin yanı sıra domates, karpuz ve patlıcan gibi sebzelerin de reçeli yapılıp 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.
Viyana’da lezzet turuViyana deyince ilk akla gelen yiyeceklerden biri kuşkusuz şinitzel. Oysa kraliyet sofraları için hazırlanan tafelspitz’den farklı sakatatlı yemeklere şehirde keşfedecek değişik lezzetler de var. Buyurun bir lezzet turuna...
Sardalyanın tam zamanıEkim ayı sardalyanın en çok yağlandığı ve lezzetinin doruğa çıktığı zaman. İster mangal üstüne atın isterseniz asma yaprağına sarıp fırına verin; bu lezzet bombası ucuz ve minik balığın tadına varmanın keyfini sürün
Kesişme noktası SurplusBirçok başarılı mekana imza atan Vedat Başaran’ın son mekanı Surplus. Bu restoran Anadolu lezzetleriyle modern gastronominin bir kesişme noktası
“Mezelere yorum katıyoruz”Akaretler’deki Minyon’dan sonra şimdi de Asmalımescit’te Duble Meze Bar’ı açan Emre Çapa “40 çeşit mezemiz var. Farklı pişirme teknikleriyle, alışık olduğumuz mezelere yeni bir yorum katıyoruz” diyor
Kilo verme sürecinde bitki çaylarının önemiYasemin Bradley, zayıflamaya yardımcı en önemli bitkisel takviyenin bitki çayları olduğunu söylerek, bitki çaylarının kullanımı konusunda önemli bilgiler verdi.
Ofiste diyet yapmak mümkünBirçoğumuz ofiste diyet yapmanın çok zor olduğunu düşünüyor. Oysa sağlıklı besinleri tercih etmek ve öğün saatlerine dikkat etmek bile sonuç almak için yeterli. Gelin, siz de diyetimizi uygulayın ve yaza formda girin!
A’DAN Z’YE ORGANiK ALIŞVERiŞArtık organik besleniyor, organik giyiniyoruz. Kimileri sağlıklı yaşam için bunu bir şart olarak görürken, kimileri de yüzde 100 organik üretimin mümkün olamayacağını ileri sürüyor.
‘Sazan’ın tatlısını da yaptı dönerini de!Erzincan’da faaliyet gösteren balık lokantasında, sazan balığından yapılan tatlı, kebap, güveç, şiş, mücver, yuvarlama ve döner, müşterilerin beğenisine sunuluyor.
“İsmimiz yüzünden ‘Burası pahalıdır’ diyenler yanılıyor”Ataşehir’de açılan Beluga ismini dünyanın en pahalı havyarından alıyor ama içerideki durum farklı. Restoran alışılmışın dışındaki mezeleri ve erişilebilir fiyatlarıyla dikkat çekiyor
İlginç adlı yemekler, değişik lezzetlerAntalya’daki Zaruri’nin yemekleri “Postmodern Haydari”, “Aman Avcı Böreği”, “Acıların Bonfilesi” gibi isimleriyle dikkat çekiyor