Son dakika geometri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan geometri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan geometri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 661 geometri haberi bulunmuştur.
Sorumlusu cam, kurtarıcısı zikzak! 100 yıl önceki İzmir'in yerinde artık Çin Seddi varHer geçen gün yaşadığınız şehrin biraz daha sıcak geldiğini hissediyorsanız, gökyüzüne yükselen gökdelenlere bakın. Camla kaplanmış yüksek yapılar, şehri ve doğayı ‘bunaltan’ sıcakları da beraberinde getirebilir! ABD’deki çalışmalar ise iklime ve doğaya zarar vermeden inşaat yapmanın sırrını geometrinin 'zikzak'larında buldu. Detayları Doç. Dr. Kutluğ Savaşır anlattı.
YKS kursları için 115 öğrenci kayıt yaptırdıÇorum Belediyesi Gençlik Merkezleri’nin açtığı YKS kursları için 115 öğrenci kayıt yaptırdı. Kurslar, seviye belirleme sınavı ile başladı.
Mısır piramitlerindeki gizem Sivas'ta da ortaya çıktı! 'Tesadüfün olmadığını düşünüyorum'UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası; tarihi, mimari özellikleri, sanatsal değeri ve kültürel öneminin yanı sıra coğrafi konumuyla da dikkat çekiyor. Divriği'de bulunan Selçuklu eserlerinin, Mısır piramitlerinde olduğu gibi Orion takımyıldızlarına göre konumlandırıldığı ileri sürüldü.
Mısır piramitlerindeki gizem Sivas'ta da ortaya çıktı! 'Tesadüfün olmadığını düşünüyorum'UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası; tarihi, mimari özellikleri, sanatsal değeri ve kültürel öneminin yanı sıra coğrafi konumuyla da dikkat çekiyor. Divriği'de bulunan Selçuklu eserlerinin, Mısır piramitlerinde olduğu gibi Orion takımyıldızlarına göre konumlandırıldığı ileri sürüldü.
Sayısal soruları adayları zorladıÜniversite sınavlarının dünkü oturumunda Matematik başta olmak üzere sayısal bölüm çok zordu. Sıralamalarda Matematik testinin belirleyici olacağı düşünülüyor.
YKS maratonu: Matematik kolaydı sözel zorladıYaklaşık 3 milyon adayın yarıştığı üniversiteye giriş sınavlarının ilk oturumu dün tamamlandı. Adayların korkulu rüyası Matematik bu yıl kolaydı; Fen Bilimleri orta zorluktaydı. Türkçe’de anlam ve paragraf, Sosyal Bilimler’de bilgi soruları adayları zorladı.
Hayat susar yüzler konuşurNuri İyem anısına düzenlenen “Solo Botter: Nuri İyem” sergisi hayatı, sanatı, coğrafyayı ve emeği renkleriyle kutsayan sanatçının toplumsal ve evrensel öz arayışındaki izlerini takip ediyor.
Yarıştan kopmayın! Uzmanlardan YKS tüyolarıYKS’ye 30 gün kala temposunu düşürmeyen adayların başarılı olacağını kaydeden uzmanlar, her gün deneme sınavı çözülmesini öneriyor.
Uzmanlar yeni müfredatı değerlendirdi: Sadeleşmeyle hazırlık sınıfı ihtiyacı doğabilirMEB’in görüşe açtığı yeni müfredatı Milliyet’e değerlendiren uzmanlar, ders içeriklerinde sadeleştirme yapmanın akademik eksiklikliğe neden olarak üniversitede mühendislik, temel bilimler gibi fakültelerde hazırlık sınıfı ihtiyacı doğabileceğini belirtiyorlar.
Kültürel mirası ‘kodlamak’Selçuk Artut’un yeni projesi “Sonsuza Uzanan Motifler: Yeniden Yorumlar”, geleneksel geometrik formları günümüzün medya sanatıyla yorumluyor. Özellikle Anadolu Selçuklu yıldızlarının zenginliği günümüz teknolojisiyle estetik gücünü başka bir evrene taşıyor.
Dayak yedi, dahi oldu! Musluktan akan suya bakınca matematik sırrını çözdüHer şey arkadaşlarıyla eğlenceden dönerken kimliği bilinmeyen kişilerce saldırıya uğramasıyla başladı. Kafasına sert bir cisimle vuruldu, komalık olacak düzeyde dayak yiyince de ciddi bir beyin sarsıntısı geçirdi. O gece sadece beyaz bir ışık gördüğünü hatırlayan genç adamın tedavi olduktan sonra yaşadıkları ise filmleri aratmadı.
Nostaljik geometri Görsel iletişim performans sanatçısı Selçuk Artut tarafından hazırlanan “Sonsuza Uzanan Motifler: Yeniden Yorumlar” 21 Şubat itibarıyla HOPE Alkazar’da.
Ata’nın kitabı tasarımlarda saklı4. Open Stage Awards, bu yıl TAMEV öncülüğünde başlatılan ‘Kızlar Okusun Diye’ kampanyası kapsamında medya dünyasını Binbirdirek Sarnıcı’nda buluşturdu.
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru DağılımıÖSYM tarafından düzenlenen KPSS devlet kadrolarına alınacak olan personellerin seçilmesi için yapılan sınavdır. Her yıl milyonlarca insanın girdiği bu sınav eğitim düzeyine göre düzenlenmektedir. Sınav girecek olan kişilerin sorumlu olması gereken bazı konular bulunur. Bu nedenle sınav öncesi adayların aklına takılan konulardan birisi de KPSS konuları olmaktadır. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim konuları ve soru dağılımı hakkında detaylı bilgi almak için sizin için hazırladığımız ‘KPSS Konuları 2024’ başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.
Öğrenciler kurstan kursa koşuyorTürkçe, matematik, fizik, piyano, tenis, yüzme… Öğrenciler özel dersler arasında adeta mekik dokuyor. Saatlik ücretlerin 100 TL’den 1.500 TL’ye kadar değiştiği derslere spor, sanat alanları da eklenince bir öğrencinin aylık masrafı 15 bin TL’ye ulaşıyor.
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru DağılımıYKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2024 DGS Konuları: DGS Konuları ve Soru Dağılımı Nasıldır? DGS Sözel ve Sayısal KonularıDikey Geçiş Sınavı kısaca DGS iki yıllık önlisans okuyan öğrencilerin örgün öğretim lisans programına geçişlerini sağlayan sınavdır. Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarından mezun olun öğrenciler bu sınavlara girebilir. DGS konuları ve soru dağılımı iki bölümden oluşur. Sınavda 60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplamda 120 soru bulunur. DGS’de matematik, geometri ve Türkçe alanlarından sorular çıkar. 2024 yılında DGS sözel sayısal konuları ve soru dağılımı hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız “DGS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
10. Sınıf Matematik Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 10. Sınıf Matematik Dersi Müfredatı 2023-2024Matematik dersi her öğrencinin aldığı derslerden bir tanesidir. Özellikle 1. sınıftan başlayan matematik dersleri üniversiteye kadar devam eder. Liseye giriş sınavı LGS, üniversite giriş sınavları TYT-AYT sınavlarında öğrencilerin karşısına çıkar. Matematik ders konuları sınıf derecesine göre değişir. Ders konuları MEB tarafından düzenlenen müfredata göre ayarlanmaktadır. 2023-2024 yılında 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere matematik konuları 11 tanedir. 2023-2024 1. dönem ve 2. dönem 10. sınıf matematik dersi müfredatını öğrenmek istiyorsanız “10. Sınıf Matematik Konuları” içeriğimize göz alabilirsiniz.
AYT Konuları 2024: AYT Matematik, Edebiyat, Fizik, Biyoloji, Kimya, Tarih, Coğrafya KonularıAYT lisans eğitimi almak isteyen lise son sınıf veya lise mezunu kişilerin girdiği sınavdır. YKS’nin 2. Oturumu olan AYT sınavına girmek için öncelikle TYT sınavına girmek şarttır. AYT sınavı öğrencilerin kendi alanlarında sahip olduğu başarıyı ölçmektedir. Toplamda 160 soru bulunur ve öğrencilerin toplam süresi 180 dakikadır. YKS’nın 2. Oturumu olan AYT konuları arasında matematik, edebiyat, fizik, biyoloji, kimya, tarih, coğrafya, felsefe, geometri ve din yer almaktadır. 180 sınav barajını geçen öğrenciler 4 yıllık lisans tercihi yapmaya hak kazanırlar. 2024 AYT konularını merak ediyorsanız konu ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11. Sınıf Matematik Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 11. Sınıf Matematik Dersi Müfredatı 2023-2024Matematik öğrencilerin 1. sınıftan üniversite eğitimine kadar aldığı derslerdendir. Pek çok öğrenci için matematik dersi zorlayıcıdır. Ancak matematik özellikle derslerin yanı sıra lise giriş sınavı LGS, üniversite giriş sınavı TYT-AYT sınavlarında öğrencilerin karşılaştığı alanlardan bir tanesidir. Her sınıf derecesinin matematik konuları farklıdır. Matematik konuları MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenir. 2023-2024 yılında 11. sınıf matematik konuları 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere toplamda 15 konudan oluşur. 1. dönem ve 2. dönem 11. sınıf matematik dersi müfredatı için “11. Sınıf Matematik Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
TYT Matematik (Geometri) Konuları Ve Soru Dağılımı: 2024 TYT'de Matematik Dersinden Hangi Konular Var?2024 yılında yapılacak olan TYT sınavının geometri konuları belirlenmiştir. Öğrencilerin genellikle merak ettiği konulardan birisi de geometri konularıdır. Geometri 40 soruluk Matematik dersi içerisinde sorulmaktadır. Peki, TYT matematik (geometri) konuları ve soru dağılımı ve TYT'de matematik dersinden hangi konuların var olduğunu sizlere detaylıca açıkladık.
TYT Konuları 2024: TYT Matematik, Türkçe, Biyoloji, Fizik, Coğrafya, Kimya, Tarih Konuları ve DağılımıTYT, üniversite giriş sınavı olan YKS’nin ilk oturumdur. Her yıl binlerce öğrenci üniversiteye girmek için bu sınava tabi tutulur. 2. oturum AYT ve 3. YDT sınavlarına hak kazanmak isteyen öğrencilerin bu sınava girmesi zorunludur. Aksi taktirde diğer oturum sınavlarına giremezler. Lisan eğitimi almak isteyen öğrencilerin girdiği TYT konuları arasında matematik, Türkçe, biyoloji, fizik, coğrafya, kimya, tarih, din kültürü ve felsefe yer almaktadır. ÖSYM tarafından uygulanan TYT’de toplamda 120 soru bulunur ve sınava giren öğrencilerin toplam süresi ise 135 dakikadır. 2024 yılında TYT konuları hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.
Atatürk, en çok eğitime önem verdiAnadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak için cepheden cepheye koşan Mustafa Kemal Atatürk, hayalini kurduğu çağdaş Türkiye’yi yaptığı devrimlerle hayata geçirdi. Ulu Önder, en büyük değişimleri ise eğitimde gerçekleştirdi.
Milliyet yazarları Cıvaoğlu ve Tan, 'Atatürk’ün Entelektüel' yönlerini anlattı‘Entelektüel Atatürk’ başlıklı panelde konuşan Milliyet yazarları Cıvaoğlu ve Tan, öğrencilik yıllarından itibaren iyi bir okur olan Atatürk’ün bilim, sanat, tarih, hukuk, sosyoloji, felsefe, edebiyat alanlarında sayısız kitap okuyan eşsiz bir aydın olduğunu vurguladı...
Geometri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.