EğitimAbraham Maslow Kimdir? Kısaca Hayatı, Psikolojiye Katkıları Ve Eserleri

Abraham Maslow Kimdir? Kısaca Hayatı, Psikolojiye Katkıları Ve Eserleri

24.03.2022 - 03:53 | Son Güncellenme:

Her alanda olduğu gibi psikoloji alanında da ünlü isimler bulunmaktadır. Bu ünlü isimler ortaya koydukları eserler ve katkılarla büyük işler başarmaktadırlar. Ayrıca her ünlü ismin farklı özellikleri olduğu da bilinmektedir. Bundan dolayı psikoloji alanındaki isimler çok merak edilmektedir. Abraham Maslow kimdir? Kısaca hayatı, psikolojiye katkıları ve eserleri nelerdir detayları ile derledik.

Abraham Maslow Kimdir Kısaca Hayatı, Psikolojiye Katkıları Ve Eserleri

Psikoloji alanı oldukça derin sınırları olan bir alandır. Bu alanda çalışma yapan kişilerde farklı katkılar sunarak psikolojiye destek vermişlerdir. Özellikle psikoloji alanında verilen eserler büyük bir öneme sahip olarak dikkat çekmektedir. Özellikle Abraham Maslow ismi sıkça duyulan bir isim olmuştur.

Haberin Devamı

Abraham Maslow Kimdir?

Abraham Maslow, akademisyen ve psikolog olarak bilinmektedir. Yahudi kökenli olan Maslow Amerika'da dünyaya gelmiştir. Dünyaya geldiği yer ise Brooklyn olarak bilinir. 1 Nisan 1908 yılında doğan Maslow, psikoloji alanında önemli bir kariyer yapmıştır. Kariyerine baktığımız zaman başarılı bir hayatı olduğu direkt görülmektedir.

Kısaca Hayatı, Psikolojiye Katkıları ve Eserleri

Yahudi kökenli Amerikalı psikoloğun önemli işlere imza attığı bilinmektedir. Yani alanında harika bir kişi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle insani psikoloji konusunda uzman bir isimdir.

Yahudi bir ailenin çocuğu olan Maslow'un ailesi bazı nedenlerden dolayı Amerika'ya göçmüştür. Bu göç neticesinde ailenin hayatı farklı bir doğrultuda devam etmiştir. Aslında ailesinin göç nedeni Abraham'ın iyi bir geleceğe sahip olması için olmuştur. Sonuç olarak Abraham Maslow, Brooklyn'de dünyaya gelmiştir ve burada büyümüştür. Maslow ilk olarak hukuk eğitimi almaya başlar ancak daha sonra psikoloji alanına geçiş yapar.

Haberin Devamı

1937 yılına gelindiğinde Maslow, Brooklyn College'de çalışmaya başlar. 1951 yılına kadar burada görev aldığı görülür. Tabi bu arada psikoloji alanında kendini geliştirmeye devam eder. Özellikle 1950 ve 1960'lı yıllarda psikoloji alanında çığır açar. Ayrıca bu yıllarda kendisine Yılın Hümanisti ödülü verilir. Bu ödülü veren ise Amerikan Hümanist Derneği'dir.

Maslow ömrünün son yıllarını Brandeis Üniversitesi’nde profesörlük yaparak geçirmiştir. 1969 yılında ise dinlenmeye çekilir. Bundan bir sene sonra yani 1970 yılında ise kalp krizi geçirerek hayata veda eder. Hayata veda etmesi sevenlerini büyük bir üzüntüye sokar. Yaptığı çalışmalar ise günümüzde bile halen konuşulmaktadır.

Psikolojiye katkıları;

- İnsani psikolojinin ortaya çıkmasında rol oynamıştır.

- İhtiyaçlar Hiyerarşisi Teorisi birçok kişiye önemli fikirler vermiştir.

- 1950 ile 1960 yıllarında psikolojide hümanistlik ekolünde sembol bir isim olmuştur.

Eserleri;

- İnsan Olmanın Psikolojisi

- Dinler, Değerler, Doruk Deneyimler

Haberin Devamı

- Psychology of Science