Çölyak Hastalığı

Çölyak Hastalığı

Son dakika çölyak hastalığı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan çölyak hastalığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan çölyak hastalığı haber sayfamızda...

Çölyak Hastalığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 237 çölyak hastalığı haberi bulunmuştur.
Çölyak hastalarının arayıp da bulamadığı çare! Binlerce yıldır aynı teknikle yetiştiriliyor
Çölyak hastalarının arayıp da bulamadığı çare! Binlerce yıldır aynı teknikle yetiştiriliyorSon yıllarda özellikle Avrupa'da Kızıl (spelt) buğdayının ekiminin artması, çölyak hassasiyeti olan hastaların buğday ihtiyacını karşılıyor. Düşük glisemik indeksi sayesinde diyabetliler içinde sağlıklı bir buğday türü olan Dinkel'i yakından tanıyalım.
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenme
Gluten alerjisi ve glutensiz beslenmeGluten alerjisi kavramı çok yaygınlaştı. Gluten alerjisi gibi bir hastalığı olduğunu düşünüp gaz, şişkinlik sebebiyle glutensiz diyete geçenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu tür kişilerde buğday alerjisi ve çölyak hastalığı başta olmak üzere başka bir hastalığın da olabileceği unutulmamalıdır.
14.09.2024Pazar
684 tıbbi malzemenin SGK tarafından ödenen fiyatı yüzde 40 artırıldı
684 tıbbi malzemenin SGK tarafından ödenen fiyatı yüzde 40 artırıldıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "684 adet tıbbi malzemenin Sosyal Güvenlik Kurumu'muzca (SGK) ödenen fiyatını yüzde 40 oranında artırdık" dedi.
5.08.2024Gündem
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyor
Bağırsakları makine gibi çalıştırıyor! Yoğurda 1 yemek kaşığı ekleyince kabızlığı anında bitiriyorKabızlık her zaman önemli hastalığın habercisi olmayabilir. Ancak hemen herkesin başına gelebilecek bu durum gündelik hayatı etkiler. Yoğurdun içerisine 1 yemek kaşığı ekleyeceğiniz bu besin bağırsakları makine gibi çalıştırıyor.
19.12.2023Sağlık
Mide botoksu 3’ten fazla yapılamaz
Mide botoksu 3’ten fazla yapılamazZayıflama yöntemlerinden biri olan mide botoksunu en fazla 3 kez yaptırabiliyorsunuz. Bu işlem sonrası yaşam tarzında yapacağınız değişikliklerle kilonuzun yüzde 10’undan kurtulabilirsiniz.
7.11.2023Gündem
Diyetisyen Pınar Demirkaya yanıtlıyor | GLUTENSİZ BESLENME
Diyetisyen Pınar Demirkaya yanıtlıyor | GLUTENSİZ BESLENMEGluten Nedir? Glutensiz beslenme nedir? Glutensiz besin tüketenler diyet yapmalı mı? Akşam yemeğini kaçta yemek doğru olur? Bağırsak sorunu olan kişiler nasıl beslenmeli? Diyetisyen Pınar Demirkaya, gluteni ve gluten hassasiyetini Milliyet.com.tr'den Beste Sırapınar'a anlattı.
3.10.2023Sağlık
Hamur işi kısırlık yapıyor! Beyni bulandırıp gaz yapan glütenden kurtulursanız ne olur?
Hamur işi kısırlık yapıyor! Beyni bulandırıp gaz yapan glütenden kurtulursanız ne olur?Çölyak hastalığı olan kişilerin sağlıkları açısından glüten içeren besinleri tüketmemeleri gerekir. Ancak bu rahatsızlığa sahip olmayan kişilerin de günlük öğünlerinde glüteni bırakmaktan veya kısıtlamaktan büyük fayda görebilirler. Peki bu nasıl olacak? Aniden glütensiz beslenmeye başlarsak vücudumuzda ve zihnimizde neler olur?
‘Soframızdaki Hurafeler’
‘Soframızdaki Hurafeler’Bitki Bazlı Gıda Derneği Başkanı, gıda mühendisi Ebru Akdağ’ın yeni kitabı “Soframızdaki Hurafeler” yayımlandı.
28.08.2023Gündem
Çinko eksikliğinde görülen hastalıkları tahmin bile edemezsiniz! İşte o hastalıklar...
Çinko eksikliğinde görülen hastalıkları tahmin bile edemezsiniz! İşte o hastalıklar...Vücutta çeşitli minerallerin ve vitaminlerin eksik olması durumunda çeşitli rahatsızlıkların oluşması söz konusu olabilmektedir. Çinko eksikliği olması durumunda da bazı hastalıkların oluşabileceği söylenebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyor
Demir deposu besinler! Demir eksikliğine birebir geliyorDemir eksikliği için önerilen besinler arasında susam, kırmızı et, beyaz et, brokoli, kivi, yumurta ve kinoa vardır. Kara üzüm ve kabak çekirdeği de yüksek demir içeren atıştırmalıklardandır. Demir eksikliğini uzun vadede beslenmenize demir içeren gıdalar ekleyerek giderebilirsiniz. Demir içeren en etkili ve lezzetli besinler hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.
Beethoven neden öldü? Saçından örnek alındı, her şey ortaya çıktı
Beethoven neden öldü? Saçından örnek alındı, her şey ortaya çıktıCambridge Üniversitesi’nden araştırmacı grubunun yürüttüğü araştırma, Alman piyanist ve besteci Ludwig van Beethoven’ın saç tellerinden elde edilen DNA analizleri, ünlü bestecinin karaciğer hastalığına yatkınlığı olduğu ve ölümünden aylar önce Hepatit B’ye yakalandığını ortaya koydu.
23.03.2023Dünya
Günümüzün hastalığı: Çölyak
Günümüzün hastalığı: ÇölyakÇölyak hastalığının günümüzde karşılaşılan en sık genetik hastalıklardan biri olarak kabul edildiğini söyleyen Özel Gazi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ufuk Engin, “Dünyadaki çoğu ülkede her 70 ila 200 kişiden birinde çölyak hastalığı bulunur. Çölyak hastalığı buğday, arpa ve çavdar gibi tahılların içinde bulunan gluten adındaki proteine karşı bağışıklık sistemimizin verdiği anormal bir yanıt sonucu ortaya çıkar” dedi.
25.11.2022Ege
Meteorizm Nedir, Neden Olur? Bağırsak Gazı (Meteorizm) Tedavisi Nasıl Yapılır?
Meteorizm Nedir, Neden Olur? Bağırsak Gazı (Meteorizm) Tedavisi Nasıl Yapılır?Sağlık elbette en kıymetli şeydir. Hastalık ve hastalığın önlenmesi kavramları her geçen gün insanların yaşamında daha fazla ön plana çıkmaktadır. Çeşitli hastalıkların daha fazla farkında olunduğu gözlemlenmektedir. Ancak bazı hastalıklar ise daha az bilinir ve tanınırdır. Meteorizm de böylesi merak uyandıran bir rahatsızlıktır. İşte meteorizm nedir, neden olur, bağırsak gazı tedavisi nasıl yapılır ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
7.07.2022Sağlık
Neden İshal Olunur? Sürekli İshal Olunmasının Sebepleri
Neden İshal Olunur? Sürekli İshal Olunmasının SebepleriÇoğu yetişkin, her yıl en az dört ishal atağı geçirir. Bu ataklar aniden ortaya çıkabilir ve 14 güne kadar sürebilir. Elverişsizdir ve çoğu zaman kesin nedeni belirlemek zordur. İshal genellikle birdenbire ortaya çıkabilir ve sıklıkla gıda zehirlenmesinin, bir virüsün ve hatta stresin bir belirtisidir. Peki, ishal nedenleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
5.07.2022Sağlık
Çölyak Farkındalık Günü'nde unutulmadılar
Çölyak Farkındalık Günü'nde unutulmadılarÇölyak Farkındalık Günü dolayısıyla pek çok ilde bir dizi etkinlik düzenlendi.
10.05.2022Sağlık
‘İsrafı mutfakta önleyebilirsiniz’
‘İsrafı mutfakta önleyebilirsiniz’En çok israfın, taze tüketme alışkanlığı nedeniyle ekmek ve sebze-meyvede olduğunu belirten Konak Tarım ve Orman İlçe Müdürü Çiftçi, Gıdanı Koru kampanyası kapsamında mutfak atölyeleriyle farkındalık yarattıklarını belirtti.
4.05.2022Ege
İçimde bir sıkıntı var diyorsak dikkat
İçimde bir sıkıntı var diyorsak dikkatTürk Gastroenteroloji Derneği, 1-30 Nisan İBS Farkındalık ayında, sık görülen ve yaşamı olumsuz etkileyen İrritabl (huzursuz) Bağırsak Sendromu'na (İBS) dikkat çekti.
21.04.2022Gündem
Histamin diyeti nedir? Nasıl uygulanır?
Histamin diyeti nedir? Nasıl uygulanır? Histamin bağışıklık ve sindirim sistemi içerisinde görev alan bir tür nörotransmitterdir. Histaminin görevi bedeni çevreden gelen potansiyel tehditlerden; alerjenler, toksinlerden korumaktır. Peki histamin diyeti nedir? Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın konu hakkında bilgiler verdi.
2.03.2022Diyetler
Bu hastalığa dikkat! Bir çay kaşığının ucu kadar unlu gıda yeseniz bile…
Bu hastalığa dikkat! Bir çay kaşığının ucu kadar unlu gıda yeseniz bile…Bebeklik çağından yaşlılığa kadar her dönemde ortaya çıkabilen çölyak hastalığı, belirtileri ve yol açtığı rahatsızlıklar nedeniyle “binbir surat” olarak bilinir. Buğday, arpa, yulaf ve çavdarda bulunan glüten maddesi, genetik yatkınlığı olan kişilerde ince bağırsaklarda tahribata neden oluyor. Hastalığın en etkin tedavisi ise glütenden uzak durmak. Gastroentroloji Uzmanı Prof. Dr. Şafak Kızıltaş, migren, depresyon, kemik erimesi, infertilite, huzursuz bağırsak sendromu gibi birçok hastalığın temelinde yatan çölyak hastalığı hakkında bilgi verdi.
Keten Tohumu Faydaları Nelerdir? Keten Tohumu Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?
Keten Tohumu Faydaları Nelerdir? Keten Tohumu Nasıl Kullanılır, Ne İşe Yarar?Keten tohumu keten bitkisinden elde edilir. Kete tohumu ve keten tohumu yağı çok eski zamanlardan bu yana alternatif tıpta oldukça kullanılmıştır. Faydaları saymakla bitmeyen keten tohumu yüksek oranda lif, sağlıklı yağlar ve antioksidanlar içermektedir. Keten tohumu genellikle yoğurda karıştırılarak tüketilmektedir. Zayıflamaya yardımcı olur. Keten tohumunu hamilelerin tüketmesi sakıncalıdır. Keten tohumu faydaları nelerdir? diyorsanız “Keten tohumu nasıl kullanılır, ne işe yarar? içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.
3.12.2021Sağlık
Mide şişkinliğine neden olan 6 soruna dikkat
Mide şişkinliğine neden olan 6 soruna dikkatİnsanların yaklaşık% 16-30'u düzenli olarak mide şişkinliği şikayeti yaşadıklarını belirtiyor. Birçok soruna bağlı olarak ortaya çıkan mide şişkinliğinin kaynağının araştırılması önem taşıyor. Mide şişkinliği bazen ciddi hastalıkların belirtisi olabilmekle birlikte, çoğunlukla beslenme alışkanlıkları ile sindirim sisteminin tolere edemediği gıdalar nedeniyle de yaşanabiliyor. Doç. Dr. Mustafa Kaplan, mide şişkinliği ve alınması gereken önlemler ile ilgili bilgi verdi.
Greçka Nedir, Faydaları Nelerdir? Greçka Besin Değerleri...
Greçka Nedir, Faydaları Nelerdir? Greçka Besin Değerleri...Greçka, halk dilindeki adı ile kara buğday, diyabet, kolesterol, yüksek tansiyon, obezite ve çölyak gibi çeşitli sağlık sorunlarına karşı kullanması önerilen çok sağlıklı besinler arasında yer alır. Adından dolayı genellikle tahıl olduğu düşünülse de karabuğday tahıl değil, kuzukulağıgiller (Polygonaceae) ailesine ait olan tahıl benzeri (pseudo-cereal ) bir bitkidir. Greçka nedir, faydaları nelerdir sizler için derledik.
27.10.2021Püf Noktası
Neden İshal Olunur? Sürekli İshal Olunmasının Sebepleri
Neden İshal Olunur? Sürekli İshal Olunmasının SebepleriÇoğu yetişkin, her yıl en az dört ishal atağı geçirir. Bu ataklar aniden ortaya çıkabilir ve 14 güne kadar sürebilir. Elverişsizdir ve çoğu zaman kesin nedeni belirlemek zordur. İshal genellikle birdenbire ortaya çıkabilir ve sıklıkla gıda zehirlenmesinin, bir virüsün ve hatta stresin bir belirtisidir. Peki, ishal nedenleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
15.09.2021Sağlık
Bu belirtilere dikkat! Demir eksikliği olabilir
Bu belirtilere dikkat! Demir eksikliği olabilirAnemi yani kansızlık kandaki alyuvar olarak adlandırılan kırmızı kan hücrelerinin azalmasıdır. Kırmızı kan hücrelerinin yapımı için demir gereklidir. Dünya nüfusunun 4’te 1’inde demir eksikliği bulunduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, demir eksikliği hakkında bilgi verdi.
13.09.2021Sağlık
Sindirim sisteminizdeki sorunlar ince bağırsak kanseri belirtisi olabilir
Sindirim sisteminizdeki sorunlar ince bağırsak kanseri belirtisi olabilirBazı hastalıklar geliyorum derken bazı hastalıklar sinsice ilerler ve son evrede kendini göstermeyi tercih eder. Bazı hastalıklar 5 kişiden 1’inde görünürken bazı hastalıklar %1 ihtimalle görülür. Bu tip hastalıkların başında gelen ince bağırsak kanseri, %1 oranında görünür ve oldukça sessiz ilerler. Belirtileriyle başka hastalıkları taklit ettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Görmüş, ince bağırsak kanserini anlatıyor.

Benzer Haber Etiketleri

Çölyak Hastalığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.