Bir İstanbul klasiği: Adalar
Bir İstanbul klasiği: AdalarDeniz insanı acıktırır derler. Acıkacaksınız ve balığın en tazesini yiyeceksiniz. Rum, Ermeni, Türk ve Yahudi mutfaklarının özellikleri ile şekillenen Adalar’da taptaze, daha o gün tutulmuş mevsim balığını yemeyeceksiniz de, nerede yiyeceksiniz!
4.07.2020Cumartesi
Bir zamanlar İstanbul’da yılbaşı sofraları
Bir zamanlar İstanbul’da yılbaşı sofralarıBugün sekiz gün süren Hanuka bayramı başlıyor, ilk mum yakılıyor, 24 Aralık Salı günü ise Noel Yortusu. Pek yakında yılbaşı geliyor. Kimi cemaatler Noel’i 6 Ocak günü kutlayacak. Hepsi güzel ışıl ışıl sofralar kurmak, geceleri dostların muhabbetiyle aydınlatmak için bir fırsat
22.12.2019Pazar
Fahrettin Paşa gündeme oturdu! İşte efsane olan talimatnamesi...
Fahrettin Paşa gündeme oturdu! İşte efsane olan talimatnamesi...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı’nın Medine’yi Arap isyancılara karşı koruyan ve Mondros Ateşkes Antlaşması’na rağmen teslim etmeyen Fahrettin Paşa hakkındaki tweetine sert tepki göstermişti. Fahrettin Paşa’nın Medine’yi kahramanca savunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fahrettin Paşa’nın işgalcilerden korumak için kutsal eşyaları İstanbul’a gönderdiğinin altını çizdi.
21.12.2017Siyaset
“Ankara deyince bir Anıtkabir bir Trilye”
“Ankara deyince bir Anıtkabir bir Trilye”Ankara deyince ilk akla gelen yerlerden biri olan ünlü balık lokantası Trilye’nin sahibi, yemek yazarı Süreyya Üzmez son kitabı “Trilye’nin Meze Yolculuğu” ile meraklılarını sevindirirken bir de müjdeli haber veriyor: Trilye çok yakında İstanbul’da
7.12.2013Pazar
YEŞiLKÖY’ÜN EGELiSi ELEOS
YEŞiLKÖY’ÜN EGELiSi ELEOSKendilerine biçtikleri tanım bu. Biraz Rum mutfağı, Ermeni esintisi, bolca Ege ruhu...
1.05.2012Cadde
TUTTUM BU MEYHANEYi
TUTTUM BU MEYHANEYiNişantaşı malumunuz, kafe, brasserie, kulüp, restorandan geçilmiyor. İstanbul’un kalburüstü eliti bu şık mekanlardan çıkmıyor. Ama meyhane fakiri bir semt burası.
18.04.2012Cadde
‘Prens’lerin  sofrasına  oturduk!
‘Prens’lerin sofrasına oturduk!Adaların her şeyi başka! Havası, gün batımı, oturması, gezmesi, tabii lezzetleri de. Adalının mutfağında bu yaz neler oluyor? İstanbul Life dergisi yemek konusunda ünlü isimlerle adaları gezdi ve sizler için en leziz mönüleri seçti
15.07.2010Cadde
Tekne misafirliğinde dikkat!
Tekne misafirliğinde dikkat!En iyi tekne arkadaş teknesidir derler. Doğrudur. Bakım masrafı ve zahmeti yok. Ancak bir tekneye davet edildiğinizde, filmlerde izlediğiniz jet sosyete türü bir hayata gitmediğinizin bilincinde olun. Hele yelkenli teknede olanaklar epey kıt
8.05.2010Pazar
Kalamarı ve dülgeri nefis
Kalamarı ve dülgeri nefisCunda Balık Restaurant'da yediğim kalamar ızgara bu sene tattığım en iyi iki örnekten biri. Üstelik mekan sahibinin "Taze değil ki, dondurulmuş" demesine rağmen!
2.12.2006Pazar
Paça çorbası ve dana kaburgası eskisi kadar iyiydi
Paça çorbası ve dana kaburgası eskisi kadar iyiydiPark Şamdan'ı 20 yıl sonra tekrar ziyaret ederken hayal kırıklığına uğramaktan korkuyordum. Ama yemeğin ardından buraya daha sık gelmem gerektiğini düşündüm
7.10.2006Pazar
Nefis lipsos buğulama
Nefis lipsos buğulamaKörfez'in yemekleri titizlikle hazırlanmış. Ama malzeme kalitesinde kolaya kaçılmış
17.06.2006Pazar
"Yepyeni" rakılar...
"Yepyeni" rakılar...Rakı dünyamız hayli çeşitlendi, yenilendi... Eski rakı tiryakilerinin kafaları karışık. Bu rakılar arasında ne farklar var? Hangileri daha iyi? İşte cevapları...
7.01.2006Pazar
Şimdi moda BANLIEUE
Şimdi moda BANLIEUECan dostum İzzet Çapa, Murat Özalp ve Didem Sözen ortaklığında açılan, takı sanatının zirvedeki ismi Cem Lokmanhekim'in işlettiği Banlieue'nün zirveye oturacağını yazmıştım...
21.12.2005Cadde
Bu akşam bütün meyhanelerini...
Bu akşam bütün meyhanelerini...Selda Alkor tepeden tırnağa yenilenmiş, 'Tatlı Cadı', 102 Dakika, Tuğba'yı dinleyin, Kör Agop, Bade, Degüstasyon, Refik, Cambaz-İstanbul, Alem, Mosaic ve...
27.09.2005Cadde
Bodrum-Isparta hattı
Bodrum-Isparta hattıYakamoz keyfi, NaNa, Barlar Sokağı'nda Gül Pansiyon, Ship A Hoy, Sait Restaurant, Eğirdir'in muhteşem manzarası, Akpınar Köyü ve Akpınar Yörük Çadırı, Mürsel'in yeri...
3.07.2005Cadde
İstanbul'daki Giritli
İstanbul'daki GiritliOtlu mezeleriyle tanınan Bodrum'un ünlü restoranı Giritli'nin yeni şubesi Sultanahmet'te açıldı
20.03.2004Pazar
İstanbuldaki Giritli
İstanbuldaki GiritliOtlu mezeleriyle tanınan Bodrumun ünlü restoranı Giritlinin yeni şubesi Sultanahmette açıldı
19.03.2004Pazar
Bodrumda Giritli "Ayşe hanım"
Bodrumda Giritli "Ayşe hanım"Türkbükündeki Giritlinin sahibesi Ayşe Şen Sılay altı yıl önce mutfağa girmiş, bir daha çıkmamış. Girit göçmeni bir aileden gelen Sılay, oraların usulüyle yapılmış on sekiz çeşit meze hazırlıyor
17.08.2002Pazar
Bodrum’da Giritli "Ayşe hanım"
Bodrum’da Giritli "Ayşe hanım"Bodrum’da Giritli "Ayşe hanım"
17.08.2002Pazar
İstanbul Tünel’e giriyor
İstanbul Tünel’e giriyorSon yıllarda sanatçıların, özellikle de ressamların mesken tuttuğu Tünel, birbiri ardına açılan kafe, bar ve restoranlarla tarihinin en renkli dönemlerinden birini yaşıyor
20.04.2002Pazar
İstanbul Tünele giriyor
İstanbul Tünele giriyorSon yıllarda sanatçıların, özellikle de ressamların mesken tuttuğu Tünel, birbiri ardına açılan kafe, bar ve restoranlarla tarihinin en renkli dönemlerinden birini yaşıyor
15.04.2002Pazar
İçkisiz, hızlı balık
İçkisiz, hızlı balıkAdem ve Şadem kardeşler, 4 yıldır Arnavutköy’de fast food balık servisi veriyor. Kardeşlerin başarısından çıkan ders ise şu: Bir balık lokantası rakı satmadan ve kazık atmadan da ayakta kalabilir
12.01.2002Pazar
Rakı baki Yakup saki
Rakı baki Yakup sakiSon yıllarda özellikle sanatçıların uğrak mekanı haline gelen Yakup 2, eski İstanbul’daki meyhane geleneğini bugüne taşıyor. Rakının kitabının her gece yeniden yazıldığı meyhanenin simgesiyse, sahibi "Çağrılmayan Yakup"...
24.02.2001Pazar
Ayışığı’nda balık keyfi
Ayışığı’nda balık keyfiAyışığı’nda balık keyfi
10.11.2000Vitrin
Siyah etli balıklar
Siyah etli balıklarSiyah etli balıklar