SözlükGeometri Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Geometri Ne İşe Yarar?

Geometri Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Geometri Ne İşe Yarar?

24.08.2022 - 02:29 | Son Güncellenme:

Geometri matematik dersinin bir alt dalı olmaktadır. Kare, dikdörtgen veya daire gidi geometrik şekiller geometri alanında işlenmektedir. Bununla beraber geometrinin kelime anlamını da bilmek çok önemlidir. Geometri ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Geometri ne işe yarar? İşte, geometri hakkında merak edilenler.

Geometri Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Geometri Ne İşe Yarar

Geometri günlük hayatta da fayda sağlayan bir ders olarak karşımıza çıkmaktadır. Küçük alan hesaplamalarında geometri formüllerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Geometri Ne Demek?

Geometri şekiller ile ilgilenen ve bu şekilleri tartan bir matematik alanı olmaktadır. Şekillere ait olan her bir özellik ile geometri ilgilenmektedir. Özelikle şekillerin çevreleri ve alanların formülleri ile hesaplanmaktadır.

TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre her öğrenci için önemli olan Geometri dersinin kelime anlamı şu şekilde açıklanmaktadır:

- Nokta, çizgi, açı, yüzey ve cisimlerin birbiri ile ilişkilerini, ölçümlerini, özelliklerini inceleyen matematik dalı, hendese
- Bu konu ile ilgili olan kitap veya ders

Geometri Ne İşe Yarar?

Geometri şekillerin ölçümleri ile ilgilenen bir alt dal olmaktadır. Bu ölçümler geometriye ait formüller ile yapılmaktadır. Günlük hayatta da bunun gibi küçük hesaplamalar ile karşılaşmak mümkündür. Bu sebeple geometri günlük hayatımızda da önem arz etmektedir.