Osman Gençer

Osman Gençer

ogencer58@gmail.com

Tüm Yazıları

Siyasi partiler, başta genel başkanlar olmak üzere adayları belirlemekten vazgeçmeli.

- Belirleme büyük oranda kentteki STK’ların meslek odalarıyla birlikte partili tüm üyelerin katıldığı önseçimle ve kamuoyu yoklamalarıyla seçilmeli.

- Genel başkanların birlikte çalışmak isteyeceği birkaç aday tamam ama çoğunluğu kentlere uzak isimlerle oluşturulan listeler doğru değil…

- Kentliler şunu ister.. Milletvekili gelecek benim kurumuma, mahalleme beni dinleyecek, sohbet edecek ve derdimi dinleyecek, derdimi mecliste gündeme getirecek.

Haberin Devamı

★★★

Bu saptamalar doğru mu?

Sizi bilmem ama bana göre doğru..

Peki ya bunlar?

★★★

- Seçim sonuçları CHP açısından önemli bir başarıdır. Alınan oy oranı değerlidir.

- Bu başarının sadece bir nedeni yok. Öncelikle büyük şehirlerdeki yerel yönetim başarısı… Burada başkanlar önemli işler yaptı.

- İkincisi, ekonomik hayat. Aşırı pahalılık, yoksulluk.. Enflasyon ve benzeri sorunlar.

- Üç, CHP’de Kılıçdaroğlu’nun ittifak oluşturma çabası doğruydu ama o çabadan kendini Cumhurbaşkanı adayı yapıp seçimin kaybedilmesi sonrası vatandaşlarda oluşan karamsarlık CHP’deki değişimle dağıtıldı.

★★★

Bu ifadelere ne dersiniz, doğru mu?

Bana göre, onlar da tamamıyla doğru.

Öyleyse, böyle bir çizgide duran, gerçekleri dile getiren kişilerden partilerin yararlanması doğaldır, hatta gereklidir de.

Yukarıdaki sözleri gündeme taşıyan kişi, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 23. ve 24. Dönem İzmir Milletvekilliği görevinde bulunan, Esnaf Birliği Onursal Başkanı ve Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) eski Başkanı Mehmet Ali Susam’dır.

İşte, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu sağlıklı düşünceleri nedeniyle Susam’ın adını canlı yayında duyurup, “yerelde elde edilen başarının sürekli kılınabilmesi için” yeni dönemde kendisine de görev vermek istediğini açıkladı.

★★★

Aslında bu da isabetli bir yaklaşım.

M.Ali Susam ve onun gibi bazı eski vekillere; yerel yönetimlere katkı koyabilecekleri,  vizyonu artırabilecekleri,  birikimlerini değerlendirebilecekleri,  örgütlenme modellerini geliştirebilecekleri bir komisyonda rahatlıkla görev verilebilir.

Haberin Devamı

Memlekette atıl duran, maaşları ödenip bir köşede oturtulan ve kendilerinden hiç yararlanılmayan o kadar çok vekil, vali, emniyet müdürü, savcı, hakim vs. var ki, bari CHP bu çarpıklığı bir köşesinden düzeltsin.