CaddeBaba Altıntaş Sedef’e kırgın

Baba Altıntaş Sedef’e kırgın

04.10.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mehmet Ali Erbil’den bir gün büyük olan kayınpederi, Milliyet’e konuştu: İffet Hanım yüzünden düğüne gitmedim ama hiç olmazsa el öpmeye gelselerdi...

Baba Altıntaş Sedef’e kırgın

Baba Altıntaş Sedef’e kırgın

Mehmet Ali Erbil’den bir gün büyük olan kayınpederi, Milliyet’e konuştu: İffet Hanım yüzünden düğüne gitmedim ama hiç olmazsa el öpmeye gelselerdi...

Baba Altıntaş Sedef’e kırgın
ASLI ÖKTENER İzmir

Bir yandan araba kullanıyor, diğer yandan da cüzdanında sakladığı kızı Sedef’in gelinlikli fotoğrafının bulunduğu gazete kupürünü gösteriyor. ‘El öpmeyi bırakın, resim bile göndermediler’ diyerek kırgınlığını dile getiriyor.
Bu sözlerin sahibi, Mehmet Ali Erbil’in aynı yaştaki kayınpederi, Ahmet Ercüment Altıntaş... Makine mühendisi kayınpeder Altıntaş ile Mehmet Ali Erbil arasındaki yaş farkı sadece bir gün. Altıntaş’ın doğum tarihi 7 Şubat 1955, Mehmet Ali Erbil’inki ise 8 Şubat 1955... Yeni eşi ve iki çocuğuyla İzmir’de oturan Ahmet Ercüment Altıntaş, kızının düğününe neden katılmadığı, güzelliğiyle dikkatleri çeken eski eşi İffet Hanım’dan neden ayrıldığı gibi merak edilen soruların yanıtlarını Milliyet’e verdi..

‘Âşık olduk ama..’
İffet Erguvan’la ne zaman evlendiniz?
Üniversite yıllarında tanıştık. O zaman 24 yaşındaydım. Birbimize âşık olduk, kısa süre sonra da evlendik. Ancak çok sürmedi, Sedef 8 yaşındayken ayrıldık. Nedeni şiddetli geçimsizlikti...

Herkes İffet Hanım gibi hoş bir hanımdan nasıl ayrıldığınızı merak ediyor..
Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir. Onu ayrılmamak için ikna etmeye çok uğraştım. Ama olmadı. Hem bir de bana bakın; fena adam mıyım?

Ayrılığı Sedef nasıl karşıladı?
Kızımızı annesinden ayırmamak için her şeye razı oldum. Onlar Ankara’da kaldı. Sedef her yıl en az bir ay İzmir’e yanıma geliyordu. Bir süre sonra benim ikinci evliliğim gündeme geldi, Sedef o zaman büyümüştü. Bunu kendisine açtığımda olgunlukla karşıladı. Hatta ikinci evliliğimden olan kardeşleri Can ve Mustafa’nın isimlerini o koydu. Ancak bu mutluluk tablosu Sedef üniversiteye başladığında bozuldu. Üniversite seçiminde görüşümü almadıkları için kırgınlık yaşandı. Çok sık görüşmedik ama kalben de hiç kopmadık.

‘Duyunca şoke oldum!’
Sedef size Mehmet Ali Erbil ile evleneceğini söylemedi mi?
Hayır. Evde oturuyorduk. Amcamın oğlu annemi aradı. ‘Mehmet Ali Erbil Ankara’da Bilkentli Sedef isminde birisiyle evlenmiş; bizim Sedef olmasın?!’ diye sordu. Annem ‘Ankara’da bir tane mi Sedef var?’ dedi. Sonra meraklandık televizyonu açtık, ‘Mehmet Ali Erbil Bilkentli Sedef adında bir kızla evlendi’ alt yazısını gördük. Şoke oldum. Babası yaşında birisiyle evlenmişti.

Düğününe neden katılmadınız?
Nikâh haberi duyulduktan sonra, kardeşim düğünden birkaç gün önce Erbil’e telefon etmiş. ‘Ağabeyim kızının mürüvvetini görmek ister, bir baba olarak bunu göz ardı etmeyin’ demiş. Mehmet Ali Bey, ‘Tabii ben buna olumlu bakıyorum ama kayınvalide son derece muhalefet ediyor. Sedef’le bir daha konuşayım’ karşılığını vermiş. Bu arada ben de eski eşimi düğünden üç gün önce arayıp yapabileceğim bir şey olup olmadığını sordum. Benimle aynı çatı altında olmak istemediğini söyledi. Kızımın huzursuz olmaması için geri durmak zorunda kaldım. Yoksa hangi baba kızının düğününde olmak istemez. Sedef, annesinin etkisi altında kaldığı için beni düğüne çağıramadı. Babam da gelsin demesi, annesinin strese girmesine neden olacaktı. Annesi müdahale etmeseydi, Sedef beni düğününe canı gönülden çağırırdı, bunu çok iyi biliyorum.

‘Kumarı tasvip edemem!’
Düğün sonrası görüştünüz mü?
Benim aramam anlamsız, ben babayım; onların aramasını beklerim. Düğün hediyesi alsam, nereye göndereceğim; ne ev telefonlarını ne adreslerini biliyorum. Mehmet Ali Bey düğünün örf ve âdetlere göre olduğunu söyledi. Bir eksik kaldı, o da, henüz el öpmeye gelmediler.

Damadınız hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kızım güçlü, olgun ve cesaretli biridir. Bu evlilik de bunun kanıtı. Erbil’e gelince çok sevecen biri. Tek tasvip etmediğim yönü kumarı. Kumar meselesini halletmesi lazım. Bu, yapı olarak kabul edemeyeceğim bir olay.

Mutlu olacaklarına inanıyor musunuz?
Herkesin bu evliliğe olumlu bakıp bir şans vermesi gerekir. Zaten nikâhlanmışlar. Ben inanıyorum ki, bu evlilik mutlu bir şekilde sürecektir.

Mehmet Ali Bey’in Nefise Karatay’la ilişkisi hakkında ne diyeceksiniz?
Kim ne ekerse onu biçer. İnsanlar kendi yaptıklarından sorumludurlar.




MAGAZİN