31.10.2024 - 15:43 | Son Güncellenme:
Tahıllar çok yönlü ve lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda etkileyici derecede sağlıklıdır da. Peki kızıl buğday tam olarak nedir ve tariflerde nasıl kullanılır? Kızıl buğdayın besinsel faydaları ve nasıl tüketebileceğinizi biliyor musunuz?
Kızıl buğday bildiğimiz normal buğdayla akraba bir tahıl türüdür. İran'a özgüdür ancak çoğunlukla Avrupa'da yetiştirilir ve tüketilir. Eski bir tahıl türü olan kızıl buğday binlerce yıldır aynı çiftçilik teknikleri kullanılarak yetiştirilir.
Kızıl buğday, standart buğday ve çavdara benzer topraksı ve biraz acı bir tada sahiptir.
Daha spesifik olarak spelt unu, tam buğday unundan biraz daha yumuşaktır.
Diğer eski tahıllarda olduğu gibi kızıl buğday da besin açısından zengindir. ABD Tarım Bakanlığı'nın (USDA) verilerine göre, bir fincan pişmiş kızıl buğday 10 gram protein ve sekiz gram lif içerir.