EğitimAnahtar Statü Nedir, Neye Denir? Anahtar Rol Örnekleri Nelerdir?

Anahtar Statü Nedir, Neye Denir? Anahtar Rol Örnekleri Nelerdir?

13.04.2022 - 01:42 | Son Güncellenme:

Anahtar statü, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da yüksek öneme sahip konular arasındadır. Bu bakımdan anahtar statü nedir öğrenebilir neye dendiği hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Anahtar statü nedir, neye denir? Anahtar rol örnekleri nelerdir detaylarıyla derledik.

Anahtar Statü Nedir, Neye Denir Anahtar Rol Örnekleri Nelerdir

Anahtar statü, bireylerin sahip olduğu en baskın statü olarak karşımıza çıkar. Sahip olunan en baskın statüye anahtar statü denir.

Haberin Devamı

 Anahtar Statü Nedir, Neye Denir?

 Anahtar statü, sıklıkla merak edilen ve bundan dolayı araştırılan statülerden biridir. Önemli bir terim olmasından dolayı ne olduğu da merak edilmektedir. Bireylerin sahip oldukları statülerden en baskın olanına ve en baskın olarak kullanılanına anahtar statü denir.

 Anahtar statü aynı zamanda kişilerin toplum içindeki statülerini ve konumlarını, kişiliklerini de belirler. Anahtar statü bir kişinin mesleği olabilir. Özellikle general, öğretmen, imam ya da cumhurbaşkanı gibi görevler kişilerin toplumdaki kişiliklerini ve statülerini belirledikleri için Anahtar statü olarak adlandırılır.

 Anahtar Rol Örnekleri Nelerdir?

 Bir kişinin toplumsal statüsü o kişinin anahtar rolü olarak kabul edilir. Bireyler toplumda nasıl görülüyor ve ne diye biliniyorlarsa kişilerin anahtar rolleri odur. Örneğin bir kişi hem anne, hem abla, hem teyze, hem arkadaş hem de öğretmen olabilir. Fakat bu kişinin en baskın özelliği ve toplum tarafından bilinen niteliği öğretmenlik ise bu kişinin anahtar rolü de öğretmenlik olarak kabul edilir.