Bir İstanbul klasiği: AdalarDeniz insanı acıktırır derler. Acıkacaksınız ve balığın en tazesini yiyeceksiniz. Rum, Ermeni, Türk ve Yahudi mutfaklarının özellikleri ile şekillenen Adalar’da taptaze, daha o gün tutulmuş mevsim balığını yemeyeceksiniz de, nerede yiyeceksiniz!
Bir zamanlar İstanbul’da yılbaşı sofralarıBugün sekiz gün süren Hanuka bayramı başlıyor, ilk mum yakılıyor, 24 Aralık Salı günü ise Noel Yortusu. Pek yakında yılbaşı geliyor. Kimi cemaatler Noel’i 6 Ocak günü kutlayacak. Hepsi güzel ışıl ışıl sofralar kurmak, geceleri dostların muhabbetiyle aydınlatmak için bir fırsat
Fahrettin Paşa gündeme oturdu! İşte efsane olan talimatnamesi...Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı’nın Medine’yi Arap isyancılara karşı koruyan ve Mondros Ateşkes Antlaşması’na rağmen teslim etmeyen Fahrettin Paşa hakkındaki tweetine sert tepki göstermişti. Fahrettin Paşa’nın Medine’yi kahramanca savunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fahrettin Paşa’nın işgalcilerden korumak için kutsal eşyaları İstanbul’a gönderdiğinin altını çizdi.
“Ankara deyince bir Anıtkabir bir Trilye”Ankara deyince ilk akla gelen yerlerden biri olan ünlü balık lokantası Trilye’nin sahibi, yemek yazarı Süreyya Üzmez son kitabı “Trilye’nin Meze Yolculuğu” ile meraklılarını sevindirirken bir de müjdeli haber veriyor: Trilye çok yakında İstanbul’da
‘Prens’lerin sofrasına oturduk!Adaların her şeyi başka! Havası, gün batımı, oturması, gezmesi, tabii lezzetleri de. Adalının mutfağında bu yaz neler oluyor? İstanbul Life dergisi yemek konusunda ünlü isimlerle adaları gezdi ve sizler için en leziz mönüleri seçti
Tekne misafirliğinde dikkat!En iyi tekne arkadaş teknesidir derler. Doğrudur. Bakım masrafı ve zahmeti yok. Ancak bir tekneye davet edildiğinizde, filmlerde izlediğiniz jet sosyete türü bir hayata gitmediğinizin bilincinde olun. Hele yelkenli teknede olanaklar epey kıt
Kalamarı ve dülgeri nefisCunda Balık Restaurant'da yediğim kalamar ızgara bu sene tattığım en iyi iki örnekten biri. Üstelik mekan sahibinin "Taze değil ki, dondurulmuş" demesine rağmen!
Paça çorbası ve dana kaburgası eskisi kadar iyiydiPark Şamdan'ı 20 yıl sonra tekrar ziyaret ederken hayal kırıklığına uğramaktan korkuyordum. Ama yemeğin ardından buraya daha sık gelmem gerektiğini düşündüm
"Yepyeni" rakılar...Rakı dünyamız hayli çeşitlendi, yenilendi... Eski rakı tiryakilerinin kafaları karışık. Bu rakılar arasında ne farklar var? Hangileri daha iyi? İşte cevapları...
Şimdi moda BANLIEUECan dostum İzzet Çapa, Murat Özalp ve Didem Sözen ortaklığında açılan, takı sanatının zirvedeki ismi Cem Lokmanhekim'in işlettiği Banlieue'nün zirveye oturacağını yazmıştım...
Bodrumda Giritli "Ayşe hanım"Türkbükündeki Giritlinin sahibesi Ayşe Şen Sılay altı yıl önce mutfağa girmiş, bir daha çıkmamış. Girit göçmeni bir aileden gelen Sılay, oraların usulüyle yapılmış on sekiz çeşit meze hazırlıyor
İstanbul Tünel’e giriyorSon yıllarda sanatçıların, özellikle de ressamların mesken tuttuğu Tünel, birbiri ardına açılan kafe, bar ve restoranlarla tarihinin en renkli dönemlerinden birini yaşıyor
İstanbul Tünele giriyorSon yıllarda sanatçıların, özellikle de ressamların mesken tuttuğu Tünel, birbiri ardına açılan kafe, bar ve restoranlarla tarihinin en renkli dönemlerinden birini yaşıyor
İçkisiz, hızlı balıkAdem ve Şadem kardeşler, 4 yıldır Arnavutköy’de fast food balık servisi veriyor. Kardeşlerin başarısından çıkan ders ise şu: Bir balık lokantası rakı satmadan ve kazık atmadan da ayakta kalabilir
Rakı baki Yakup sakiSon yıllarda özellikle sanatçıların uğrak mekanı haline gelen Yakup 2, eski İstanbul’daki meyhane geleneğini bugüne taşıyor. Rakının kitabının her gece yeniden yazıldığı meyhanenin simgesiyse, sahibi "Çağrılmayan Yakup"...