Cumartesiİlginç adlı yemekler, değişik lezzetler

İlginç adlı yemekler, değişik lezzetler

23.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’daki Zaruri’nin yemekleri “Postmodern Haydari”, “Aman Avcı Böreği”, “Acıların Bonfilesi” gibi isimleriyle dikkat çekiyor

İlginç adlı yemekler, değişik lezzetler

Zaruri Antalya’nın Lara bölgesinde, sokak arasında “kendi halinde” bir lokanta. “Avangart lakin mütevazı” sloganıyla çalışan mekan genel olarak meyhane stiline sadık kalmış ama zaman zaman çizgi dışına sapan yemeklere de mönüsünde yer veriyor. Özellikle de ev sofralarında rastlanan bazı yemekler kendine yer bulmuş.
Tiran usülü Arnavut ciğeri tercih ediliyor
Lokantada 35-40 çeşit soğuk meze sunuluyor. Bunlardan kimileri alışılmadık isimleriyle de öne çıkıyor: Mercimek dondurması, postmodern haydari, Levanten peynirlisi, dejenere Çingene Pilavı, 5 “K” 1 “D”, Pancarella. Ayrıca her mevsime özgü ot çeşitlerini de bulmak da mümkün.
En çok tercih edilen ara sıcaklar arasında Tiran usulü Arnavut ciğeri, pastırmalı kroket, mangalda ıspanaklı muska böreği, aman avcı böreği sayılabilir.
Nihai sıcak olarak köfte ve et çeşitleri dikkat çekiyor. Onların da isimleri ilginç: Yeşil elmalı sofistike köfte, yufka yürekli acılı köfte, acıların bonfilesi, kendi halinde bonfile gibi... Bunların yanında et ve piliçle ilgili spesiyaliteler de mevcut. Patlıcanlı hellimli köfte, kerevizli köfte, piliç bohçasını unutmamalı.
Tatlılar arasında arap kadayıfı ve irmik helvası öne çıkıyor. İçki olarak en çok rakı tercih ediliyor ama belli başlı şarapları bulundurmaya da özen gösteriyorlar.
Pazarları kapalı olan lokanta, diğer günler akşamüstü açılıyor. İddialı bir mekan olmadığının altını çizen Zaruri’de müzikler de bu tarza uygun. Hafif, kendilerinin “sofra cazı” tabir ettiği bir müzik eşliğinde yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Zaruri erken denebilecek bir saatte kapanıyor.

Yazarlar