Son dakika yemekler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yemekler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yemekler haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.869 yemekler haberi bulunmuştur.
20 kişiyle başlayan gelenek, 22’nci yılda 1000 kişiye ulaştıBingöl'de, Kültür Mahallesi’nde 2003’te 20 kişiyle başlayan ‘mahalle iftarı’ geleneği, 22’nci yılında da devam etti. Yaklaşık 1000 mahallelinin katıldığı programda imece usulü yemekler hazırlandı, kurulan sofralarda oruçlar açıldı.
Nefis Arnavut ciğeri yemek isteyen yıkamasın! İşi zarında bitiyor, pamuğa rakipAkşam yemeğine kolay ve lezzetli bir tarif arıyorsanız Arnavut ciğerini deneyebilirsiniz. Meşhur ciğercilerin bu yemeği hazırlarken uyduğu en önemli püf noktalarından biriyle ciğeri sevmeyen bile sevecek. Peki Arnavut ciğerinin püf noktaları neler? Detaylar haberimizde!
Gözlerden tek damla yaş akmayacak! Soğan doğrarken bıçağa azıcık sürünYemeklerin içerisine dahil ettiğimiz lezzetli sebze soğan, oldukça sağlıklıdır. Ancak soğan doğrarken herkesin ortak bir derdi oluşur: Gözlerin yaşarması. Bu durumu ortadan kaldırmak için birçok farklı alternatif bulunabilir. İşte bazıları.
Evde de yapılır, tereyağ varsa tamam! Lokuma dönüyor, 40 yıllık ciğerci tarifiEğer siz de dışı çıtır, içi yumuşacık, lokum gibi bir ciğer yemek istiyorsanız birbirinden lezzetli tariflerle nefis yemekler hazırlayabilirsiniz. Üstelik her biri evde kolayca yapabileceğiniz yemekler. İşte iftar sofralarını şenlendiren lezzetler.
TikTok fenomeni Efecan Kültür aşırı yemekten öldüKamera karşısında abartılı abartılı yemek yeme (Mukbang akımı) videolarıyla bilinen TikTok fenomeni 24 yaşındaki Efecan Kültür’den acı haber geldi. Aşırı kilolarından dolayı son zamanlarda yatakta bakım alan, zayıflamak istediğini belirten ve fizik tedavi gören genç fenomen hayatını kaybetti.
Günde yaklaşık 5 gram plastik tüketiyoruzGünlük içeceklerinizi plastik bardaklarda pipetlerle mi tüketiyorsunuz? Öyleyse size kötü bir haberimiz var! Mikroplastik maddelerin insan sağlığı üzerindeki etkileri tartışılırken araştırmalar da bu konu üzerinde yoğunlaşıyor.
Çadırlar dolu restoranlar boşRamazanda ücretsiz iftar verilen çadırlara ilgi büyük. Bir porsiyonun 200 TL’ye mal olduğu çadır iftarına bazı kişiler artık aileleriyle gidiyor. Ancak restoranlarda durum farklı, 1 kişinin iftarı 500 ile 6 bin TL arasında.
Defne Kayalar: Meraklı olmadığım çok az şey varSezonun en ilgi çekici oyunlarından “Medea”da izlediğimiz Defne Kayalar, “Dikiş de dikerim, perdenin rayını da çakarım, perdeyi de dikerim. Koltuk da kaplarım. Meraklı olmadığım çok az şey var,” diyor.
Doğanın güzelleri Alaçatı’da buluşuyorEge denilince akla ilk gelenler elbette ki yemyeşil doğası, masmavi denizi ve mis kokulu otlarıdır; Alaçatı Ot Festivali, bu zenginliği doyasıya yaşamak isteyenleri davet ediyor.
Para verip de fesleğen almayın! Yemekler şenlenecek, üstelik topraksız yetişiyorFesleğen, mutfaklarımızın vazgeçilmez aromatik bitkilerinden biridir. Bu bitki, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenektir. Pek çok kişi fesleğeni yemeklere katmak için market, bakkal, manav veya pazardan alışveriş yapar. Ancak evinizde toprağa bile ihtiyaç duymadan fesleğen yetiştirebilirsiniz.
Profesör 31 milyon lirayı kaptırdı: Beş ay boyunca üzerimde ince ince çalıştılarİzmir Urla'da yaşayan Prof. Dr. Yılmaz Akyıldız, 2021 yılında 3 kilogram altının karşılığı olan dövizi yatırım vaadiyle bir şirkete gönderdi. 17 ay düzenli ödeme alan Yılmaz, kontratın bitiminde programdan çıkmak isteyince gönderdiği Türk Lirasının bugünkü karşılığı olan 650 gram altını verebileceklerini, bunun içinde bir kağıda 'benim artık bu şirketten alacağım yoktur' yazıp imzalamasını istedi. Yılmaz'ın şikayetiyle başlayan soruşturmada 9 kişinin 31 milyon lira dolandırıldığı ortaya çıktı.
Dışı çıtır, içi yumuşacık! Dondurulmuş patates için taktik belli, fırında da oluyorPatates kızartması, mutfakların en sevilen yiyeceklerinden biridir. Dışı çıtır, içi yumuşacık, altın sarısı bir kızartmaya kim hayır diyebilir ki? Ancak herkesin bildiği gibi taze patatesleri soyup doğramak, yıkamak ve kurutmak gibi aşamalar yorucu olabiliyor. Dondurulmuş patatesler mutfağın kurtarıcısı oluyor. Çıtırlığını kaybetmeden ve lezzetli bir şekilde pişirmek için bunlara dikkat edin.
Kış geleneğiymiş! Kuzine sobada pişirince ekmeğin tadı nefis, dokusu çıtır çıtırGeçmişten günümüze ekmek, sofralarımızın en temel yiyeceği olarak kabul edilmiştir. Günümüzde her köşe başında ekmek alabileceğimiz market, bakkal bulabiliriz. Ancak kuzin sobada yapılan ekmeklerin tadı bir başka. İşte eski günlerin lezzetini yakalayabileceğiniz tarif.
Tüm misafirler merak edip soracak! Kırlentlerin içine koyun, bir tanesi yetiyorMisafir ağırlamak, sadece güzel yemekler ve şık bir masa hazırlamakla bitmez. Evinizin atmosferi, misafirlerinizin aklında kalıcı bir etki bırakır. Onları büyüleyen bir ortam yaratmak için pahalı dekorasyon malzemelerine hiç gerek yok. Bu tüyoyu kırlentler üzerinde uygulayın, beğeni toplayacak.
Yemekler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.